Mannen zijn bofkonten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column
Tags: ,
21 juni 2020

Zeg nou eens eerlijk jullie mannen zijn echte bofkonten, of niet soms? Je zult maar als vrouw geboren zijn en maandelijks dat vervelend gedoe moeten meemaken. Of gewoon even in je eentje ergens aan een bar gaan zitten en je door mannen laten begluren. Mannen denken meteen dat ze je met een natte vinger kunnen lijmen en na het aanbieden van een drankje je wel kunnen versieren.

Mijn beste en allerliefste broer Joseph is het met mij, als dit onderwerp zo nu en dan ter sprake komt, totaal oneens. Naar zijn mening zijn wij vrouwen ‘mans genoeg’ om ons woordje te doen en niet meer in de twintiger jaren van onze ouders leven. Het vervelende is dat mijn eigen man -zijn zwager- meesmuilend hem altijd gelijk geeft.

Uiteraard zijn wij vrouwen meer dan mondig en doen wij niet onder voor het mannelijk geslacht. Wat zeg ik; doen niet onder? Nee, wij vrouwen zijn heel wat verstandiger dan mannen!

Kijk nu eens naar Melania Trump: die tante heeft toch de momentele, zacht gezegd, niet onbemiddelde president van Amerika aan de haak geslagen. Hij is wel 23 jaar ouder maar dat zegt niets, helemaal niets.

Vrouwen weten maar al te goed waar het verstand van mannen huist.

Ach voor ons is het een eeuwenoud kunstje om mannen om de vinger te winden. Mevrouw Trump gebruik ik maar even als voorbeeld omdat op dit moment iedereen haar en ‘Blonde Donald’ kent.

En met de omschrijving van mijnheer Trump maak ik meteen een vergelijking met een andere vrouw: Blonde Dolly.

Blonde Dolly

Kent u haar nog?

De moord op Blonde Dolly deed in 1959 veel stof opwaaien. De vrouw leidde een dubbelleven, waarbij elk detail over haar leven dat destijds de media haalde voor een schok zorgde. Zo ontving ze ‘s avonds klanten achter het raam, maar verkeerde ze overdag in de betere kringen als model en voordrachtkunstenares. Haar prostitutiewerk was van een hoog emancipatoir niveau. Zo werkte Blonde Dolly zonder pooier en kocht zij in 1948 haar eigen pees pand (Nieuwe Haven 498, Den Haag), later gevolgd door nog meer onroerend goed. In haar pand aan de Nieuwe Haven werd zij op 2 november 1959 dood op bed gevonden.

Gevreesd was haar blauwe agenda. Deze zou een handvol namen van hooggeplaatste vaste klanten bevatten. De politie weigerde het opschrijfboekje vrij te geven. Hierdoor ontstonden er geruchten dat een van de hooggeplaatste personen bij haar moord betrokken zou zijn. Een oud verhaal maar het ‘verstand van mannen’, hoog of laag opgeleid, is sinds die tijd niet veranderd.

Ja; ik wil ook Thailand nog even in dit verhaal betrekken. Samen met mijn man Gerard heb ik dankzij mijn broertje Thailand goed leren kennen. Steeds meer kom ik tot de conclusie dat wij vrouwen ons verstand beter op de rit hebben dan mannen. Waarom heb ik in dit verhaal Melania Trump en ook Blonde Dolly ten tonele gevoerd? Wel, heel simpel het zijn en waren intelligente vrouwen die de zwakke plek(ken) van mannen kennen. En wat denk je: Thaise vrouwen zijn niet minder intelligent. Ook die slaan een man supersnel aan de haak. Althans als hij wat je noemt iets meer te makken heeft en regelmatig de nodige pecunia schuift. Mannen, ze denken maar aan één ding en dat weten wij vrouwen maar al te goed.

Vandaag is het Vaderdag en staan ze een beetje in de belangstelling rond dit commerciële gedoe. Voor mijn Gerard heb ik een tegeltje gekocht. Hoop dat hij de gein er van in kan zien. Ik denk het wel want we zijn al ruim veertig jaar bij elkaar.

Wens alle vaders een fijne dag.

Ingezonden door: Josefien Jongen

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Mannen zijn bofkonten”

 1. Rob V. zegt op

  Als ik mag kiezen dan kom ik liefst terug als intelligente vrouw. Vrouwen zijn bofkonten, praktisch elke vrouw kan wel een partner aan de haak.slaan maar lang niet elke man lukt dat.

