Moslim demonstratie in Bangkok

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , , , ,
27 september 2012
Moslim demonstratie in Bangkok

Zoals op meerdere plaatsen in de wereld vonden ook in Bangkok door moslims georganiseerde protesten plaats.

Op donderdag 27 september hadden zich op het grote plein voor Central World op Ratchadamri Road een paar honderd moslims verzameld om van hun onvrede blijk te geven. Zoals uit de tekst op de meegevoerde spandoeken bleek voelen ze zich aangevallen.

Enerzijds was het voor een buitenstaander een amusant gezicht om een groot aantal mannen, veelal in lange gewaden gekleed en met het bekende witte ronde kalotje op het hoofd, samen met zwart gesluierde vrouwen, gade te slaan. Anderzijds stemt het ook tot nadenken hoe verwerpelijk mensen met hun geloof kunnen omgaan. Als ik mannen daar met de Koran in de hand zie lopen bekruipen me toch nare gevoelens.

Op een pick-up stond een versterkerinstallatie gemonteerd en daaruit klonk nogal wat geschreeuw dat regelmatig door de aanwezige demonstranten met handgeklap en gejoel werd ondersteund. Een vervaarlijk uitziende zwarte vlag met witte tekst straalde ook beslist niet veel vrolijkheid uit. Op het eind van het betoog riep de woordvoerende demonstrant de verzamelde menigte driemaal iets toe waarop de aanwezigen allen de hand en arm, vergezeld van een korte kreet, gestrekt hemelwaarts staken. Het was zoiets van “lang zal hij leven” met daarop volgend een krachtig drievoudig “hoera, hoera, hoera.”

Politie present

Een hele brigade Thaise agenten, een soort ME, gewapend met schilden en helmen, stond keurig in het gelid opgesteld om bij onregelmatigheden direct te kunnen ingrijpen. Gelukkig hoefde het zover niet te komen.

Profeet Mohamed

Om niet moslims te overtuigen werden folders uitgedeeld over hoe goed, verstandig en vergevensgezind moslims in feite zijn. “Who is Muhammad? You should know this man!” De grote zegeningen van de profeet zoals dankbaarheid, vergevingsgezindheid, gelijkheid, tolerantie en hartelijkheid worden ruim in de folder uitgemeten waarbij na dat de naam van Mohamed of Profeet staat geschreven het ‘Peace be upon him’ volgt.

De ideale echtgenoot

Aisha, Muhammad’s vrouw, vertelde over haar achtenswaardige echtgenoot: “ Hij hielp mij altijd met het werk in huis, verzorgde zelf zijn kleding, repareerde zijn schoenen, en maakte de vloer schoon. Hij molk, verzorgde en voerde zijn dieren en deed huishoudelijk klusjes.” Eerlijk gezegd ken ik een aantal mannen die in dat opzicht niet voor Mohamed onderdoen.

Gandhi en Bernard Shaw

En voor het geval je nog twijfels hebt over de Islam dan moet je volgens de folder toch de Koran maar eens goed er op na slaan. Ook niet moslims zoals Mahatma Gandhi en de Britse schrijver Bernard Shaw worden aangehaald. De laatste zou ooit hebben geschreven dat de wereld behoefte heeft aan een man zoals Mohamed.

Het zal wel zo wezen maar helaas blijven er op deze wereld toch een groot aantal idioten bestaan die de woorden van de profeet Mohamed anders interpreteren. En dat geldt niet alleen voor de Islam. Wat zou de wereld toch mooi zijn als allen van welk geloof of ideologie ook de woorden van hun meester, voorbeeld, profeet, of wie dan ook op de juiste manier waar zouden maken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Moslim demonstratie in Bangkok”

 1. dave zegt op

  Ik begin een beetje te kokhalsen van die fanatisie,waar halen ze het allemaal vandaan zou ik zeggen.Zelf ga ik niet demonstreren wanneer mijn vissen de verkeerde kant op zwemmen in het aquarium.Een ding is zeker,de thai laat niet met zich sollen,zoals de NL regering.

 2. Piet zegt op

  Deze demonstraties geven precies de landen aan waar ik nooit heen ga op vakantie. Sterker nog ik wil hierdoor ook niet met Jordanian Air, Quatar Air, Etihad of wat dan ook uit dat gebied vliegen want je weet nooit hoe het er bij de terugvlucht aan toe gaat.

