Interview met de Thaise female fronted metalband the 8th floor

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: ,
26 januari 2017

Hieronder volgt een interview met de Thaise female fronted metalband the 8th floor.

Het mag eens wat anders zijn dan Luk thung, Mor Lam en Thaise dans. Ze maken mooie ballades zoals ร้อยเรื่องราว “Roy Reungraaw”- “honderden verhalen” maar zijn niet vies van het zwaardere werk zoals in het Engelstalige nummer Quarantine.

Ze combineren ook Thaise en Engels zoals in het nummer “Reason of the damned”. In België en Nederland bestaat er een grote subcultuur van female fronted metal bands zoals de bands Epica, Within Temptation en Valkyre. De Finse groep Nightwish is een wereldbekende groep die ook al gespeeld hebben op rock Werchter en Lowlands. Vandaar dat mijn interesse werd gewekt toen ik deze Thaise metalband ontdekte. Ik had een interview met de zangeres van de groep.

8th Floor’s Interview

Kan je de muziek beschrijven die je maakt?

Absolutely Dark, Realistic, Full of Symbolic, Not fairy tail.

Hoe is de groep ontstaan? Van waar komt de naam?

De eerste leden van de groep hebben elkaar ontmoet op het 8ste verdiep van een appartementsgebouw in Bangkok. Het was een grote verassing toen bleek dat ze verschillende muziekinstrumenten bespeelden. Gitaar, basgitaar en drum. Op een dag besloten ze samen een groep te vormen en zo is de 8th floor ontstaan.

Hoe moeilijk is het om optredens te vinden in Thailand in een land waar alles draait rond Luk thung, Mor lam en Thaise dans?

Heel moeilijk. Er zijn vele grotere budgetten gemoeid met de stijlen die je daar vernoemd omdat ze de muzikale roots vormen van de Thaise muziek. Rock muziek is enkel populair in grote steden. Als je deze stijl van muziek wil spelen kan je daarvan niet leven, je moet zien dat je een professionele carrière hebt in een ander gebied of het geluk hebben tot een rijkere familie te behoren.

In de laatste jaren is er een sterke groei van female fronted metal groepen. Denk je dat het je groep helpt of is het eerder moeilijk zich te onderscheiden tussen die vele bands.

Dat is een Europees en een Amerikaans fenomeen, in Thailand zijn we vrij uniek. Ik heb nog geen Thaise female fronted metal band ontmoet. Het maakt mij soms wel vrij eenzaam (lacht even).

Hoe onderscheid je je van andere female fronted metal groups?

Ik vind dat onze band anders dan is de anderen omdat we geen patroon volgen. We creëren telkens nieuwe muziek. We passen niet in de vakjes zoals metal core, scream of gothic, we maken muziek de we zelf interessant vinden en die we mooi vinden. Ikzelf maak melodieën en teksten vanuit een puur gevoel want ik kan geen muzieknoten lezen.

Hoe schrijven jullie de muziek van jullie nummers?

Krit, onze gitarist schrijft de muziek en houdt zich eveneens bezig met de opnames, hij is een genie in die dingen. Ikzelf speel geen instrumenten, ik heb nochtans al geprobeerd (lacht).

Hoe schrijven jullie de teksten van jullie nummers?

Zoals ik reeds gezegd heb, ik maak de melodieën en teksten puur op basis van gevoel want ik kan geen muzieknoten lezen. Ik laat mij inspireren door de dingen die mij overkomen, zoals tragedies, visies op het leven. Ik denk dat er nog iets is dat onze muziek anders maakt van andere Thaise muziekgroepen en dat is het verhaal achter de muziek. De teksten die ik maak lijken eerder te komen van een crazy hardcore gamer guy dan van een meisje. (lacht)

Waar in Thailand hebben jullie al gespeeld?

Enkel in underground concerten.

In welke andere landen hebben jullie al gespeeld?

We werden reeds door vele landen uitgenodigd voor optredens zoals Maleisië, Indonesië, Frankrijk en Duitsland.

Hebben jullie plannen voor een tour door Europa? Kunnen we jullie in België of Nederland verwachten?

Een tour door Europa is een grote droom van ons. Nodig ons uit!

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Wij hebben veel toekomstplannen maar in Thailand zijn deze niet gemakkelijk te realiseren. Misschien moeten we uitkijken naar andere landen om onze muziek te lanceren. Het internet kan uitkomst bieden via sociale media en iTunes.

Zijn er andere dingen die je nog wil zeggen aan de lezer?

Als je onze muziek wil beluisteren kan je ons vinden op youtube, typ “8th floor” en je kan ons volgen op www.facebook.com/8thfloormusic.

We gaan onze liedjes lanceren op iTunes in 2017, we zullen je op de hoogte houden. Dank u voor de interesse en aangename kennismaking.

Enkele nummers van 8th floor op youtube:

www.youtube.com/watch?v=c1Zjxv4ClmI – ร้อยเรื่องราว (honderd verhalen)

www.youtube.com/watch?v=gzTQBLKYWwA – คำพูดสุดท้าย – (het laatste woord)

www.youtube.com/watch?v=8OU1JycthgY- Reason of the damned

Ingezonden door Luka


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Interview met de Thaise female fronted metalband the 8th floor”

 1. Rob V. zegt op

  Ik ben zelf meer van de hard rock, metal etc. Dus denk aan o.a. Rammstein, Metalica enzovoort. Gelukkig is Thailand ook niet alleen maar Luk Thung. Deze band ken ik niet, maar liedjes zoals de derde (Reason of the Damned) kan ik zeer waarderen. 🙂

  Mijn favoriete Thaise nummer is dan ook van een rockband, พิ้งค์ (Pink) met hun nummer ‘rak na dek ngo’ (I love you silly child). Het klinkt goed in de oren en ik heb er fijne herinneringen aan. Mijn lief was 3 jaar ouder dan ik en tijdens het daten zei ze dan ook ‘rak na dek ngo’ tegen me. 555

  Hier een clip:
  http://www.break.com/video/ugc/pink-rak-na-dek-ngo-2016090

  Tino (de topper) heeft het eens voor me vertaald:

  ——————————–
  Liedje: Ik hou echt van je hé, dwaas kind

  1
  Luister, wees alsjeblieft eens lief
  Kun je dat alsjeblieft eens doen
  Je praat me elke dag de oren van het hoofd
  Dat ik niet lief ben. Ik kan er niet meer tegen

  2
  Ik hou echt van je, maar jij zegt niet lief genoeg
  Je gezicht verwrongen en onaardig, met een pruilmondje
  OK, laten we er over praten
  Vanaf vandaag noem ik je iedere dag ‘schatje’

  3
  Luister, ik houd van je, dwaas kind
  Denk er over na, koppig kind, luister goed (hier letterlijk: ‘uitzonderlijk rotte hond’, vrij vertaald: een ongewenst en verworpen persoon, een outcast))
  Geloof me als ik zeg dat ik van je houd
  Laat die achterdocht achter je, nu meteen
  Laat al dat kleverig herkauwen nu eens achter je (onzeker)
  Wat nou, is dit nog niet lief genoeg?
  Ik hou van je dwaas kind, ik hou van je dwaas kind

  4
  Je bent toch al een grote jongen (big boy)
  Waarom vind je het zo fijn een dwaas kind te zijn
  Je bent veel te gevoelig
  Als ik niet lief ben ga je dan huilen?

  herhaling 3 en nog eens herhaling 3
  ————————


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website