Foto: Facebook

De ware muziekliefhebber met een hang naar nostalgie komt volledig aan zijn trekken bij ‘1979 vinyl and Unknown Pleasures’ bij Sukhumvit Soi 55 in Bangkok.

Veel muziekliefhebbers zijn het er over eens, een LP biedt meer muziekplezier dan een CD. Kijk alleen maar eens naar de hoes. Zelf ben ik al sinds mijn jeugd een fan van Golden Earring. Vele jaren geleden, bij de opkomst van de CD, heb ik mijn Earring collectie verkocht. Daar heb ik nog steeds spijt van en ben inmiddels weer begonnen met het verzamelen van LP’s van de band.

Sommige audio-enthousiasten beweren dat, hoewel een LP veel kwetsbaarder is dan een cd, de geluidskwaliteit beter is. Dit zou komen omdat een LP zuiver analoog is en dat bij digitale muziek er een lagere precisie gebruikelijk is. Het is ook mogelijk dat de betere geluidskwaliteit (het zogenoemde warmere, vollere geluid) eigenlijk de ruis van de platenspeler is.

Opvallend is dat de zwarte schijf vandaag de dag hernieuwde belangstelling geniet van liefhebbers van rock- en popmuziek die gelimiteerde oplages verzamelen. Nederland kent op dit moment een platenfabriek in Haarlem, daar staan de persen fulltime te draaien om aan de vraag naar vinyl te voldoen.

Liefhebbers van vinyl die in Thailand wonen moeten zeker eens bij ‘1979 vinyl en Unknown Pleasures’in Bangkok gaan kijken. Het is een schatkamer voor de adepten van de zwarte schijf. Bangkok is sowieso een paradijs voor vinyl lover’s, met een verrassende grote hoeveelheid tweedehands winkels voor alle smaken. ‘1979 vinyl en Unknown Pleasures’ voelt als een van de best bewaarde geheimen in de stad, verscholen op de bovenste verdieping van een walk-up building vlak bij Soi Thonglor. Je vindt er een uitgebreide selectie vinyl en CD’s van verschillende genres zoals Britpop, Motown, jazz, disco en Duitse electronica. Met een beetje geluk tref je in de kratten aantal zeldzame exemplaren aan.

Het adres van 1979 vinyl and Unknown Pleasures: 4 / F, Black Amber (Soi op de hoek van Kiatnakin Bank, tussen de Soi’s 5 en 7), Sukhumvit Soi 55, Thonglor, Bangkok, ++ 66 86 606 2230

Facebook: https://www.facebook.com/1979vinyl

4 reacties op “Voor de muziekliefhebbers: 1979 vinyl and Unknown Pleasures in Bangkok”

 1. Driekes zegt op

  Als ik daar in de buurt kom zal ik zeker eens gaan kijken.
  Zelf heb ik nog een aantal LP’s liggen met een platenspeler voor op de computer.
  Als iemand interesse heeft in deze LP’s mag hij ze afhalen of wil ik ze opsturen in Thailand.
  Mobile: 0878917453

  • Lucien zegt op

   Dag Driekes,

   Ik heb zeker interesse in uw LP’s. Mag ik zal uw telefoonummer toevoegen aan whatsapp en u een berichtje sturen dan kunnen we het afstemmen, bedankt alvast,

   groeten van Lucien

 2. chris zegt op

  Ik heb nog steeds al mijn (ongeveer 250) LP’s en ik heb ze meegenomen naar Thailand.
  Jeugdsentiment……..en een enkel zeldzaam exemplaar…..

 3. Pieter zegt op

  Voor elpees en ook veel tweedehands cd’s, Hi-Fi app, etc. Ga dan naar Fortune tower, verdieping 3 of 4. MRT phrarang 9. Zeker een stuk of 7 van dat soort zaakjes !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website