Column: Indrukwekkende kroningsceremonie

Door Colin de Jong
Geplaatst in Colin de Jong, Column
Tags: , ,
4 mei 2013

Na 33 jaar nam onze koningin Beatrix afscheid op een zeer waardevolle en indrukwekkende manier, en gaf het stokje over aan haar bijzonder sympathieke zoon, en onze huidige nieuwe koning Willem Alexander. Die even uit het draaiboek protocol stapte, en Dj Armin van Buuren en het Concertgebouworkest bedankte.

Ik verwacht dat onze nieuwe koning Willem Alexander en zijn vrouw Máxima de populariteit van Beatrix ver zullen overtreffen.De republikeinse protesten bleven beperkt tot een honderdtal die zich hadden verzameld op het Waterlooplein, en het bleef gelukkig rustig op enkele kleine incidenten na.

Overal in de wereld werd er feest gevierd bij de Hollandse ambassades, zo ook op de Nederlandse ambassade in Bangkok en een zeer geslaagd oranjefeest in Pattaya, zie de diverse foto’s vanuit de fraaie Royal Varuna Yachtclub.

De NVP Pattaya pakte flink uit en mag terugzien op een geslaagd oranjefeest, met dank aan het actieve bestuur onder de bezielende leiding van de ambitieuze voorzitter Huub van Zanten. Na zijn openingswoord gooide de uit Nederland overgekomen Swing Fever Band alle remmen los, en werd er enthousiast gedanst tot in de kleine uurtjes.

Ook bracht het chantikoor nog een ode aan het koninklijk paar met enkele oranje nummers, die kunnen worden bekeken via Pattaya People TV op de kabel, en ook wereldwijd op internet.www.pattayapeople.com en zie video 30 april.

De opkomst was overweldigend; vele oude bekenden uit Bangkok en Rayong weer, die hier ook op af waren gekomen.Ook een groot compliment aan Joma snacks en het Tuliphuis, die onder de cateringnaam J&T hun visitekaartje hebben afgegeven. Ook waren er vrijwilligers actief op de vrijmarkt met spelletjes, pannenkoeken en koekhappen.

Mijn zoon was erg teleurgesteld en had maar voor 650 baht verkocht op de vrijmarkt, en vroeg zich af waarom Hollanders zo gierig waren, want de opbrengsten waren voor mijn scholarship foundation. Vele kinderen kunnen niet naar school ondanks dat het onderwijs tot 15 jaar gratis is. Echter de schoolboeken en -uniformen zijn daarbij niet inbegrepen.Vertelde hem dat alles erg duur was geworden door de zwakke euro en de veel te sterke baht. Ik heb gelukkig dit jaar ook weer flink support en ruim 100 kinderen naar school kunnen sturen, wat voor mij een principieel recht is voor elk kind. Ondanks een sterke Thaise economie groeit toch ook mijn lijst van kinderen die niet naar school kunnen. Alle hulp is welkom en voor slechts 1500 baht per jaar kan ik een kind naar school sturen.

Donaties bij ondergetekende ten name van het Colin Young Scholarschip Foundation, of naar onze Rotaryclub Pattaya, die elke maandag haar zitting heeft vanaf 19.00 uur in het Welcome Hotel.

Hackers

Hackers zijn momenteel bijzonder actief en diverse banken en bedrijven zijn al aan de beurt geweest, evenals diverse vrienden. Deze ratten gaan wel heel erg slim te werk en sturen mails namens de banken, met het verhaal dat er een bedrag is afgeschreven van o.a. Wehkamp. Maar er staat bij als u het hier niet mee eens bent klik dan hier, want normaliter iedereen zijn eerste reactie is als het niet klopt. NIET KLIKKEN!! want dan kan de hacker een spy software installeren op uw computer, met alle gevolgen van dien. Diverse mensen zijn al ernstig gedupeerd.

Ben zelf ook bijna gefopt door Nigeriaanse criminelen die om 3500 dollar vroegen bij mijn vrienden en bekenden, nadat ik was gehackt. Gelukkig had ik een goede vriend in Maleisië en geld opgestuurd naar hem, en in samenwerking met politie en detective heb ik ze in de val laten lopen. Daar kunnen ze nog heel lang over na gaan denken, want deze Afrikaanse schurken zijn tot 8 en 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

HIV doorbraak

Afgelopen week gaven de Amerikaanse arts en Rotarian Timothy Sankary die gespecialiseerd is in de HIV problematiek, een lezing bij onze Rotary Club of Pattaya.

