De gouverneur van Phuket heeft gisteren een bevel uitgevaardigd om het schiereiland te sluiten. Reizen over land en zee is sinds gisterennacht verboden. Vliegtuigen kunnen nog wel landen en vertrekken. Het verbod geldt voor een maand (tot 30 april) om zo de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Aanleiding tot deze drastische maatregel is de toename met 6 besmettingen op Phuket tot 53.

Het verbod geldt niet voor de premier, diplomaten, consulaire medewerkers, internationale organisaties en vertegenwoordigers van landen die toestemming hebben gekregen van Buitenlandse Zaken. Ze moeten wel een medisch certificaat kunnen overleggen, dat ze virusvrij zijn. Vrachtschepen mogen wel aanmeren, maar die dienen direct te vertrekken wanneer de lading is gelost en de bemanning mag niet de wal op.

Van de 53 besmette patiënten zijn inmiddels zeven hersteld en worden 46 nog behandeld. De zes nieuwe zijn allemaal in Patong besmet.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website