  Als man heb is mijn zwakste plek een leuke slimme dame waar ik uren mee kan praten over zware en minder zware onderwerpen, liefst terwijl je er samen op uit bent om cultuur en natuur op.te snuiven. Het is nog niet zo makkelijk om zo’n vrouw te vinden, zullen de meeste soms bij een andere vijver aan het hengelen zijn? Moet een gezellige boel daar zijn aan die vijver… echter, ik hou niet van vissen, maar in musea lopen maar weinig vrouwen met hengel of schepnet rond. 🙂

  • Dirk K. zegt op

   Wel erg veel platitudes Rob, terug komen?Aan de haak slaan? Als het de vijver niet is dan maar de musea? Rondlopen in musea zonder belangstelling voor het getoonde? Uren praten? Ja, tot dat het niet meer uit te houden is.
   In de liefde kan alles, maar je moet toch wel een slecht of heel berekenend mens zijn om dat in je eigen voordeel uit te buiten.

   Kortom het hele verhaal draait om het type mens dat je bent, man of vrouw om het even.
   Jammer dat vaak de kwetsbare- of gevoelige mensen de dupe zijn.

 2. sjaakie zegt op

  Allez, Josefientje je kan op de dag van zonsverduistering aan naamsverduistering doen, maar je blijft toch een jonge bewonderingswaardige Jongen. Fijne avond onder vaders parapluie.

 3. Johnny BG zegt op

  Zowel het vrouw of man zijn heeft een nadeel en voordeel.
  Er over nadenken heeft weinig nut en daarbij doe ik mensen die in een verkeerd lichaam zijn geboren ook nog eens tekort.
  Het niet kunnen vinden van een partner is trouwens een nieuw gecreeerd probleem. 100% perfectie bestaat niet en er zal altijd water bij de wijn gedaan moeten worden.
  Een man/vrouw die 80% aan de eisen voldoet wordt in deze tijd afgewezen terwijl het de bedoeling is om die 20% naar elkaar te groeien.
  In mijn ogen is dat de uitdaging in een relatie en dat laat maar eens zien wat voor angsthazen er voortgebracht zijn. Alles moet perfect zijn…..get a life

 4. PEER zegt op

  Lieve Josephine,
  Je boft met je broer en denk/hoop dat jij net zo’n levensgenieter bent!
  Peer

  • Josefien zegt op

   Beste Peer, jij kent mijn broer blijkbaar, hij is voor mij echt een kei van een vent! Hij vertelde mij dat jullie elkaar onlangs nog in Chiangmai ontmoet hebben.

 5. Jacques zegt op

  Ik denk dat uw visie en verhaal voor een behoorlijke groep mannen op gaat. Maar gelukkig ook voor een deel weer niet. De mens is er in alle soorten en maten en wat dit betreft moet ik Johnny BG gelijk geven. Waarom voelt men zich tot de ander aangetrokken en is dit altijd de juiste graadmeter. Ik meen het antwoord wel te weten en de voorbeelden waar het vaak mis gaat, zijn zeker in plekken zoals de bars in Thailand dagelijks te aanschouwen. De mens of het vlees is zwak zijn niet zo maar uitspraken, maar realiteit voor velen. Voor goede relaties zijn er twee mensen nodig die een bewuste keuze maken, gebaseerd op onder andere liefde, vertrouwen, respect en doorzettingsvermogen. De bereidheid om je in elkaar te verplaatsen en moeite te doen om gezamenlijk de buitenwereld aan te kunnen. Maar weer terugkomend op uw stukje ja de trieste werkelijkheid is dat er nog velen de prioriteit van het verstand versus de aandrang van het geslachtsdeel niet in de juiste volgorde hebben staan, met alle nadelige gevolgen in de samenleving van dien. Ik pas ervoor om zo’n man te zijn en blonde Dolly is zeker niet mijn type.

  • mee farang zegt op

   Citaat: “Waarom voelt men zich tot de ander aangetrokken en is dit altijd de juiste graadmeter.”
   Een boeiende uitspraak van Jacques.

   Onze cliché-antwoorden daarop zijn helaas alleen op aannames, veronderstellingen, geloofsdogma’s van schaapherders die 2000 jaar geleden de Sinaïwoestijn doortrokken en stokoude vooroordelen gebaseerd.

