Melder: RonnyLatYa

Ook in deze Coronatijd ontsnappen we er als langverblijver niet aan. Voor 10 april 2020 diende ik mijn verblijfsperiode opnieuw te verlengen. Op 18 maart 2020 naar het immigratiekantoor van Kanchanaburi getrokken voor deze jaarlijks verplichting. Ik vraag de jaarverlenging aan op basis van “Thai Marriage”.

Benodigdheden
1. Aanvraagformulier TM 7, ingevuld en ondertekend.
2. 3 pasfoto’s
3. 1900 Baht
4. Paspoort
5. Kopie paspoort persoonsgegevens
6. Kopie paspoort van alle andere paspoortblz die gebruikt zijn (m.a.w. alle blz waar visums of andere stempels op staan).
7. Kopie TM6
8. Kopie TM30 melding
9. Kopie TM47 melding
10. Ik gebruik het bankbedrag van 400 000 Baht om de financiële kant te bewijzen. Ik moet dan ook een bankbrief met een bewijs van minstens 400 000 Baht voorleggen en ook het bewijs dat het bedrag er meer dan 3 maand op staat. De lokale regel in Kanchanaburi is dat het bedrag er minstens 2 maand moet op staan bij een eerste aanvraag en 3 maand bij vervolgaanvragen. De bankbrief moet van de dag zelf zijn. Ik heb een bankrekening bij de Bangkok Bank hiervoor gebruikt en voor ik naar immigratie ging ben ik langs de bank geweest. De bankbediende wist duidelijk waarover het ging en wat de eisen van immigratie Kanchanaburi zijn. Binnen enkele minuten en 2 x 100 Baht lichter kreeg ik 2 bankbrieven overhandigd. Een bankbrief bevestigde dat er nu minstens 400 000 Baht op de rekening stond en een tweede waar alle stortingen (met vermelding “foreign t/t” daar waar toepasselijk) van het laatste jaar op stonden met telkens daarnaast het saldo. Het eerste volstaat dan om te bewijzen dat er nu minstens 400 000 Baht op stond en het tweede dat er de laatste 3 maand niet onder de 400 000 Baht is gegaan. De tweede bankbrief zou je ook kunnen gebruiken als je voor maandelijkse stortingen van minstens 40 000 Baht uit het buitenland zou kiezen.
11. Update bankboek. Moet bedrag van de dag zelf vermelden.
12. Kor Ror 3 – Origineel. Dat is het huwelijkscertificaat met de tekening op.
13. Kor Ror 3 – Kopie daarvan r/v
14. Kor Ror 2 – Huwelijksregistratie. Je moet een nieuw bewijs van huwelijksregistratie halen. Dat bewijst namelijk dat je nog steeds gehuwd bent. Kan je eenvoudig bekomen in je gemeentehuis. Opgelet, dit bewijs is slechts 30 dagen geldig.
15. Thaise ID van mijn echtgenote
16. Kopie Thaise ID van mijn echtgenote
17. Blauwe Tabien Baan. Staat enkel mijn vrouw op maar dat is blijkbaar voldoende. Ik sta in de gele maar daar hoefde ze geen bewijs van.
18. Kopie blauwe Tabien Baan.
19. Tekening van een algemeen bekend referentiepunt naar je woning.
20. 6 foto’s van in en om je woning waar je samen met je vrouw op staat. Opgelet. Op minstens één van de foto’s moet het huisnummer duidelijk zichtbaar zijn. Foto’s moeten geleverd worden op fotopapier, m.a.w. geen print op normaal papier. Foto’s niet zelf op een A4 plakken. Dat doen ze zelf.
21. Je vrouw moet je in dit geval ook verplicht meenemen naar immigratie. Ze krijg een klein interview zoals o.a. waar leren kennen, hoelang getrouwd, wat doet je man, etc. Lijkt wel 15 jaar terug bij ons huwelijk….
22. Een getuige die jullie, liefst goed, kent. Die krijgt ook een klein interview. Wordt o.a. gevraagd hoe jullie elkaar kennen, hoelang, of hij kan bevestigen dat jullie daar wonen, of je geen problemen veroorzaakt in de buurt, etc..

