Column: Schat, ziet mijn oksel er goed uit vandaag?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column
Tags:
9 maart 2013

Vanmorgen liep ik onverwachts langs de televisie – ik loop altijd LANGS de televisie, aangezien dit apparaat een dusdanige hoeveelheid Thaise derrie uitbraakt dat elke minuut die ik voor dit griezelige glas doorbreng een minuut is die ik, als atheist zijnde, nooit meer terugzie – en mijn lodderig oog viel op een damesoksel.

U, argeloze lezer, leest het goed, een damesoksel.

Het betrof hier geen reclame voor een spetterende deodorant, noch voor een onderarmonthaarschuurmachine, maar om een okselwitmaker. U, onwetende lezer, leest het alweer goed.

Een oksel om U tegen te zeggen

Als de wiedeweerga vloog ik naar de badkamer om mijn oksels te inspecteren en wat ik al jaren vermoed had , bleek de keiharde waarheid: mijn oksels zijn niet roomblank…
Waar Nederlanders zich in allerlei zonnebankbochten wringen om er in de winter maar niet uit te zien als een opgewarmd lijk, geven Thai kapitalen uit aan witmaakcremes en andere pigmentverwoestende middelen.

Een en ander stamt uit de Thaise statusgevoeligheid. Een witte huid betekent: ik kom nooit buiten en ben dus geen boer die een vrouw zoekt.
In door Westenwinden gegeselde landen als Nederland geldt precies het tegenovergestelde. Voordat in de na-oorlogse jaren de linkse kerk aan het bewind kwam, werkten fabrieksarbeiders 6 dagen per week, veertien uur per dag en onder de laag van vuil en smeerolie zat een lelieblanke huid. In de jaren vijftig maakte iedereen die het zich maar kon veroorloven reisjes naar Azuren Kusten om thuis te komen met een gebronste huid waarop stond geschreven: Hebben jullie lekker niet, stelletje losers…

Jorien van den Herik, de onvolprezen ex-Feyenoord praesus, slaagde er altijd in om tijdens zijn Kersttoespraak “Het Moet Beter” met een dieporanje gelaat, opgedaan tijdens een dakbedekkingsbijeenkomst in Nicosia, in de Kuip te verschijnen om daar het grauwgrijze plebs toe te spreken met warme, geruststellende woorden…

Volgende week ga ik een tijdje naar het strand om in een verduisterde hotelkamer te werken aan mijn memoires…


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Column: Schat, ziet mijn oksel er goed uit vandaag?”

 1. Sir Charles zegt op

  Men gaat inmiddels een stapje verder want de trend is dat naast de producten voor een wittere huid, benen en oksels nu ook de intieme zone aan de beurt is. De markt wordt sinds enige tijd dan ook overladen met vaginale bleekmiddelen en reclamespotjes om het middel aan te prijzen worden regelmatig verkondigd op de televisie.

  In het televisiespotje http://www.youtube.com/watch?v=NSv4Az55LhM zegt een vrouw met een lichte huidskleur: ‘elke vrouw wil er goed uitzien, maar door het dragen van shorts lijkt je huid donkerder’. Vervolgens heeft de vrouw een witte short aan met de woorden: “Lactacyd White Intimate zorgt dat de huid in de intieme zone helder en doorschijnend wordt.”

  De verscheidene bleekproducten zijn hevig in opspraak want vele bevatten lood en allerhande agressieve chemische bestanddelen wat niet alleen kan leiden tot een verkleuring van de huid maar ook kan zorgen voor schade aan de nieren en of andere inwendige vitale lichaamsdelen.

  • Khun Peter zegt op

   In Nederland schijnt het anus bleken populair te zijn. Overgewaaid uit de VS. Een wit sterretje, wie wil dat nou niet, haha. Youp van het Hek heeft er wel eens wat geintjes over gemaakt. Wat zal de volgende stap zijn? Blanke tepels? Beter als je een wit t-shirt draagt. Misschien iets voor jou Cor? Ben je gelijk trendsetter.

   • cor verhoef zegt op

    @Khun Peter,

    Nah, ik houd het bij een bleke aars. Fascinerend lijkt me dat. Vandaag is het zondag, een uitgelezen dag om je aars te laten bleken, lijkt mij. Ik ga nu en zal later op de dag verslag uit brengen over het bleekgebeuren van de “derde oksel” 😉

    • Jacques zegt op

     Wat het resultaat ook moge zijn, Cor, ik hoop niet dat we beeldverslag krijgen. Ik moet er niet aan denken waar ik dan naar zit te kijken.

     • cor verhoef zegt op

      Moderator: Inderdaad chatten en daarom niet toegestaan.

 2. HansNL zegt op

  Beste Cor,

  Inderdaad, het aantal “witmakers” voor de huid koopbaar in Thailand is overweldigend.
  Tevens kun je gerust stellen dat veel van die troep om maar eens een land te noemen, in Nederland, niet verkocht mag worden, en terecht.

  In mijn ogen resulteren al die troep in gezichten en velletjes die beter staan op een tijdelijke bewoner van een chirurgijns snijtafel als in het openbare leven.

  Maar ieder zijn meug, al kan ik me niet onttrekken aan de mening dat veel Thai wat huidskleur betreft niet helemaal goed snik zijn.
  En ook dat veel Thai volstrekt in de idioot-modus gaan als er ook maar een beetje zonlicht op hun velletjes of smoeltjes komt.
  En dat mondt niet weinig uit in capriolen op de motorfiets waar je de haren ten berge van rijzen.

  Moet kunnen.

  Maar Cor, nu we toch prettig aan het converseren zijn, kun je mij uitvoerig wijsmaken wat dat nu toch is, die linkse kerk.
  Volgens mij is dat al een contradictio in teminus, maar all.
  Maar als je bedoelt dat de socilaistische kijk op de zaken mee ging tellen in Nederland, en gelukkig, vertel mij dan eens wanneer deze kerk het voor het zeggen had, of heeft in Nederland?

  Dat gezegd hebbende, heb ik toch liever de linkse kerk als de rechtse satanisten…..toch?
  Zie wat er nu gebeurt in Nederland.
  En nee hoor, het is geen puinruimen van links, maar van rechts.
  Hoewel, puinruimen?
  Lijkt meer op verdergaande afbraak van Nederland.

 3. cor verhoef zegt op

  Beste HansNL,

  Die term was een (sarcastische) vingerwijzing naar al die mensen die het zo misprijzend hebben over “de linkse kerk” en gemakshalve voorbij gaan aan het feit dat de 5-daagse werkweek, de AOW, de doorbetaalde vakanties en noem maar op, allemaal tot stand gekomen zijn dankzij de door velen in Nederland zo vervloekte “linkse kerk” en dat velen van die rechtse rakkers nog dagelijks profijt hebben van al die voorzieningen.
  Ik denk dat jij en ik op precies dezelfde golflengte zitten. 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website