Wat Phra Sing (psgxxx / Shutterstock.com)

Chiang Mai is gelegen in het noorden van Thailand, dat bekend staat om haar schitterende natuur. Chiang Mai is uniek dankzij een eigen cultuur met een eigen dialect, unieke festivals en haar eigen tradities. Chiang Mai is geliefd vanwege de gunstige prijzen, de relaxte sfeer en de talloze bezienswaardigheden en activiteiten.

Tempels in Chiang Mai

In de stad zelf en in de directe omgeving vind je meer dan 300 tempels. Alleen al in het oude centrum van Chiang Mai liggen er maar liefst 36. De meeste tempels zijn gebouwd tussen 1300 en 1550 in de periode dat Chiang Mai een belangrijk religieus centrum was. De bekendste tempel van Chiang Mai is Wat Phratat Doi Suthep. Deze boeddhistische tempel ligt ongeveer 15 kilometer van de stad en wordt het hele jaar door bezocht door boeddhistische pelgrims vanuit de hele wereld.

De Wat Chedi Luang behoort ook tot de favoriete tempels van het land. De unieke vorm van dit bouwwerk is weer totaal anders. Kan je er niet genoeg van krijgen dan zijn onder meer Wat Phra Sing en Wat Chiang Man aanraders. 

De tempels in Chiang Mai zijn in de regel dagelijks geopend van 06.00 tot 17.00 uur. In de onderstaande video zie een je aantal mooie tempels in Chiang Mai.

Video: Tempels in Chiang Mai

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website