  Thaise moslims zouden veel touristen kunnen krijgen als ze ervoor zouden zorgen dat het zuiden veilig is. Was ooit in Zuid Phuket een zonsondergang aan het bekijken en er waren zeer veel moslimfamilies daar voor de zelfde reden. Ze wilden massaal met mij op de foto en ik kreeg zelfs huwelijksaanzoeken van ze. Het leek of deze mensen nog nooit een blanke gezien hadden . Ze deden verder volkomen normaal tegen me maar ik zal het nooit vergeten.

  Als Zuid Thailand veilig zou zijn zou ik er graag eens rondreizen of nog verder met de trein naar Singapore bijvoorbeeld.

  • math zegt op

   Beste Piet, je mening over het moslim geloof mag je hebben. Je ongefundeerde en op onzin gebaseerde mening over vliegtuigmaatschappijen vind ik verwerpelijk. Ik merk dat het dat je er nog nooit mee gevlogen heb, (je mist Emirates trouwens) want een ding weet ik zeker,ze doen niet onder waar jij mee vliegt en durf zelfs te beweren beter en veiliger!

   • alweer die donald zegt op

    Ook ik vlieg uit principe niet met een “arabier”, dat is mijn goed recht!

    Veiligheid? Beste Math ongefundeerd de mening van Piet is niet zo ongefundeerd!

    October 26 op een vergadering van de IATA:

    “The accident rate of the middle east is 6 times worse than the global average”

    “Middle eastern airlines need to focus on their safety record”

    En ik kan je zat voorbeelden geven van incidenten/ongelukken van betreffende maatschappijen die Piet en U opnoemen.
    Helaas wordt er veel onder het “vliegend” tapijt geveegd door betrokkenen……

    • alweer die donald zegt op

     October 2009 moet zijn october 2009, jaartal even vergeten.
     Er is na die tijd hier en daar wel wat verbeterd maar nog niet voldoende.

    • math zegt op

     Beste Donald, je moet eens lezen wat er geschreven word. en verder ga ik hier niet op in want dat wordt offtopic. Dus laatste en enige reactie hierop. IK vind Etihad top en IK vind Emirates top en IK vond Qatar top. Piet verwijst naar een aanslag met een vliegtuig en niet op een “normaal ongeluk”. Alsof 9/11 met Arabische maatschappijen gebeurd.

     • alweer die donald zegt op

      Math,

      U schrijft aan Piet, ” ze doen niet onder voor waar jij mee vliegt, durf zelfs te beweren beter en veiliger”

      Helaas…………………………

    • peter zegt op

     Waarde Donald en Piet, jullie hebben het over de veiligheid van “moslim” ailines, als jullie toch zo goed zijn in het opzoeken van IATA safety records, neem dan eens de moeite om die van china airlines eens te bekijken. Veel mensen die op Bangkok vliegen, vliegen met China airlines, zonder te weten dat deze airline een van de beroerdste safety records heeft!! Maar het is wel weer zo tendentieus om hier de “moslim” ailines als onveilig neer te zetten!!

     • pim zegt op

      Kennen jullie het gevoel als je na enkele uren bent uitgestapt in Bangkok ziet dat het toestel van China air verongelukt is in Taiwan ?
      Ik wel .
      Als ik terug moet ga ik wel lopen al moet ik door Iran zijn daar ook vriendelijke mensen .

     • alweer die donald zegt op

      @ Peter,

      ik gaf alleen antwoord aan Math die aan Piet schreef, ” ze doen niet onder enz.” en ” durf te beweren zelfs veiliger en beter”

      Ik had het niet alleen over “moslim” airlines!

      Ik ben het met de eerste schrijver van een reactie helemaal eens! ( Dave, “ik begin te kokhalzen van die fanaten etc)
      En dat is tevens de reden, plus nog wat anderen ivm veiligheid, dat ik uit principe NIET met die maatschappijen vlieg! Net zo min als ik in die landen vakantie moet “vieren”
      Ik heb genoeg meegemaakt met deze mensen en ze zijn helemaal niet “mijn type” !

      Wat betreft CA, ik weet genoeg , van zeer dichtbij, van de vliegwereld en weet alles over de beruchte vlucht van CA en hun safety record! ( flight 611 25/5/2002)

 3. Maarten zegt op

  Jammer dat de redactie het blog door de schrijver laat gebruiken (misbruiken?) om op ongefundeerde wijze een godsdienst belachelijk te maken.

