Mannen zijn bofkonten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column
Tags: ,
18 juni 2017

Zeg nou eens eerlijk jullie mannen zijn echte bofkonten, of niet soms? Je zult maar als vrouw geboren zijn en maandelijks dat vervelend gedoe moeten meemaken. Of gewoon even in je eentje ergens aan een bar gaan zitten en je door mannen laten begluren. Mannen denken meteen dat ze je met een natte vinger kunnen lijmen en na het aanbieden van een drankje je wel kunnen versieren.

Mijn beste en allerliefste broer Joseph is het met mij, als dit onderwerp zo nu en dan ter sprake komt, totaal oneens. Naar zijn mening zijn wij vrouwen ‘mans genoeg’ om ons woordje te doen en niet meer in de twintiger jaren van onze ouders leven. Het vervelende is dat mijn eigen man -zijn zwager- meesmuilend hem altijd gelijk geeft.

Uiteraard zijn wij vrouwen meer dan mondig en doen wij niet onder voor het mannelijk geslacht. Wat zeg ik; doen niet onder? Nee, wij vrouwen zijn heel wat verstandiger dan mannen!

Kijk nu eens naar Melania Trump: die tante heeft toch de momentele, zacht gezegd, niet onbemiddelde president van Amerika aan de haak geslagen. Hij is wel 23 jaar ouder maar dat zegt niets, helemaal niets.

Vrouwen weten maar al te goed waar het verstand van mannen huist.

Ach voor ons is het een eeuwenoud kunstje om mannen om de vinger te winden. Mevrouw Trump gebruik ik maar even als voorbeeld omdat op dit moment iedereen haar en ‘Blonde Donald’ kent.

En met de omschrijving van mijnheer Trump maak ik meteen een vergelijking met een andere vrouw: Blonde Dolly.

Blonde Dolly

Kent u haar nog?

De moord op Blonde Dolly deed in 1959 veel stof opwaaien. De vrouw leidde een dubbelleven, waarbij elk detail over haar leven dat destijds de media haalde voor een schok zorgde. Zo ontving ze ‘s avonds klanten achter het raam, maar verkeerde ze overdag in de betere kringen als model en voordrachtkunstenares. Haar prostitutiewerk was van een hoog emancipatoir niveau. Zo werkte Blonde Dolly zonder pooier en kocht zij in 1948 haar eigen pees pand (Nieuwe Haven 498, Den Haag), later gevolgd door nog meer onroerend goed. In haar pand aan de Nieuwe Haven werd zij op 2 november 1959 dood op bed gevonden.

Gevreesd was haar blauwe agenda. Deze zou een handvol namen van hooggeplaatste vaste klanten bevatten. De politie weigerde het opschrijfboekje vrij te geven. Hierdoor ontstonden er geruchten dat een van de hooggeplaatste personen bij haar moord betrokken zou zijn. Een oud verhaal maar het ‘verstand van mannen’, hoog of laag opgeleid, is sinds die tijd niet veranderd.

Ja; ik wil ook Thailand nog even in dit verhaal betrekken. Samen met mijn man Gerard heb ik dankzij mijn broertje Thailand goed leren kennen. Steeds meer kom ik tot de conclusie dat wij vrouwen ons verstand beter op de rit hebben dan mannen. Waarom heb ik in dit verhaal Melania Trump en ook Blonde Dolly ten tonele gevoerd? Wel, heel simpel het zijn en waren intelligente vrouwen die de zwakke plek(ken) van mannen kennen. En wat denk je: Thaise vrouwen zijn niet minder intelligent. Ook die slaan een man supersnel aan de haak. Althans als hij wat je noemt iets meer te makken heeft en regelmatig de nodige pecunia schuift. Mannen, ze denken maar aan één ding en dat weten wij vrouwen maar al te goed.

Vandaag is het Vaderdag en staan ze een beetje in de belangstelling rond dit commerciële gedoe. Voor mijn Gerard heb ik een tegeltje gekocht. Hoop dat hij de gein er van in kan zien. Ik denk het wel want we zijn al ruim veertig jaar bij elkaar.

Wens alle vaders een fijne dag.

Ingezonden door: Josefien Jongen

20 reacties op “Mannen zijn bofkonten”

 1. Damy zegt op

  Verschil met Melanie en een vluchteling ? Die is er niet ze is zelf ook import en ja als je dan ook nog een miljardair aan de haak kan slaan mooi mee genomen en toen was tie nog geen president. Nou en daar hoef je als vrouw niet veel verstand voor te hebben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Miel zegt op

  Wat een seksistische praat beste mevrouw. We zijn dat niet gewend. Toch even dit; een vrouw heeft idd troeven zolang ze AANTREKKELIJK is. Punt. Een man met wat poen doet het altijd. We hebben het hier niet over liefde. Dat ontbreekt in jouw verhaal.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Josefien zegt op

   Beste Miel, lezen is ook een kunst. Op het eind van mijn verhaal staat geschreven dat mijn man en ik al ruim 40 jaar bij elkaar zijn en dan mag je toch wel over liefde voor elkaar spreken. En wat beschouw jij als aantrekkelijk aan een vrouw? Blijkbaar enkel en alleen het uiterlijk. Er zijn heel wat meer dingen die een vrouw en ook een man aantrekkelijk maken. Overigens worden mannen ook ouder en ‘minder mans’.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 3. dirk de witte zegt op

  Josefientje heeft groot gelijk !
  Jonge snotneuzen aan de haak slaan is absoluut niet moeilijk. Daarna manipuleert ze hem wel. Of dat een bewijs van intelligentie is daar heb ik mijn twijfels bij.