Ter info. Deze maal geen verklaring moeten tekenen van overstay of wat te doen indien de omstandigheden waaronder mijn verlenging wordt toegestaan zouden veranderen. Ik vermoed echter eerder dat ze het vergeten zijn dan dat het niet hoefde.

– Alle bovenstaande formulieren, foto’s en kopieën moeten geleverd worden x2 .
– Niks mag al ondertekend zijn bij het afgeven van de aanvraag, m.u.v. de TM7. Alle verklaringen worden dan uitgeprint, bewijzen gecontroleerd en kopieën vergeleken met het origineel waar nodig. Nadien krijg je het origineel terug en dan pas mag jij, je vrouw en de getuige de nodige documenten, bewijzen, verklaringen en kopieën ondertekenen. Die documenten hebben inmiddels dan ook allemaal een stempel gekregen waarop staat dat je kennis hebt genomen van dit document.

Ik kreeg vervolgens het paspoort terug met een “Under consideration” stempel tot 17 april 20, met de mededeling dat men later contact zou opnemen voor een huisbezoek.
Als je alles op orde hebt ben je in pakweg 45 minuten klaar.

Ik was net thuis toen we al een telefoon kregen met de vraag of ze de dag nadien, kort na de middag konden langskomen en of de getuige ook aanwezig kon zijn. Kort na de middag waren ze daar dan. 2 mannen en een vrouw. Kende ze nog van het jaar voordien en zij ons blijkbaar ook. Enkel routine zei hij en dus nogmaals een klein interview, meer een babbel, met mijn vrouw en de getuige en nog wat extra foto’s.
Denk ergens een 20 minuten en ze waren weer weg.

Vandaag, 17 april 20, dan mijn definitieve jaar verlenging gaan ophalen. Was niemand binnen, buiten de immigratieofficieren en ik.
Ik had voor alle zekerheid mijn bankboek nog eens een update gegeven. Kan je meestal wel buiten aan je bank zelf doen. Moet je wel eerst geld afhalen natuurlijk anders gebeurt er niks op je bankboek. Je weet maar nooit dat er wordt achter gevraagd denk ik altijd, maar er werd niet achter gevraagd.
Paspoort afgegeven aan een immigratieofficier en vroeg er meteen ook een Re-entry bij. Doe ik altijd. Hoef ik daar alvast niet aan te denken en ik ben er toch.
Benodigdheden
1. TM8 ingevuld en ondertekend
2. 1000 Baht (Single Re-entry)
3. Pasfoto
4. Paspoort
5. Kopie paspoort persoonsgegevens – Ondertekend
6. Kopie paspoort laatste jaarverlenging- Had ik natuurlijk nog niet want ze moesten eerst mijn jaarverlenging erin zetten. Hebben ze dan zelf een kopie van genomen dat ik dan enkel diende te ondertekenen.
Alles bij elkaar 15 minuten en we kunnen weer een jaar verder.

Lijkt misschien allemaal veel, maar als je het zaakje op orde hebt gaat alles zeer vlot.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.
Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “TB Immigration Info Brief 028/20: Jaarverlenging “Thai Marriage” Immigratie Kanchanaburi”

 1. Joop zegt op

  Voor een dergelijke uitvoerige procedure heb ik maar twee woorden: totaal bezopen.
  (“volstrekt belachelijk” mag ook)
  Zou voor mij een reden zijn om een dergelijke onzinnige procedure überhaupt niet te beginnen.
  De Thaise overheid zou zich eens moeten bezinnen of dit normaal is voor iemand die gewoon met zijn wettige echtgenote (of echtgenoot) in Thailand wil wonen.
  Hier lijkt mij een taak weggelegd voor de ambassade(s) om dit aan te kaarten bij de Thaise regering.

 2. Leo Th. zegt op

  Ronny, je hebt helemaal niets aan het toeval overgelaten en het zeer helder samengevat. Duidelijker dan dit lijkt mij niet mogelijk. Moest wel lachen om het begin van je laatste zin, “Lijkt misschien allemaal veel”. De Thaise autoriteiten hebben in hun streven naar perfectie, althans betreffende de jaarverlenging voor buitenlanders al dan niet met een Thaise getrouwd, er bijkans een ‘militaire’ operatie van gemaakt met in de loop der jaren steeds meer eisen waaraan voldaan moet worden. Gelukkig voor jou, én natuurlijk je echtgenote, ben jij weer voor een jaar verzekerd van de juiste papieren. Ondanks de huidige beperkingen en crisis vanwege corona wens ik jullie beiden een plezierig jaar tot de volgende verlenging.