  Nergens in dit artikel wordt duidelijk dat de schrijver gedegen kennis heeft van het onderwerp. Religie is een gevoelig onderwerp en wordt door mensen zeer persoonlijk beleeft. Discussies over religie leiden tot weinig constructiefs en Islam is bepaalt niet iets dat je typisch Thais zou kunnen noemen.

  Als er desondanks voor gekozen wordt om een kritisch artikel over een godsdienst te schrijven, kom dan met inhoudelijke argumenten gebaseerd op gedegen kennis.

  Ten eerste was dit een vredige demonstratie. Volgens mij is er zoiets als recht op demonsteren, algemeen erkent als een goed democratisch beginsel. Ten tweede lijkt de inhoud van de schriftelijke en verbale uitingen niet verstaanbaar voor de schrijver, waardoor hij er geen afgewogen oordeel over kan vellen. Hij komt met kwalificaties als “geschreeuw”, “gejoel”, “niet veel vrolijkheid”. Dat heb je wel vaker bij demonstraties! Daarentegen stond de ME “keurig in het gelid”. Hoe bevooroordeeld kan een stukje zijn, en dat terwijl Khun Peter een groot tegenstander van vooroordelen is. Er zijn vele reacties om minder geweigerd, maar Joseph Jongen mag ingehinderd zijn gang gaan, wellicht onder het motto “het is maar een column”.

  Kunnen we binnenkort stukjes met eenzelfe toonzetting verwachten over Boeddhisme, Christendom en Hindoeisme? Of moeten we daar wel respectvol mee omgaan?

  En dan hebben we nog Piet, die schijnbaar denkt dat hij op zeker wordt opgeblazen als hij in een vliegtuig richting Midden Oosten stapt, en het vermeldenswaardig vindt dat Moslims “volkomen normaal” tegen hem deden. Wie is er nou raar? Zij of jij?

  PS: Voor de duidelijkheid: ik heb niets met religies, ben tegen geweld en onverdraagzaamheid en vindt dat vrouwen gelijkwaardig aan mannen zijn en als zodanig behandeld moeten worden. Ik ben tegen het creeeren van religieuze conflicten op basis van onderbuikgevoelens en onbegrip. Religies kunnen kwaadaardige elementen in zich hebben, maar het grootste gevaar is onwetendheid.

  • Joseph Jongen zegt op

   Beste Maarten, Nergens in mijn artikel heb ik enig geloof beledigd. Als je nog eens de allerlaatste zin van verhaal leest zul je tot de conclusie komen dat ik zelfs de profeten of leermeesters van elk geloof waardeer. Een afgrijselijke hekel heb ik wel aan de fanaten die de leer misbruiken en slechts agressief en met geweld te keer gaan met aanslagen en moord onder het mom van geloof. Ik was ooggetuige van deze demonstratie en gaf mijn mening over wat ik zag weer. Iets dat jij mij blijkbaar wil verbieden. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed dat zelfs -mits netjes verwoord- ook op dit blog niet is verboden. Ik schreef geen artikel over godsdienst, noch maakte ik het belachelijk. Jouw opmerking over het niet kunnen verstaan van het gesproken woord is waar maar de sfeer kan ik wel terdege aanvoelen en beschrijven. Verder waren de folders die werden uitgedeeld in het Engels gesteld en daaruit heb ik zinnen in het artikel geciteerd. Het was geenszins mijn bedoeling om een gedegen artikel over godsdienst te schrijven en dat is ook niet gebeurd. Maak je overigens geen zorg over mijn kennis daarvan, die bezit ik in meer dan voldoende mate. Lees voortaan iets nauwkeuriger voordat je ongenuanceerd commentaar geeft. Met groet, Joseph Jongen

 4. cor verhoef zegt op

  Ik zou het prettig vonden wanneer Moslims zouden protesteren tegen de wandaden die hun Moslimbroeders plegen in de drie zuidelijke Thaise provincies, in plaats van hun lange tenen te tonen over een een of ander idioot anti-Islam filmpje. Pathetische mafkezen.