  Wat als die snotneus het uiteindelijk door heeft ?
  Loopt weg en laat zich wellicht weer vangen, juist omdat hij niet zo intelligent is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • H.J.W.Ebbelinghaus zegt op

   Het grootste probleem bij mannen is dat als ze verliefd worden hun hormonen op hol slaan
   En dan zijn ze een makkelijk slachtoffer.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. Mister BP zegt op

  Niet alle mannen denken met hun geslachtsdeel, maar doen ze het wel dan heb je helemaal gelijk!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 5. Slagerij van Kampen zegt op

  Heel af en toe zie je toch ook nog wel eens Europese vrouwen die lelijk en 20 jaar ouder zijn dan de knappe jongeThaise man waar ze het mee aangelegd hebben. Komt niet vaak voor. Vrouwen zijn te pragmatisch. Mannen naïef. Ze koesteren illusies. “You are still good looking (m)honey” Vrouwen trappen daar niet in. Mannen wel. Ze willen zoals de Romeinen zeggen: bedrogen worden. Vreemd genoeg vinden mannen het plots heel vreemd als ze een dikke Europese vrouw zien met een knappe jonge Thaise man. Soort spiegel toch? Dan beseffen ze plots dat het die man om het geld gaat. Zijn ze zelf buiten proportioneel dik en 20 jaar ouder, dan schijnen ze de waarheid te gaan verdringen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • jasper van Der Burgh zegt op

   Jij bent zeker nog nooit in Gambia op vakantie geweest. Daar struikel je over dit soort vrouwen. Mischien vinden ze een grote zwarte man aantrekkelijker dan een kleine Thai?
   Ik denk overigens dat de meeste oudere heren in Thailand wel beseffen dat het meiske dat ze op schoot trekken, en hun kleindochter kon zijn, wel degelijk beseffen dat geld, en dus macht, de belangrijkste rol speelt.
   Net zoals ik denk dat de Trump zich daarover geen illusies maakt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. tjerk zegt op

  Wou dat ik een beetje mooie vrouw was geweest. Al die domme mannen denken dat ze van je houden en maar geld sturen . Zou er goed gebruik van maken , wat ook door 90 % word gedaan . Wat kun je zo een mooi leven hebben ,alleen maar zeggen ,I love you so much . En het geld stroomt binnen . Elke maand een weekje rust ,ook nog mooie . Wij arme mannen hebben het maar moeilijk . Geen geld en geen love you so much .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 7. Wim van Doorn zegt op

  En nou ben je een hoogopgeleide man (zoals Mark Rutte) en tot op heden (ik al tot mijn 80-ste) ongehuwd, Dan vinden mensen dat je ze een verklaring schuldig bent. En ik vind van niet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 8. Jacques zegt op

  Het leven is een groot theaterstuk voor velen. De voorbeelden zijn er overal te zien maar zeker in Thailand.
  Een hoop mensen klooien maar wat aan en dat gaat nooit goed. Dat maakt meer stuk dan dat het bijdraagt aan een harmonieus leven. We kennen allemaal de “geslaagde” voorbeelden. De mens die niet leert van zijn fouten en uiteindelijk daarmede zijn graf in gaat. 40 jaar samen is iets wat in mijn familie te doen gebruikelijk is. Misschien is het wel erfelijk door gegeven. Zou een aardige graadmeter kunnen zijn voor diegene die nog een relatie aan willen gaan. Kijk naar de ouders en grootouders. Maar bij z’n 50 % van de relatiegevallen blijft het zekerheid tot aan de voordeur. Buiten zijn het weer andere mensen. Er is ook een grote markt voor de koe (relatie)handel, zeker in Thailand. Wie, wie bedot is om het even. De beste theaterspeler komt het verst.
  Er is een groot gemis bij velen aan de kernwaarden, zoals het werkelijk liefhebben (heeft niets te doen met uiterlijk), loyaal zijn, begrip en medeleven etc. etc.
  Mijn complimenten Josefien voor uw inbreng. Er zouden meer vrouwen hun gedachten aan het papier moeten toevertrouwen. Dat is hard nodig in onze maatschappij, waar nog een hoop te leren valt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 9. Oean Eng zegt op

  Vrouwen, je kan beter wiet verbouwen. Laat die kippen maar zitten, dat zijn ook wijven.

  En kom nou niet met, dat het het vrouwelijk plantje is, waar je blij van wordt. Van het mannelijke plantje kan je ijzersterk touw (en nog veel meer) maken. Daar heb je wat aan.

