(thanis / Shutterstock.com)

Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft maandag besloten om de noodtoestand in Thailand met een maand te verlengen. De noodtoestand zou op 30 april aflopen.

De reden is hiervoor zijn zorgen dat het coronavirus weer kan oplaaien. Het besluit houdt in dat de avondklok van 22.00 uur tot 04.00 uur van kracht blijft, dat er geen bijeenkomsten zijn toegestaan ​​en dat er slechts in een beperkt aantal provinciale reizen mogelijk is, naast andere beperkingen, aldus CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin

De bijeenkomst van de CCSA werd voorgezeten door premier Prayut Chan-o-cha om zo de impact van het decreet te bespreken.

Bron: Bangkok Post

30 reacties op “Noodtoestand Thailand verlengd tot eind mei”

 1. geert zegt op

  Het is moeilijk om te begrijpen dat deze zware restricties gehandhaafd blijven.
  De reden die gegeven wordt houdt geen steek volgens mij “het coronavirus kan weer oplaaien”.
  Met zo weinig infecties zijn de restricties niet te verantwoorden, en indien het aantal toch opnieuw zou stijgen dan kan er ten alle tijden weer ingegrepen worden.
  Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat dit alles goed uitkomt voor Prayut.
  Misschien dan maar de ‘state of emergency’ tot aan de volgende verkiezingen ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Er is ook ruimte tot verlichting van bepaalde maatregelen.
   Welke ze zijn zullen we later wel horen, maar ik denk dat de provincies zelf zullen mogen bepalen binnen bepaalde richtlijnen wat in hun provincie mogelijk is.

  • ruud zegt op

   In Nederland is het niet anders, of misschien moet ik zeggen wereldwijd?

   LIVE | ’Kabinet komt met spoedwet noodmaatregelen coronavirus’

   Wereldwijd worden de rechten van de burger ingeperkt.

  • Jan Janssen zegt op

   Dit komt mij erg slecht uit .ik woon in Thailand. Maar door omstandigheden was ik op het moment dat deze regeling van start ging in Nederland. Zit in een vakantiehuis. En moet er binnenkort uit . En zit samen met mijn Thaise vriedin in een beroerde situatie in Nederland. Haar kinderen staan er in Thailand alleen voor .

   • KhunEli zegt op

    Als ik me niet vergis kan je vriendin wel terug omdat ze Thaise is.
    Ik zou gaan bellen met de Thaise ambassade in Nederland. Misschien kun jij wel meeliften als zij kan terugkeren

   • Wouter zegt op

    Beste Jan, kijk op de facebook-pagina van de Thai Ambassade te Den Haag. De tekst is in et Thai, zal jouw vriendin geen moeite mee hebben. Via Google Translate is er een Nederlandse tekst van te maken. Zo goed als alles staat te lezen wat jouw vriendin te doen staat om naar Thailand terug te keren. Uiteraard kan ze aldaar de vraag stellen hoe het met jou moet. Als je zegt dat je ook in Thailand woont moet je dat wel aan kunnen tonen. Bij voorbeeld met jouw visum en betreffende verlengingsstempels in jouw paspoort. Sukses.

   • Jasper zegt op

    Geloof mij dat je beter hier, dan daar kunt zitten op het moment. En als je uit je vakantiehuisje moet, ga je naar een ander vakantiehuisje.Staan er nog zat leeg.
    Het lage aantal zieken en doden in Thailand is list en bedrog, ik hoor heel andere verhalen.

    De kinderen komen hun tijd in Thailand wel door, als je ze voor enkele weken alleen kunt laten, kan dit ook langer, zeker als je effekes een leuk bedrag overmaakt met Paypal.

    En voor jouw informatie: Die Corona epedemie komt ons ALLEMAAL heel slecht uit.

 2. Cornelis zegt op

  En nu maar afwachten wat de provinciale gouverneurs verder in dit kader regelen. Hopelijk kunnen die toch enigzins recht doen aan de specifieke situatie in hun provincie m.b.t. aantallen besmettingen en doden. In Chiang Rai bijvoorbeeld zijn in totaal 9 besmettingen – en géén doden – vastgesteld, waarbij de laatste besmette al 2 weken geleden genezen het ziekenhuis heeft verlaten. Moet je dan nog een maand lang dezelfde maatregelen handhaven? Misschien niet als je de reisbeperkingen tussen provincies in stand houdt?
  Hou je dan vast aan het alcoholverbod? Vragen, vragen………..

  • Carlos zegt op

   Geert, lijkt mij dat de generaal zich beter met het leger kan bezig houden, en de corona aan
   De wetenschappers moet overlaten. Bijna geen besmettingen en toch de noodtoestand verlengen
   Zie geen parallel

   • chris zegt op

    Daar ben ik niet zo zeker van. Een generaal is niet bang van een verborgen vijand maar is opgeleid om deze vijand te elimineren. hup hup dus….

   • endorfun zegt op

    In theorie wel, maar de wetenschappers vertellen de ene maand het ene, en de maand erop juist het tegenovergestelde. Met andere woorden ze weten het ook niet. En met militairen heb je een snelle besluitvorming en degelijke, drastische oplossingen. Voor mij liever militairen, dan wetenschappers en politiekers die enkel kijken naar de volgende verkiezingen, zonder rekening te houden met het welzijn van mensen.

 3. albert zegt op

  51 doden en en nauwelijks infectie op 70 miljoen?
  rechtvaardigt dit handelen ,terwijl miljoenen honger gaan lijden?

  • Jasper zegt op

   Klopt inderdaad van geen kanten, zeker indachtig het enorme bezoek uit China, waaronder ook Wuhan eerder met Nieuwjaar.

