Wat Pasawangboon in Saraburi

In deze fotoserie belichten we de vele prachtige tempels die juist zo kenmerkend zijn voor Thailand. Tempels en tempelterreinen spelen net als het boeddhisme een belangrijk rol in het maatschappelijk leven in Thailand. 

Wat zeker opvalt, is de grote verscheidenheid aan tempels, onder andere door regionale invloeden. Denk aan de typische Lannastijl. Daarnaast zijn historische invloeden die je met name in de verschillende provincies tegenkomt, zoals Khmer tempels. Vrijwel geen tempel is gelijk en wie goed kijkt ziet ook de verschillen.

Naast de tempels schenken wij ook aandacht aan andere Boeddhistische iconen zoals beelden, pagoda’s, versieringen, muurschilderingen en andere relikwieën.

Geniet van dit bijzondere stukje Thailand.

Tempels, Boeddhabeelden, chedi’s en andere relikwieën kijken in Thailand

Wat Chalong in Phuket

 

 

 

Wat Phrabuddhabat in Saraburi

 

 

 

Wat Lok Moli in Chiang Mai

 

 

 

Wat Phu Tok in Bueng Kan

 

 

 

Wat Phra Sri Rattana Mahathat in Lopburi

 

 

 

Wat Phra That Kham Kaen in Khonkaen

 

 

 

Wat Sripanton in Nan

4 reacties op “Tempels, Boeddhabeelden, chedi’s en andere relikwieën kijken in Thailand (deel 5)”

 1. robbie zegt op

  heel mooi

 2. Sir Charles zegt op

  Elke keer na een tempelbezoek denk je ze nu wel allemaal gezien te hebben. Integendeel zie steeds weer hele mooie pareltjes voor op mijn ‘to do list’.
  Schitterende mooie serie!

 3. Poe Peter zegt op

  Redactie bedankt voor dit zicht op Thailand dat jullie ons geven.
  Eerlijk gezegd ben ik het wel eens zat als we de zoveelste tempel bezoeken, maar dat was vooral erg in de eerste paar jaar dat we op vakantie gingen naar Thailand. Inmiddels weet mijn vrouw en haar kinderen het wat beter te doseren. Er zit inderdaad soms veel verschil tussen de tempels, nieuw of oud en waar ze in Thailand gelegen zijn . Enkele tempels uit de ‘serie’ hebben wij bezocht en in één van die oude tempels of beter ruïne heb ik mijn vrouw ten huwelijk gevraagd. Vorig jaar hebben we die ook weer bezocht en mocht ik van mijn kleinzoon nog eens laten zien hoe dat gegaan was en waar precies. Heel leuk en verrassend hoe hij daar in geïnteresseerd was.

 4. Hans Pronk zegt op

  Wat Phu Tok is verrassend genoeg ook op “street view” te bewonderen. Wel even zoeken.
  De opnames zijn natuurlijk niet met een camerawagen gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website