  En ja, als echte man, heb ik alleen de titel van dit bericht gelezen. Datdanweerwel….

  De man, like + 1

  🙂

  p.s. Kom maar op dames!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 10. brabantman zegt op

  Als ik dit stuk lees van deze Josefien dan weett ik niet zo goed wat ik daarmee aan moet.
  Met een ongefundeerde mening over de relatie van Melanie Trump. Heeft zij u soms verteld waarom zij een relatie met de Donald heeft? Hoe zit met de Nederlandse Maxima die (google maar eens) die ook doelbewust een niet versmadend hapje aan de haak geslagen heeft? Zo maar een voorbeeld.
  In mijn dagelijkse leven word ook ik dagelijks geconfronteerd met commentaar van mensen. Gehuwd (al lange tijd) met een wonderschone veel jongere aziatin. Kom het vaak tegen, de vingerschuivende (geld) gebaren. Vooral veel reacties van middelbare dames met een sportief kortgeknipt kapsel met duidelijk tekenen van obesitas. Vragen brutaal ” mag ik u vragen hoe oud uw vrouw is”. Het vooringenomen volk weet niet dat mijn vrouw een tig hoger inkomen heeft als ik, Zij is M.D. in een bekend ziekenhuis in BKK.
  Maar ja, volgens Josefien weet zij waar het verstand van mannen, ik ben er ook een, huist. En 40 jaar bij elkaar is m.i. allesbehalve een garantie dat mensen gelukkig zijn met elkaar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 11. Theo zegt op

  Hetgeen je over mannen en vrouwen zegt, kan ook omgedraaid worden:
  – de meeste uitvindingen zijn tot dusver gedaan door mannen (dit wil niet zeggen dat vrouwen dom zijn).
  – er zijn een heleboel mannen die de vrouwen om hun vingers wonden als artiest zijnde en hun homosexuele geaardheid prima verborgen wisten te houden.
  – er zijn vrouwen die gaan naar Gambia en soortgelijke landen voor een pleziertje.
  – de mannen in die landen weten precies hoe ze die vrouwen vervolgens inpalmen.

  Wat betreft het bofkonten: jullie mogen allebei in jullie handjes klappen dat jullie nog steeds samen zijn.
  In de huidige maatschappij komt dat tenslotte steeds minder vaak voor.

  Veel plezier verder samen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 12. theoS zegt op

  De eeuwen oude angst van de oudere vrouw om HEM aan een jongere vrouw kwijt te raken, omdat zij oud wordt en hem niet meer zo goed kan ” bedienen “. Dan dit ” maar wij zijn al 40 jr samen, dat moet toch gewicht in de schaal leggen?”. Hij is niet de bofkont maar jij bent dat omdat hij na 40 jr nog steeds bij je is en blijft. Dat weet je heel goed want tussen de regels door gelezen ben je gewoon bang dat je hem aan een jong ding verliest.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 13. chris de boer zegt op

  Volgens het woordenboek is een bofkont “iemand die onwaarschijnlijk veel geluk heeft”.
  Mannen zijn dus geen bofkonten want als het geluk dat zij hebben ligt aan hun geslacht kun je dat niet ‘onwaarschijnlijk’ noemen. Ligt het geluk aan hun geld is dat ook niet te betitelen als ‘onwaarschijnlijk’ tenzij zij het geld hebben vergaard via een loterij.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 14. Wim van Beveren zegt op

  De beste beschrijving van mannen EN vrouwen die ik ooit heb gelezen.
  Intelligent stuk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 15. PeterBol zegt op

  Beste Josefien

  Ik ben het gedeeltelijk met je eens en je hebt mijn nieuwsgierigheid opgewekt.
  Want ik wil eigenlijk nog 1 ding van je weten.

  Wat stond er op het tegeltje???????????

  Nog van harte gefeliciteerd met je man trouwens

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Sjaak S zegt op

   Beste PeterBol,
   Je hebt de vraag weliswaar aan Josefien gesteld, maar ik wil je het antwoord laten weten… kijk eens voor de grap rechtsboven in het artikel…. ik zie daar de tegel staan met de tekst. En als je misschien een computer zonder foto’s hebt, daar staat: “soms kijk ik naar mijn man en denk, maar schatje, wat bof je toch met mij”… of zie ik het verkeerd???

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. Josefine zegt op

  Mannen, bedankt voor jullie reacties, aardige en zeer onaardige en zacht gezegd enkele … Laat ik me maar niet laten gaan want dit blog is een typische mannenaangelegenheid en daarom doe ik een beroep op alle dames om hun stem eens vaker te laten horen en te laten weten dat wij ons mannetje staan. Op een enkele uitzondering na zijn er veel te weinig vrouwen die op dit blog een leuk verhaal publiceren. En daar bedoel ik niet mee dat wij ons tegen mannen moeten afzetten, maar wij vrouwen kunnen ook heel aardig ons mondje roeren en zeker en gewis ook schrijven. Kijk maar eens naar de leuke artikeltjes van Els van Wijlen. Meiden kom op en pak de pen op! Hartelijke groet, Josefine

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website