 3. fred zegt op

  Ik bewonder de mensen die hier nog de moed voor opbrengen. Ik kan me moeilijk voorstellen waarom een wettelijke echtgenoot die zelfs vader van een gezin is nog ieder jaar aan zo een waanzin moet deelnemen. Een verlenging op basis van retirement bleek me tot op heden nog redelijk…..maar mocht dat niet meer gaan rol ik definitief mijn matten.
  Ik vraag me af of Thailand niet beter gewoon aan zijn onderdanen zou verbieden om nog te huwen met een buitenlander ? Zouden veel mensen gespaard blijven van die administratieve en discriminerende regeltjes.

 4. David H. zegt op

  Inderdaad een overdaad aan documenten en vraagstelling allerhande in herhaling dan nog maar ook eens ieder jaar opnieuw.
  Prijs me gelukkig met de zeer simpele 800K regel van ret ext. , is me het verschil van die 400K niet waard, en ben je ook nog eens volledig onafhankelijk in je verblijfsstatus !

  Maar geen probleem voor RonnyLatYa inzake die formaliteiten , denk dat ie het nog intressant vond om de plaatselijke met deze volledigheid van documenten IO. geen kans te gunnen om hem voor een of ander document extra te vragen 5555

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is zo met alles in Thailand. Een overdaad van documenten en de stempeltjes obsessie Gaat nog wel even duren eer ze daar van genezen denk ik.

   Maar ik maak me daar niet meer druk over. Je opwinden werkt enkel in je nadeel. Als je alles op orde hebt sta je in minder dan een uurtje weer buiten. In Kanchanburi zijn er nooit veel aanvragers. Wel heb je hier veel mensen uit Myanmar, maar die wachten buiten en hebben meestal iemand die de zaakjes voor hun regelt. Zij hebben ook een afzonderlijk loket trouwens zodat ze amper van invloed zijn op de “normale” verlengingaanvragen.

   Het wachten op de controle van de documenten en het uittikken van de verklaringen duurt nog het langst. Trouwens het verschilt in Kanchanaburi niet zoveel met een “Retired” aanvraag. Als “Retired” kreeg ik hier ook een huisbezoek. Het enige verschil was de trouwdocumenten en de foto’s. Die komen ze bij “Retired” nemen nemen bij het huisbezoek en dan krijgt de huiseigenaar ook een interview.

 5. Chander zegt op

  Ronny, in dit verhaal is één ding volkomen nieuw voor mij.
  In mijn geval hoef de getuige slechts éénmaal verschijnen. En dat is bij eerste visumaanvraag alleen.
  Bij verlengingen hoefde zij niet te verlengen.
  Misschien komt het omdat onze getuige een hoge politie officier is.
  Ik maak gebruik van Immigration Sakon Nakhon.

  • Chander zegt op

   Correctie:
   Bij verlengingen hoefde zij niet te verlengen.
   Moet zijn:
   Bij verlengingen hoefde zij niet aanwezig te zijn.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat hangt af van het immigratiekantoor. Staat nergens voorgeschreven. Hoe ze dat organiseren mag elk kantoor zelf beslissen.

   Je krijg in Kanchanaburi trouwens ook een huisbezoek als je de aanvraag gaat indienen als “Retired”.

   Een eerste aanvraag is natuurlijk ook een verlenging van je verblijfsperiode en geen visumaanvraag… 😉

 6. RonnyLatYa zegt op

  Was nog wat vergeten

  Bij de aanvraag dient de getuige ook het volgende voor te leggen
  23. ID getuigen
  24. Kopie ID getuigen
  25. Tabien Baan getuige
  26. Kopie Tabien Baan getuige

  Bij het thuisbezoek moet je nogmaals het volgende voorleggen
  – Thaise ID van mijn echtgenote
  – Kopie Thaise ID van mijn echtgenote
  – Blauwe Tabien Baan echtgenote
  – Kopie blauwe Tabien Baan echtgenote
  – ID getuige
  – Kopie ID getuige
  – Tabien Baan getuige
  – Kopie Tabien Baan getuige

