De Grand Palace, het voormalige koninklijk paleis, is een ‘must see’. Dit baken aan de rivier in het centrum van de stad bestaat uit gebouwen uit verschillende tijden. De Wat Phra Kaeo bevindt zich in hetzelfde complex. De Smaragden Boeddha is het meest vereerde beeld in Thailand.

Het Koninklijk Paleis in Bangkok is een ommuurd gebouwencomplex, dat dienst deed als koninklijke residentie van het eind van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Koning Rama I, de eerste koning van de Chakri-dynastie, startte de bouw van het paleis in 1782, wat het begin markeert van de Rattanakosin-periode in de geschiedenis van Thailand.

Het paleis bevindt zich op het eiland Rattanakosin op de westelijke oever van de Menam. Binnen de 1900 meter lange muren van het complex bevindt zich ook de belangrijke tempel de Wat Phra Kaew met de Smaragdgroene Boeddha.

Hoe kom ik er?

Ga met de Skytrain naar station Saphan Taksin, neem een taxiboot stroomopwaarts naar de pier bij Tha Chang en je ziet het complex aan uw rechterhand. Uitstappen bij de pier. De ingang van Wat Phra Kaeo en het Koninklijk Paleis bevindt zich op Thanon Na Phra Lan.

Chakkri Maha Prasat Throne Hall, Grand palace

Gidsen

Op het complex zijn gidsen aanwezig van 10:00 tot 14:00 uur. Een zogenaamde persoonlijke audiogids (PAG) is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Mandarijn, Russisch en Spaans.

Kledingsvoorschriften

Er gelden strikte kledingvoorschriften voor de meest heilige tempel van Thailand. Geen korte rokjes of korte broeken. Vrouwen dienen de schouders bedekt te houden. Eventueel kan je er bedekkende kleding huren.

Scam

Er is een kans dat je rondom The Grand Palace wordt aangesproken door een behulpzame Thai. Die zegt dan dat het paleis gesloten is en stelt een alternatief voor, bijvoorbeeld een bezoekje aan de Golden Mount tempel met een Tuk-Tuk. Trap er niet in, het is een veel voorkomende vorm van bedrog. Gewoon negeren.

Locatie, openingstijden en toegangsprijs

Locatie: Na Phralan, Phra Nakorn (Grand Palace complex), Oude Stad (Rattanakosin) Bangkok. Openingstijden: 08:30 – 12:00 uur en 13:00 – 15:30 uur.

2 reacties op “Grand Palace, een icoon in Bangkok (video)”

 1. TonJ zegt op

  Ben er enkele keren geweest. In het begin was het complex geheel geopend. Groot park met meerdere prachtige gebouwen. Was zeer de moeite waard.

  Ik weet de huidige situatie niet, maar de laatste keer (paar jaar geleden, pre-Corona) was het complex voor het grootste gedeelte gesloten. Slechts een klein gedeelte was voor het publiek toegankelijk.
  Gevolg: veel te veel bezoekers op een veel te kleine ruimte. Echt als haringen in een ton.
  Zonde van het geld. Voelde als een scam.

  Snel vertrokken en de busboot gepakt naar enkele alternatieven zoals Chinatown, flower market, Wat Arun, IconSiam. Daar minder overlopen, doch van rustig tot gezellig druk.

  Mocht het gehele complex inmiddels weer geheel open zijn, dan verneem ik dat graag.

  • Stan zegt op

   Ben er ook enkele keren geweest. Maar één keer waren er meerdere gebouwen open, zoals de troonzalen recht en links van het paleis en het museum op de begane grond van het paleis zelf. Entreeprijs is tegenwoordig 500 baht!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website