  • peter zegt op

   Cor, waarom rep je met geen woord over de wandaden die tegen de moslims gepleegd worden. Het is echt geen een richting verkeer hoor. Zelf reis ik vaak van Nakhon Si Thammarat naar Songkla via de kust weg, hier vormen de moslims de overgrote meerderheid, meer minaretten dan kokosbomen ;), nog nooit een enkel probleem gehad, sterker nog ik ervaar ze als extreem vriendelijk en gastvrij.

   • cor verhoef zegt op

    @Peter, dat begrijp ik, maar we hebben het toch over de demonstranten? Ik heb zelf ook door het Zuiden van Thailland gereist, En door Indonesie. En door Maleisie, en ik weet ook wel dat het overgrote deel der Moslims doodgewone mensen zijn die een normaal leven willen leiden, hun kinderen naar school willen zien en dagelijks te eten willen hebben.
    Maar zou ij me misschien kunnen uitleggen waarom deze Moslimdemonstranten alleen de straat op gaan als de Profeet is hun ogen beledigd wordt en NIET wanneer er weer een een Moslim rubbertapper in Yala door Moslims naar een andere wereld geholpen wordt?
    Bij voorbaat dank.

 5. gerard zegt op

  Moderator: reacties zonder leestekens worden niet geplaatst.

 6. gerard zegt op

  Moderator: reacties zonder leestekens worden niet geplaatst.

 7. teun zegt op

  Een aardig verslag van de demonstratie. Er is echter 1 probleem: ik weet zeker, dat > 90 % van de demonstranten (ook die buiten Thailand) de bewuste film niet hebben gezien.
  Er wordt dus gedemonstreerd op suggestie/opdracht van de mullah’s. Het gewone volk laat zich ophitsen en gelooft in het hiernamaals met vele maagden.

  Ik heb 5 jaar in Saoedi Arabie gezeten en weet hoe intolerant en inkonsekwent de meeste moslims zijn. Ook hoe zij over de westerse wereld denken: “christenhonden”.

  Het zou inderdaad mooi zijn als een ieder zich bezighield met zijn/haar geloof en andersdenkenden met rust laat. Maar dat zit er bij moslims helaas niet in. Die willen zo mogelijk voor iedereen de sharia invoeren en het land laten regeren door ayatollah’s.

  Er zijn natuurlijk ook ruimdenkende moslims. Maar die vormen wereldwijd een minderheid.

 8. Willem van Doorn zegt op

  “Het grootste gevaar is de onwetendheid”, lees ik hierboven ergens. Hoe waar!
  Onwetendheid roept de volgzame massa -roepen de “onderworpenen”- over zichzelf af.
  Onwetendheid is het wapen van ieder zichzelf als enig-waar verklaard hebbend gods-geloof.
  Geloven doe je in het ongeloofwaardige, anders is het geen geloof. ‘Geloven’ in het redelijke, het bewijsbare, is beoefening van wetenschap.
  Dat de “onderworpenen” zich overgeven aan fantisme is het gevolg van dat geloven in het ongeloofwaardige, immers in alle rede valt er niet in het ongeloofwaardige te blijven geloven; de gelovige (en door zijn clerus opgestookte) mens moet het opnemen tegen de redelijke mens. Dat kan dus niet met redelijke argumenten, dat kan wel met het tentoon spreiden van een ‘heilg’ fanatisme, onwetend fanatisme. Met alle gevaar vandien.
  Je moet goed zien dat “moslim” het Arabische woord is voor “onderworpene”. Dat wil niet zeggen dat geen katholiek onderworpen is aan zijn clerus (en iedere protestants-Christelijke zich niet onderworpen acht aan -zijn interpretatie van- de bijbel), maar in Europa is er wel iets veranderd sinds de Verlichting. Laat niemand zeggen dat de Verlichting is voortgekomen uit het Christendom, want dat is gewoon niet waar; hoe zou dat ook kunnen: de Verlichting is geinspireerd op de “Klassieken”, die geen een-enkele god hadden, een buitenmenselijk strenge, maar een mytisch stelletje goden met uitvergrote menselijke eigenschappen. Niet het Christendom is het voorland van onze beoefening van wetenschap, maar vooral de oude Grieken zijn dat. Euclides- ieder die op ook maar zoiets als een HBS is geweest heeft met zijn meetkunde kennis gemaakt- was geen Christen, maar zowat 1000 jaar voor dat het Nieuwe Testament werd geschreven een Grieks wiskundige.
  Overigens hebben ook de Arabieren een tijd lang -ergens in de Europese middeleeuwen het voortouw gehad in de beoefening van de wiskunde (vandaar dat we hun cijfers gebruiken en niet de Romeinse).
  Kortom: het heeft allemaal -compleet met opgangen en ondergangen van invloedrijke rijken- zijn voorgeschiedenis, waarvan ten aanzien van wat de moslims onze huidige wereld aandoen -en natuurlijk er zijn onfrisse tegenreacties- het voornaamste is dat zij de Verlichting gemist hebben. Die Verlichting met zijn credo dat de mens een met verstand begaafd wezen is- heeft Europa uit het slob van zijn middeleeuwen gehaald.
  De Europeaan heeft geleerd tolerant te zijn (dus democratish en niet meer theocratisch). Die tolerantie wordt weleens verkeerd toegepast: je kunt tolerant zijn tegen alles, maar juist als je tolerant wil zijn niet tegen de intolerantie. Het gevaar waarmee de moslim-wereld ons confronteert is danook onafwenbaar. Dat een toeschouwer van een demonstratie van moslims griezelt is bepaald begrijpelijk.