   ‘Het vlees is zwak’ is vooral een vernederende maar vooral discriminerende uitspraak die alleen maar aan het ziekelijke brein van de uitvinders van de woestijngodsdiensten is ontstaan. Zie de huidige betogingen tegen discriminatie van gekleurde mensen, maar vooral ook vrouwen… ‘Het vlees is zwak’ is echt een foute uitspraak anno 2020. Verwerpelijk.

   Niemand weet blijkbaar dat evolutiebiologen over deze problematiek al van in de jaren 80 wetenschappelijk onderzoek naar deden en doen. Dat heeft o.a. deze duidelijke wetmatigheid opgeleverd, die men de ‘epigame differentiatie’ noemt.
   Wat houdt die in?

   In de evolutie van de mens, de homo sapiens, is op een moment de individualisering van de seksuele reacties gekomen.
   Dat houdt in dat een bepaald vrouwtje nog slechts voor enkele mannetjes, of één mannetje, seksueel opwindend is. Zij is eenvoudigweg niet aantrekkelijk voor anderen en die negeren haar dan ook (een blauwtje oplopen…).
   Bij bonobo’s of chimpansees – onze naaste verwanten – daarentegen is nog steeds het schema aanwezig wat de mens met zijn ‘epigame differentiatie’ heeft losgelaten, nl. alle mannetjes begeren willekeurig alle vrouwtjes en zullen dus met allen willekeurig (willen) paren.

   Het evolutionair voordeel van epigame differentiatie? De paarvorming!
   Door onze grotere hersenmassa (ons denkvermogen) moest de sapiens steeds meer tijd steken in het grootbrengen van zijn jongen.
   Een chimpanseemoeder bv steekt ca. 5-6 jaar in de opvoeding tot een volwassen kind – maar zij doet dat alleen. Dan is zijn breinvorming voltooid.
   Een mensenkoppel echter steekt er ca. 22-24 jaar in, tot zijn nakomeling op eigen benen kan staan. Ons brein heeft er gemiddeld 21 jaar voor nodig om volgroeid te zijn. (Bijna iedereen zal hierin wel ervaringsdeskundige zijn.) Eén individu kan dat nauwelijks alleen.
   Hoe kan een vrouwtje een mannetje overhalen om 22 jaar bij haar te blijven en bij de opvoeding te helpen?
   Door hem het vooruitzicht van jarenlange gegarandeerde seks zonder moeite in het vooruitzicht te stellen, als hij mee opvoedt en voedsel aanbrengt.

   Wat heeft mijn bijdrage met de essentie van het artikel en de reacties te maken?
   Dat velen hierboven van de verkeerde premisse uitgaan. Ze moeten zich realiseren dat een relatie van een oudere falang met een meestal jongere Thaise vrouw atypisch is en een andere noodwendigheid bezit. Die vrouw zoekt meestal ‘aanbreng van voedsel’, maar niet opvoeding van kinderen.

   Dus tip: wil je zeker zijn van de gemakkelijke bereikbaarheid van gratis seks… maak een kind bij je Thaise partner. Dat garandeert meer trouw en minder bokkensprongen. Alleen dan zijn mannen bofkonten.
   De freelancer mag zich altijd aan ontrouw verwachten.

 6. Winlouis zegt op

  Beste Josefien ik geef U volkomen gelijk, maar niet bij alle mannen zit hun verstand tussen hun benen, misschien wel 90 % zoals U hier besluit. Ik ben reeds 3 maal gehuwd, maar de eerste moet nog geboren worden die mij kunnen pluimen heeft.Ik heb altijd gewerkt voor mijn geld en mijn echtgenote dus ook.! Als dat niet past in haar verwachtingen, kan ze haar boeltje bijeen rapen en vertrekken, wat ook al 2 maal zo verlopen is. Ik ben nu al 16 jaar gehuwd met mijn Thaise echtgenote en zij heeft er geen probleem mee dat ze ook moet werken. De andere 2 hebben het nog geen 5 jaar uit gehouden.! Voor mij zijn vrouwen in alles gelijk als de mannen, dus verwacht ik van hen evenveel als van mijzelf. Als er beslissingen genomen worden over gelijk welk onderwerp, wordt dat SAMEN besproken. Sex mag maar moet niet voor mij en er voor betalen zal ik NOOIT.!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website