Deze mooie foto van de Grand Palace in Bangkok wil ik je niet onthouden. Bij het invallen van de duisternis is het complex prachtig verlicht en doet het geheel sprookjesachtig aan.

Met een bezoek aan het Grand Palace sla je twee vliegen in een klap. Het totale ommuurde complex omvat ongeveer 2,5 vierkante kilometer terrein. Het bestaat uit diverse gebouwen zoals het zomerpaleis, de belangrijkste tempel de Wat Phra Kaeo (ook wel Phra Kaew genaamd) en het meest heilige Boeddha beeld in Thailand, de smaragdgroene Boeddha.

De enorme gouden Phra Si Rattana Chedi op het terrein, bevat relikwieën die aan Boeddha toebehoorden. Deze heilige Chedi zou ook een stuk van het borstbeen van Boeddha herbergen.

De Grand Palace in Bangkok is een ‘must see’ voor toeristen.

Hoe kom je er?
Ga met de skytrain naar station Saphan Taksin, neem een taxiboot stroomopwaarts naar de pier bij Tha Chang en je ziet het complex aan je rechterhand. Uitstappen bij de pier. De ingang van Wat Phra Kaeo en het Koninklijk Paleis bevindt zich op Thanon Na Phra Lan.

Gidsen
Op het complex zijn gidsen aanwezig van 10:00 tot 14:00 uur. Een zogenaamde persoonlijke audiogids (PAG) is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Mandarijn, Russisch en Spaans.

Kledingvoorschriften
Er gelden strikte kledingvoorschriften voor de meest heilige tempel van Thailand. Geen korte rokjes of korte broeken. Vrouwen dienen de schouders bedekt te houden. Eventueel kan je er bedekkende kleding huren.

Locatie
Na Phralan, Phra Nakorn (Grand Palace complex), Oude Stad (Rattanakosin) Bangkok. Openingstijden: 08:30 – 12:00 uur en 13:00 – 15:30 uur.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website