Na het grote Rotary succes om polio wereldwijd te bestrijden met 2.5 miljard injecties is het poliovirus nagenoeg tot stilstand gebracht wereldwijd. Vorig jaar waren er nog 200 poliogevallen en tot 15 april nog slechts 11 gevallen.Een enorm succes en dank namens alle Rotarians wereldwijd die hier hun financiële bijdrage aan hebben geleverd.

Nu heeft deze arts het initiatief genomen om het HIV probleem wereld wijd aan te pakken, en hij vroeg mij om hierover de gemeente Pattaya te contacteren met zijn nieuwe vondst. Via een uitstrijkje onder de tong waarna je binnen een minuut kunt zien of je HIV positief bent.

Hij is vooral hier in Pattaya en Bangkok begonnen omdat het aidspercentage hier erg hoog is. Ongeveer 5 procent bij de dames en ruim het dubbele in de gay community. Maar een algehele check-up zag het Health Department toch niet zitten, want als dit bekend wordt in de media gaat dit veel toeristen kosten. Financiële belangen gaan blijkbaar toch nog boven gezondheidsbelangen.

Heb toen voorgesteld om deze test beschikbaar te stellen bij elke tandartskliniek, die met een onschuldig uitstrijkje onder de tong zo ook hun eigen belangen kunnen veilig stellen. Wanneer men in een vroeg stadium HIV kan vast stellen, is dit simpel te verhelpen met een 3 in 1 cocktail. De Thais laten zich normaliter uit financiële overwegingen nagenoeg nooit controleren, en overlijden vaak wat niet nodig is als men er op tijd bij is.

Ik heb in het verleden wat Charity acties ondernomen voor de Belgische HIV dokter Philip Seur toen zijn potje leeg was. Deze arts is als vrijwilliger zonder een enkel financieel belang begonnen om HIV patiënten te helpen die geen geld hadden. Hij begon met 8 patiënten ongeveer 11 jaar geleden, wat 3 jaar geleden was opgelopen tot ruim 1100 hier in Pattaya. Een grove schatting is dat er ruim 3000 HIV gevallen zijn in Pattaya, dus vrij veilig want de risico’s zijn behoorlijk indien je dat niet doet.

Dengue Fever

Al eerder hierover geschreven een paar weken geleden in mijn column, maar de cijfers zijn nu griezelig hoog. Ongeveer 5 procent van de ziekenhuisbedden wordt bezet door deze patiënten, waar in tegenstelling tot malaria nog geen vaccinatie voorhanden is.

In de noordelijke provincies is dit percentage zeer verontrustend, maar ook hier zijn vele vrienden en bekenden dit jaar in het ziekenhuis beland. Ik sukkel al ruim 3 maanden met dit virus, en mijn arts vertelde mij dat dit wel tot 8 maanden kan oplopen. Deze verradelijke mug met de naam Aedus Aegypti legt zijn eitjes bij stilstaand water, en men doet er goed aan geen water in de onderpot te bewaren van je planten, en zorg dat je deze muggen geen kans geeft om in je woon- en slaapkamer te komen. Gebruik altijd muggenscreens en zorg voor muggenscreens om het bed van baby’s en kleine kinderen. Deze hebben net als oudere mensen een zwak immuunsysteem, en jaarlijks sterven er tientallen aan dit virus. Wanneer men wordt gebeten is er een incubatie tijd van ongeveer 7 dagen, waarna de bekende symptomen ontstaan als hoge koorts, hoofdpijn en spierkrampen.

Opsporing

SBS 6 is hier erg druk mee in Thailand en heeft 2 uitzendingen geplaatst in het programma Oplichters in het buitenland, dat is uitgezonden op zondag 21 en 28 april.

Ook heeft omroep MAX zich bij mij gemeld voor opnamen hier in Pattaya, maar heb hiervoor bedankt, want zie het vaak als sensatie en oneerlijke informatie, zoals dit bij SBS eerder werd uitgezonden over onze landgenoot Peter A. die onterecht werd afgeschilderd als pedo, en er op een smerige manier is ingeluisd.

Hij heeft dan ook dit probleem met glans doorstaan, want de Thaise rechter zag ook dat hier sprake was van opzet en corruptie van de Bangkok politie, die hier in Pattaya Peter A. onterecht arresteerde. Hij is inmiddels een proces begonnen tegen SBS 6 want heeft in paniek zijn huis verkocht ver beneden de waarde. Maar ook de DSI ofwel de Thaise FBI is op rooftocht via Facebook, om buitenlanders op te sporen die werkzaam zijn zonder werkvergunning.

Men heeft iedereen om medewerking gevraagd om buitenlanders vast te leggen op een foto en deze door te sturen. Dit zijn KGB praktijken en zal onze EU ambassadeurs vragen om hier wat aan te doen, want dit gaat veel te ver.

Colin de Jong – Pattaya

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website