Wat Tham Sua in Kanchanaburi

Wat Tham Sua in Kanchanaburi

Je hebt in Thailand tempels en bijzondere tempels, tot die laatste categorie behoort de Wat Tham Sua in Kanchanaburi. De tempel valt vooral in de smaak vanwege het fantastische uitzicht op de bergen en de rijstvelden.

Je vindt de Wat Tham Sua op zo’n 16 kilometer afstand van het centrum van Kanchanaburi. Het complex bestaat uit meerdere tempels die allemaal op een verhoogd plateau liggen, vandaar de bijzondere vergezichten. Je kan er rustig een paar uurtjes rondlopen er is genoeg te zien.

 • Locatie: Wat Tham Sua ligt op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over de omliggende rijstvelden en de Mae Klong-rivier. Het landschap rondom de tempel is ronduit adembenemend, vooral tijdens het groene seizoen wanneer de rijstvelden vol in bloei staan.
 • Architectuur: De tempel heeft een indrukwekkend design met grote gouden Boeddhabeelden. De grote witte pagode (chedi) is te zien vanaf een afstand en bevat een relikwie van Boeddha.
 • Beklimming: Een van de opmerkelijke kenmerken van Wat Tham Sua is de steile trap die bezoekers naar de top van de heuvel leidt. Hoewel het een uitdagende klim kan zijn, is het panoramische uitzicht vanaf de top absoluut de moeite waard.
 • Boeddhabeeld: Er is een gigantisch gouden Boeddhabeeld dat bekend staat als “Luang Pho Yai”. Dit standbeeld is een populair gebeds- en meditatiepunt voor zowel lokale inwoners als toeristen.
 • Historische betekenis: Volgens de lokale folklore is de naam ‘Tiger Cave Temple’ afgeleid van het feit dat in het verleden tijgers zich in de grotten rond de tempel schuilhielden.
 • Dagtrips: Vanwege de nabijheid van Kanchanaburi-stad is Wat Tham Sua een populaire bestemming voor dagtrips. Kanchanaburi is ook bekend om andere historische en natuurlijke attracties, zoals de Erawan-waterval en de Death Railway.
 • Omliggende natuur: Buiten de tempel zelf zijn de omliggende grotten en grottempels ook de moeite waard om te verkennen. Ze bevatten verschillende Boeddhabeelden en -relikwieën.

Als je ooit de kans krijgt om Kanchanaburi te bezoeken, is Wat Tham Sua zeker een plek die je niet wilt missen. Het biedt zowel spirituele als natuurlijke schoonheid die uniek is voor dit deel van Thailand.

Kanchanaburi is een stad in Centraal-Thailand op 130 km van Bangkok. De provincie heeft nog veel meer te bieden zoals het Erawan National Park en de brug over de rivier Kwai. Ten zuiden van Kanchanaburi vind je verschillende prachtige tempels vlakbij elkaar gelegen. De Wat Ban Tham is zeker een bezoek waard. Maar wil je genieten van het uitzicht dan is is de Wat Tham Sua toch mooier.

De grote gouden boeddha die lijkt te waken over de stad is zeker indrukwekkend.

 • Te bezoeken van maandag – zondag: 08:00 – 18:00 uur
 • Entree: gratis

8 reacties op “Wat Tham Sua in Kanchanaburi: De ene tempel is de andere niet”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik kan hiermee alleen instemmen. Wij zijn er een jaar of twee geweest en het is een heel mooie tempel. Wat betreft die meerdere tempels wil ik nog even aanvullen, dat ik begrepen heb, dat de tempel met de buddha een Thaise tempel is en de andere hoge agoda, een Chinese tempel is, vanwaar je dan dat prachtige uitzicht hebt. En dan is er nog een kleine grot aan de voet van de Chinese tempel… lekker koel.

  Kanchanaburi is echt een bezoek van meerdere dagen waard.. 🙂

  • Agnes Tammenga zegt op

   Ja inderdaad Kanchanaburi is zeker voor meerdere dagen.
   Hou je van olifanten,is er sinds kort ook een hands off Sanctuary v olifanten.
   Over een paar maand hebben ze ook een interaktieve musea over olifanten.
   Somboon Legacy…. ..blijf het volgen.

   • Paul zegt op

    Meerdere dagen… Maar twee jaar is dan weer heel lang om een tempel te bezoeken.

 2. TheoB zegt op

  Wat Tham Sua =Wat Tham Suea Kanchanaburi = วัดถ้ำเสือกาญจนบุรี. Met de auto is deze tempel 19km vanaf de “Bridge on the River Kwai”.
  Wat Ban Tham = วัดบ้านถ้ำ. Met de auto is deze tempel 15km vanaf de “Bridge on the River Kwai”.

  • Tino Kuis zegt op

   วัดถ้ำเสือ Wat Tham Sua (hoge, dalende, stijgende toon) Wat in natuurlijk ’tempel’, tham is ‘grot’ en sua betekent ’tijger’ De Tempel van de Tijgergrot.

   Hoe meer tempels, hoe minder tijgers.

 3. Carolien zegt op

  Blijf dit een prachtige tempel vinden met een schitterend uitzicht. Het word er wel steeds drukker zeker op feestdagen

 4. Haje zegt op

  In het Thailand Blog van gisteren (1 Oktober 2023) staat een foto van de top van de Tiger Cave in Krabi. Een imposant complex, dat bepaald meer foto’s waard is.

 5. foefie zegt op

  Inderdaad een prachtig uitzicht.
  Niet ver daarvan (3km) ook een bezoek waard de
  Cristal cave,grotten en een geweldig uitzicht.
  Maar binnen afzienbare tijd zullen er nog een
  een paar bijzondere bezienswaardigheden te
  bewonderen zijn,in kanchanaburi.
  Niet ver van de nieuwe skywalk zijn ze een chedi aan het
  bouwen van 35 meter hoog.
  En als kers op de taart zijn ze op ong. 15 km van het centrum een
  Bhoedha aan het bouwen van 165 meter !! hoog.
  En 108 meter breed.
  Het zal daarmee, het derde hoogste stambeeld ter wereld worden.
  Daar gaat volk naar komen kijken denk ik.
  Vriendelijke groeten foefie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website