  Alles x 2

  Foto’s nemen ze zelf ook nog eens. Samen met een IO op de foto…

  Kind kan de was doen 😉

  • Leo Th. zegt op

   Beste Ronny, ontbreekt er niet nog iets? Ik ga er zomaar vanuit dat jij de visite afleggende immigratie beambten gastvrij onthaalt en een verkoelend drankje aanbiedt. Wellicht dit jaar overgeslagen i.v.m. de maatregelen rondom het coranavirus? Frappant vind ik dat je samen met een IO op de foto gaat. Hopelijk krijgen ze geen ruzie wie van de twee de eer krijgt toebedeeld om met jou op een foto vereeuwigd te worden. Jij bent per slot van rekening natuurlijk niet de eerste de beste.

   • RonnyLatYa zegt op

    Was 19 maart en men maakte zich niet druk over Corona. Ook geen verplichting van maskers toen. Ze hebben elk een flesje water gedronken.
    Het was trouwens het meisje dat mee op de foto ging 😉

 7. ergens in Thailand zegt op

  Dag
  Ik heb de orginele en alle kopietjes 1 x en die bewaar ik apart, en dan laat ik alles 10 keer kopieeren zodat ik de komende 5 jr vooruit kan.
  Ik moet alleen stempels toevoegen van paspoort en nieuwe foto”s van huis met echtgenote.en TM7 formulier en klaar is Kees.
  Dus het is niet zoveel werk alles je alles maar goed vantevoren geregeld hebt. Je moet niet alles doen op het laatste moment want dan is het wel veel werk en dan vergeet je meestal wel iets.
  Ik pak mijn spullen en ga zo na de immigrtaie en na 45 minuten weer klaar .
  Enzo doe ik dit nu al 11 jaar easy …….
  Ik moet wel elke keer een getuige meenemen en ze zijn nog nooit bij mij langs geweest om het te controleren in die 11 jr waar ik woon.

  mzzl Pekasu

 8. jan si thep zegt op

  Hallo Ronny,

  Weer mooi geschreven. Ik mag volgende maand weer voor verlenging Thai marriage.
  Kan ik jou lijstje naast mijn lijstje houden voor de zekerheid.
  Het lijkt een hoop papierwerk en gedoe maar na 2 keer valt het wel mee. Alleen de afhandeling duurt langer in vergelijking met Retirement.

  Bij ons hoeft de getuige niet mee naar kantoor voor de verlenging.
  immigratie is alleen het eerste jaar langs geweest. Vorige keer niet. Zal steekproef gewijs gaan.
  Phetchabun valt onder Chiang Mai.

  • RonnyLatYa zegt op

   Zoals ik reeds eerder zei.
   Elk immigratiekantoor mag zelf beslissen hoe ze het organiseren

 9. teun zegt op

  Ik zou halverwege de lijst al gek geworden zijn. Dat is dus ook precies de reden waarom ik geen gehuwden-visum heb aangevraagd en dat ook nooit zal doen. Veel te veel rompslomp.
  Ze zouden je eigenlijk een “premie” moeten geven voor het feit dat je met een Thaise bent getrouwd.

  Overigens is de regel, dat je in geval van een huwelijk aan TBH 4 ton genoeg hebt, terwijl je als alleenstaande in principe TBH 8 ton moet aantonen. Wie dat verzonnen heeft ……..

  • RonnyLatYa zegt op

   400 000 Bath is je premie 😉

   • teun zegt op

    In mijn geval TBH 800.000 , want ik laat visum-ondersteuningsbrief door NL Ambassade opstellen en klaar is Kees.555

    • RonnyLatYa zegt op

     Neen. Dan is het officieel 65 000 Baht inkomen per maand of 40 000 Baht per maand als gehuwde. Het cadeautje is dan 25 000 Baht per maand.

     • teun zegt op

      Ja, maar dat inkomen heb ik toch al en ik hoef voor niemand
      geld op mijn rekening te houden (geen TBH 4 ton cq TBH 8 ton) behalve voor mijzelf. Qua verschil in inkomen heb je gelijk. Wie dat bedacht heeft ??!! Nou zijn bepaalde kosten gelijk of je nou alleenstaand bent of gehuwd. Maar levensonderhoud is toch duurder met 2 mensen.