  • dave zegt op

   Ik ben gek op cous cous,en zeg altijd:Eerst zien dan Geloven.We kunnen niemand de schuld geven,zeker mohammed en Allah niet.Maar het neemt niet weg dat ik sinds het moslim terrorisme meer voor mijn ticket moet betalen,en bovendien streng gecontroleerd word.

  • jogchum zegt op

   Moderator: niet uitsluitend op elkaar reageren en de discussie uitsluitend op Thailand betrekken.

   • Willem van Doorn zegt op

    Hoe men met name tegenover de moslims moet staat? Ik bijvoorbeeld had plannen om van Koh Chang naar het eiland Phuket te verhuizen; ben daar (zo goed als) van afgestapt omdat ik meen in te zien dat de problemen daar gevoed worden niet alleen maar door een klein locaal grensgeschil, doch ook -en veel meer- door het grote wereldwijde moslimprobleem.
    Europa toont alleen nog maar een verlept geloof in een ene ware en duivels strenge God. Het Boeddisme kent helemaal geen ene ware god of wat voor onmenselijke ‘over’macht dan ook. Nou, en het moslimgeloof kent zo’n oppermachtig en te vrezen opperwezen wel, met een daaraan gekoppelde fanaat-dodelijke zendingsdrang ook nog. En een daaraan gekoppelde staatsvorm.
    Zie wijd om je heen en je ziet wat ter plekke aan de hand is daardoor beter.

    Moderator: niet relevante teksten verwijderd.

    • Willem van Doorn zegt op

     De moderator heeft wat hij ziet als “niet relevant” uit mijn vorige reactie geschrapt. Daardoor mist de conclusie in mijn laatste regel zijn belangrijkste onderbouwing. Geachte moderator: wat er nu staat, daar teken ik niet meer voor. Wel plaatsen of niet plaatsen, zou ik zeggen, maar niet de ene zin of alinea wel en de andere niet. Overigens juist die conclusie en hoe ik -in het geschrapte gedeelt-e daar naar toe schreef, zou -dunkt me- juist de moderator zich moeten aantrekken.

 9. pim zegt op

  Even wat korte ervaringen met Ali Ben Zine .
  Toen mijn klanten afkomstig van Jordan Air mij hadden uitgenodigd met hun de reis naar Thailand te maken was ik uitgenodigd om hun land 3 dagen te bezoeken .
  Geluksvogel zoals ik ben begon tijdens de landing voor mij een ongekende sneeuwbui te vallen .
  Er zijn 2 hoofdwegen in dat land ,iedereen stopte om de sneeuw mee naar huis te nemen ging de kofferbak open en de achterbanken omlaag .
  Mijn excursies konden geen doorgang vinden wegens de sneeuwval ,uniek was wel dat ik op een foto sta in de woestijn met sneeuw tot aan mijn knieën .
  Gedwongen in Amman te zijn was ik getuige van een aanslag per auto die stopte nadat de man 30 meter verderop op de grond was beland om hem in te laden .
  Mijn toenmalige sexgenote was blond en geen man kon haar met rust laten .
  Ik vergeet nooit meer de ogen van een stewardess die mij vragend aankeken om haar te kunnen redden .
  Op de weg terug naar NL.bleek er geen plaats meer te zijn omdat het vliegtuig vol zat met mannen .
  Op het vliegveld kregen wij het aan de stok omdat een schoonmaker duidelijk maakte dat mijn schoondochter gedood moest worden omdat zij samen met mijn zoon ongetrouwd een kind hadden
  3 dagen later stond ik met mijn schatje in Athene.
  Weer geluk dat ik eigen baas was, anders had ik wel ontslag kunnen hebben .