 4. Hugo zegt op

  Als het nu niet duidelijk is dat we voor de gek worden gehouden…….

 5. teun zegt op

  En wanneer gaan de scholen open? Het gaat hier over een percentage geinfecteerden (nl.2.931 zie in bijdrage over nieuwe slachtoffers) van 0,004 % van de bevolking van ca 70 mln! Dus waar hebben we het dan over?
  Of kloppen de gegevens/statistieken soms niet?

  • Jan zegt op

   De statistieken kunnen best kloppen, maar Corona is zeer besmettelijk. Vergis je niet in de snelheid waarmee het virus zich kan verspreiden. Bij een vermenigvuldiging van slechts 2 (dus iedere patiënt besmet slechts twee anderen), ben je van de huidige 3000 in 10 stappen op pakweg anderhalf miljoen, en vijf stappen verder op 48 miljoen. In het slechtste geval (bij een minimale incubatietijd van 2 dagen) kan Thailand dus binnen een maand op dit horrorgetal zitten. De huidige maatregelen worden niet gerechtvaardigd door de (nog) lage aantallen, maar door de noodzaak om te voorkomen dat die aantallen zich in hoog tempo uitbreiden.

   • chris zegt op

    Wat een bangmakerij, voor niks. Besmetting betekent niet eens echt ziek en echt ziek betekent in Thailand bijna zeker genezen na verloop van enige weken.

   • Wouter zegt op

    Wat een klets! Noem één land waar in 10 stappen duizenden tot miljoenen mensen zijn besmet. Zelfs in de staat New York of in Italië is het Corona niet gelukt zich op die wijze te besmetten. Hooguit kun je zeggen dat Prayuth c.s. geen risico’s willen nemen. De wereld zit toch op slot dus handel drijven staat op pause. Het land zelf heeft men nu onder controle, dus wat nog meer gewenst. Dat een paar farang menen beter te weten? Is men in Thaialond absoluut van op de hoogte, en zeker niet van onder de indruk.

    • Jan zegt op

     Moderator: De discussie graag bij Thailand houden.

 6. Jan van Velthoven zegt op

  De “noodtoestand” op zich, betekent louter dat de regering de mogelijkheid heeft om maatregelen op te leggen of te handhaven. Daarnaast blijft ook de mogelijkheid om maatregelen af te bouwen of te beëindigen. Het moet dus nog maar blijken wat er in werkelijkheid gebeurt om het succesvolle, vooral preventieve, anti-corona-beleid om te zetten in een genormaliseerde situatie. De mooie cijfers geven hoop op snelle verbeteringen!

 7. KhunEli zegt op

  Hebben ze wat meer tijd om die 5000 baht uitkering uit te rollen.
  Ik hoor van steeds meer Thai dat ze het niet redden financieel, dus ik durf bijna niet meer naar buiten met mijn gegarandeerde inkomen. Voor zolang dat zo blijft die garantie.

  Over die maatregelen zelf heb ik een dubbel gevoel, enerzijds hebben landen die vroeg en hard ingegrepen hebben nu over het algemeen weinig ziektegevallen. Dat willen ze graag zo houden.
  Anderzijds is er de kans dat ze teveel beperken en een keer de vlam in de pan slaat.

  Over rechten inperken: in Nederland zijn de waarschuwingen daartegen al weer niet van de lucht en stappen er al een paar voetbalclubs naar de rechter.
  Dus laten we maar afwachten…….

  • Cornelis zegt op

   Dat van die naar de rechter stappende voetbalclubs: dat is, anders dan je suggereert, een zaak tegen de KNVB over de competitie-afwikkeling…….

 8. JM zegt op

  Ik denk dat we dit jaar niet naar het buitenland kunnen, en wat daarna???
  Nieuwe wetten en regels voor farangs?
  Of versoepelen om terug toeristen aan te trekken?
  Ze zullen toch iets moeten om Thailand van de ondergang te redden.

  • egbert zegt op

   straks alleen inreizen met een (geldige) gezondheidsverklaring

 9. Leo Vos zegt op

  Dit betekent voor mij, dat ik nog 1 maand langer Nederland moet blijven, want internationale vluchten zijn dan ook niet toegestaan. Ik heb een gezin in Cha Am en die moet ik nu nog langer missen en ik mis Thailand ook.

  Ik hoop dat er tussendoor nog een aantal aanpassingen komen.

  • Geert zegt op

   Hou er ook rekening mee dat je minstens 14 dagen in quarantaine moet bij aankomst in Thailand. Ik vermoed dat men die maatregel nog enkele maanden gaat aanhouden.

   Gegroet,

 10. endorfun zegt op

  Blijven binnenlandse vluchten toegelaten (was terug vanaf 1/5)

  Mogen interprovinciale busritten ?

 11. Lungfons zegt op

  Als ik goed ben ingelicht heeft immigratie ons de pap in de mond gegeven.
  De 90 dagen meldingsplicht is verschoven naar uiterste datum 1 juli.
  Hoelang zal de lockdown blijven duren denk je?

 12. Christiaan zegt op

  Ik heb het onbehaaglijk gevoel, dat men bewust de lockdown handhaaft. Vele zaken, hotels etc. zullen failliet gaan. De rijke aasgieren staan al klaar om die voor een prikkie over te nemen om er later veel mee te verdienen.
  Destijds bij de Tsunami op Phuket is hetzelfde gebeurd. Anderen zijn er rijk of rijker van geworden.
  Dat er nu velen verarmen hebben de elite in Thailand evenals de legerleiding nog nooit geinteresseerd.

 13. Leon zegt op

  Moderator: Graag een bron van je bewering.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website