      Laten we het er maar op houden, dat je met de nodige voorbereiding, bezoek aan huis, interviews etc. wat lager uitkomt. Maar de inkomensondersteuningsbrief is even duur voor TBH 65.000 als voor TBH 40.000 p/m. En veel minder gedoe met papieren, kopieen etc.

      In elk geval was het een prima verhaal.

      • RonnyLatYa zegt op

       Als men die brief niet wil aanvaarden zonder werkelijke stortingen heb je die keuze niet.
       In Kanchanaburi is dat gebeurd.van de ene op de andere dag.
       Trouwens dat geld moet er voot een Thai marriage maar enkel op staan 2 of 3 maand voor de aanvraag. Voor de rest mag je daar mee doen wat je wil als je dat zou willen.

 10. Conimex zegt op

  In Ayutthaya is 65.000 bht per maand niet voldoende, ze willen daar toch echt 800.000 bht op jaarbasis zien, maar dat zal ook overal verschillend zijn, neem ik aan.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is omdat ze het Affidavit niet (meer) aanvaarden, maar waarschijnlijk wel de maandelijkse stortingen van minstens 65 000 Baht.
   In Kanchanaburi is dat ook zo.

 11. Roland zegt op

  Sorry beste Ronny maar als ik dit lees dan komt er bij mij slechts één gedachte op nl. “om knettergek van te worden”. Zelfs indien je perfect onderlegd bent van de materie zoals voor u beslist het geval is.
  Waarom toch dat er allemaal voor over hebben als je er met een retirement visa met minder dan de helft van de rompslomp vanaf bent?
  Sommigen kiezen ook voor een 65.000/40.000 THB regeling. Als je dan pech hebt dat juist uw immigratiekantoor maandelijkse overschrijvingen wilt zien vanuit het buitenland dan kost je dat nogal wat. Dan bent je verplicht om elke maand overschrijvingskosten te betalen daar waar je anders een eenmalige overschrijving kan doen per jaar, wat véél voordeliger is.
  Hoe dat ze er daar in dat immigratiekantoor van u er zelf niet gek van worden dat begrijp ik ook niet.

  • RonnyLatYa zegt op

   1. Het is echt niet zoveel verschillend met een Retirement hoor. Toch niet in Kanchanaburi.
   Stel het volledige lijstje maar eens fictief samen en dan zal je wel zien dat het meevalt.

   De fout die men dikwijls maakt is verschillende aanvragen gaan vergelijken met verschillende immigratiekantoren, m.a.w er wordt bijvoorbeeld een Retirement aanvraag in Pattaya vergelijken met een Thai marriage aanvraag in Kanchanaburi.
   Als je iets vergelijkt moet je de verschillen bekijken die er zijn tussen de aanvragen in eenzelfde immigratiekantoor kantoor d.w.z. de verschillen tussen een Retirement aanvraag en Thai marriage aanvraag in bijvoorbeeld Kanchanaburi, of de verschillen tussen die twee aanvragen in immigratie Pattaya. Je zal zien dat de basisvoorwaarden niet zoveel verschillen en men enkel wat bijkomende eisen stelt eigen aan de aanvraag. Gehuwd is een bewijs van huwelijk. Kinderen dan een bewijs dat het je kinderen zijn. Niks mis mee dan. Misschien komt er ooit wel een dag dat je ook in Thailand zal moeten bewijzen dat je werkelijk op pension bent voor een Retired ipv enkel 50 jaar… Je ziet die trend nu al in sommige ambassades.

   Een printer/scan/kopieermachine in huis en je bent al een heel eind weg. Je hebt immers alles in huis, enkel even naar het gemeentehuis voor bewijs huwelijk en klaar.
   De dag zelf naar de bank maar dat is ook zo voor een Retirement.
   Ook als Retirement krijg je nadien een huisbezoek hoor in Kanchanaburi en mag er dan een getuige opdraven. En ben je geen eigenaar moet er een huurcontract getoond worden. Zelfs al woon je bij je vriendin. Ook van die verhuurder of vriendin zal men dan de nodige bewijzen vragen zoals ID en Tabien baan.