  In NL.ben ik door 2 mensen tijdens het op slot zetten van mijn fiets door op mijn rug gesprongen die er wel erg gebruind uitzagen onder die capuchon .
  De reactie was bij de aangifte dat ik blij moest zijn niet gestoken te zijn .
  NL. had voor mij afgedaan en ben naar Thailand gegaan .

  In een dorp vlak bij Hua hin bestaat ook zo een gemeenschap met echt ontzettend aardige mensen met hun doekje op het hoofd .
  Ook een minaret met geluid toch maakt dat niets uit als je om 6 uur in de morgen via de speaker van door de monnik je bed uit wordt geluid .
  Eerst na mijn gebeurtenissen in NL. met een vooroordeel tussen hen gekomen .
  Deze mensen kan ik nu wel kussen .
  Islam is een woord met diverse betekennissen .
  In de kroeg hoor je het heel veel .
  Voor de politie is het als je dat bent in het verkeer weer zakken vullen .
  1 vroegere buurman had dat als kenteken op zijn rolstoel gemaakt .
  In het geloof is het oorlog .
  Mensen als je dit leest geef dan degene die dicht bij je is een knuffel ,ook al zit je aan de chang ,de huidskleur is van geen belang.

  • Willem van Doorn zegt op

   Beste Pim,
   U schrijft op een wijze die te veel vergt van mijn vermogen tot begrijpend lezen, hetgeen aan mij kan liggen natuurlijk. Zelf schrijf ik ook niet altijd helder. Ik maak uit uw stukje op dat u bijzondere gebeurtenissen, zoals sneeuwbuien in de woestijn en aanslagen en wat niet al heeft mee gemaakt. U schrijft dat het korte ervaringen zijn met Ali Ben Zine. Met aan de olie, waarvan benzine wordt gemaakt, rijk geworden Arabieren? En -om even kort door de bocht te gaan- deugen die nou, of juist niet, volgens u? Ik raad maar wat.

   • pim zegt op

    Meneer Willem van Doorn .
    Mijn schrijfwijze is wel eens met een schepje zout.
    Ik probeer uit te leggen dat er goede en slechte mensen zijn zowel als bij de moslims , bij ons en andere culturen .
    1 vrouw alleen ben ik daar op straat niet tegen gekomen .
    Kijk eens hier hoe een olieboer zich gedraagt tegen een Thaise dame .
    Zij walgen van hen als je de dames hun mening vraagt ,maar geld maakt sommigen gelukkig .
    Zo sluipen zij hier ook binnen om in de toekomst de wereld te overheersen .
    Joviale zaken bestaat niet in Thailand ,anders waren er hier al veel meer Achmedjes geweest .
    Voor wij hier een langdurige discussie op gaan zetten zoals ik in uw korte carrière op het blog meemaak sluit ik hierbij af .

    • Willem van Doorn zegt op

     Mjnheer Pim. U blijft voor mij niet te volgen. U schrijft over van alles en dan ter veduidelijking(?) wat u bedoelt (of althans als reactie) over nog weer allerlei van alles.
     Ik mis de samenhang. Nogmaals: dit kan aan mij liggen.
     U wilt dit heen en weer geschrijf- een discussie kan ik het niet noemen- stoppen, toch? Dat meen ik althans te begrijpen. Nou, daar sluit ik me dan bij aan.

 10. Hans Groos zegt op

  “Wat zou de wereld toch mooi zijn als allen van welk geloof of ideologie ook de woorden van hun meester, voorbeeld, profeet, of wie dan ook op de juiste manier waar zouden maken.”
  Ik ben het met je eens echter wat is de “juiste manier”?
  Deze laatste zin zou ik liever veranderen in: Wat zou de wereld toch mooi zijn als allen van welk geloof of ideologie ook de woorden van hun meester, voorbeeld, profeet, of wie dan ook op zichzelf betrekken en elk ander mens in zijn waarde laten en respecteren in (anders) denken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website