Melder: Lodewijk Lagemaat

Mededelingen van immigratie Pattaya

– Het tijdelijk ingerichte immigratiekantoor in School 7, nabij de Watboon Road aan de Sukhumvit Road is weer gesloten door de vrijstellingen. Immigratie in Jomtien blijft normaal open.

– Momenteel zijn er weinig TM30 meldingen. Mensen, die Thailand per vliegtuig binnenkomen, worden in quarantaine geplaatst en zijn bekend bij de autoriteiten. Zij die permanent van adres veranderen zijn nog steeds verplicht dit te melden bij immigratie.

– Het is niet verplicht voor buitenlanders met een jaarvisum of verlengingen van verblijf om de 90 dagen melding te maken via het TM47 formulier als dit valt vóór 31 juli.

– Houders met een lange termijn Elite kaart visum moeten zich melden bij hun gebruikelijke immigratie-kantoor voordat de laatste stempel in hun paspoort verloopt.

– Hij herinnerde alle bezoekers eraan dat iedereen met een niet-verlengd visum dat vóór 26 maart 2020 afliep, niet onder de amnestie valt. Zij kunnen zware boetes tegemoet zien en worden op zwarte lijsten geplaatst. Wanneer buitenlanders uiteindelijk het koninkrijk verlaten, zal hun paspoort worden onderzocht op de luchthaven of grens om ervoor te zorgen dat ze echte korte termijn toeristen of bezoekers waren, die zich langer in Thailand ophielden buiten hun schuld.

– Sommige luchtvaartmaatschappijen vliegen nog steeds internationale routes vanuit Bangkok en er zijn meestal stoelen beschikbaar. Ze vliegen nog steeds met halflege vliegtuigen om hun prime-time landingsplaatsen in de Thaise hoofdstad te beschermen in afwachting van een hervatting van de normale zaken later dit jaar. Er zijn controles op de luchthavens van Bangkok om ervoor te zorgen dat vertrekkende passagiers het recht hebben om het land van hun bestemming binnen te komen. Als ze bijvoorbeeld een paspoort gebruiken dat niet is afgegeven door het land van hun bestemming, hebben ze aanvullende documentatie nodig, zoals een toestemmingsbrief van de ambassade van het voorbestemde land. Echter, het is momenteel bijna onmogelijk voor buitenlanders naar Thailand te komen als gevolg van de overheids beperkingen, met uitzondering van diplomatiek personeel en Thaise werkvergunning houders. Er wordt aangenomen dat sommige buitenlanders, met name gepensioneerden en die met Thaise gezinnen terughoudend zijn om Thailand te verlaten opdat ze niet zeker weten dat ze terug kunnen keren.

Inwoners die buiten Pattaya City wonen (bijvoorbeeld aan de Dark Side) die jomtien Immigratie moeten bezoeken, moeten hun originele paspoort en een bewijs van woonadres tonen bij de Sukhumvit-verkeerscontroles. Ze moeten de ambtenaar vertellen waar ze heen gaan. Alle automobilisten moeten ervoor zorgen dat ze genoeg maskers hebben voor iedereen in de auto en een handontsmettingsmiddel spray dragen.

Bron: Pattaya Mail


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website