   Maar ik denk vooral dat de meeste schrik hebben om aan iets te beginnen uit onwetendheid. En dat is dan schrikken als ze zo een lijst voor hu neus krijgen. Nochtans nergens voor nodig.
   Ik heb o.a. ook geen problemen gehad toen ik huwde, voor mijn vrouw om Belg te worden, voor het omzetten van mijn rijbewijs, voor het bekomen van mijn gele Tabien Baan, voor het bekomen van mijn roze ID kaart,…. Goede voorbereiding is alles. En ken je iemand die op die diensten, wel ga dan bij die persoon ook eens je licht opsteken. Dan bedoel ik niet omkopen. Want voor vele “kenners” is dat hetzelfde in Thailand. Wel die ervaring deel ik niet. Gewoon info vragen mag in Thailand ook hoor….

   2. Wat de financiële kant betreft. Waarom zou men niet voor die 65 000/40 000 Baht regeling mogen kiezen. Dat is volkomen legaal. Ik ken genoeg Belgen waarbij de overheid hun pensioen rechtstreeks op een Thaise rekening stort. Elke maand rond dezelfde dag. Waarom zouden o.a. die dat dan niet mogen gebruiken ?

   • Roland zegt op

    Beste Ronny ik beweer helemaal niet dat daar iets illegaals aan is.
    Ik zei enkel dat het veel duurder uitkomt aan maandelijkse bancaire overschrijvingskosten dan dat je in een groot (jaarlijks) bedrag in één keer kunt overschrijven naar Thailand.
    Maar ik begrijp tevens dat sommige immigratiekantoren het zo willen en dan heb enkel nog het alternatief om voor de 800.000 THB te gaan. Of zoals u het doet door maandelijks van België naar Thailand over te schrijven met de bijkomende maandelijkse bankkosten.
    Om van al de rompslomp vanaf te zijn overweeg ik sterk over te stappen naar een Thai Elite Membership hoewel moet toegeven dat ik walg van de term “Elite” op zich.
    Want hoe ouder ik wordt hoe meer ik me begin te ergeren aan al dat eindeloos gedoe en om de haverklap zetten ze alles weer op zijn kop. Om nog te zwijgen over de ongebreidelde willekeur tussen de verschillende immigratiekantoren onderling.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik zeg ook niet dat je zegt dat dit illegaal is. Alleen dat dit een legale manier is en waarom zou je die dan niet zou mogen gebruiken.
     Dat het duurder is, is enkel van belang voor diegene die het gebruikt. Daar hoeft iemand anders zich toch geen zorgen over te maken.

     Ik heb ook nergens gezegd dat ik de maandelijkse overschrijvingen gebruik. Zelf gebruik ik als gehuwde met een Thaise een bankbedrag van 400 000 Baht zoals het voorzien is.
     Ik zei alleen dat ik Belgen genoeg ken die hun pensioen maandelijks wordt overgeschreven door de Belgische pensioendienst. Die kunnen dan evengoed dat gebruiken. Het wordt toch gestort

     Succes met de Thai Elite Membership.

     • Roland zegt op

      Toch nog even dit Ronny, 8 jaar geleden vooraleer ik naar Thailand emigreerde nam ik contact met de Belgische pensioendienst betreffende transfers van pensioenen.
      Ze zeiden van ja dat kan ook maandelijks rechtstreeks naar Thailand worden overgeschreven maar bedenk dan wel dat je ook maandelijks ons een bewijs van leven moet toesturen.
      Dat vond ik toen wel een niet te doene zaak afgezien van hogere kosten die dat met zich brengt.
      Hebt u enig weet of dat inderdaad (nog) een voorschrift is? Kan altijd interessant zijn voor nieuwkomers hier en die dit overwegen. Met dank.

      • RonnyLatYa zegt op

       Dat was inderdaad zo, maar ik dacht eens ergens gelezen te hebben dat dit nu niet meer hoefde en het nu elke 6 maand of jaarlijks volstond maar kan mis zijn.
       Er zijn zeker personen die je daar meer kunnen over vertellen of vraag het de pensioendienst zelf eens natuurlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website