Wat Si Chum tempel in Sukhothai historical park

In deze fotoserie belichten we de vele prachtige tempels die juist zo kenmerkend zijn voor Thailand. Tempels en tempelterreinen spelen net als het boeddhisme een belangrijk rol in het maatschappelijk leven in Thailand. 

Wat zeker opvalt, is de grote verscheidenheid aan tempels, onder andere door regionale invloeden. Denk aan de typische Lannastijl. Daarnaast zijn historische invloeden die je met name in de verschillende provincies tegenkomt, zoals Khmer tempels. Vrijwel geen tempel is gelijk en wie goed kijkt ziet ook de verschillen.

Naast de tempels schenken wij ook aandacht aan andere Boeddhistische iconen zoals beelden, pagoda’s, versieringen, muurschilderingen en andere relikwieën.

Geniet van dit bijzondere stukje Thailand.

Tempels, Boeddhabeelden, chedi’s en andere relikwieën kijken in Thailand

 

Sri Mariamman Hindu tempel in Bangkok

 

 

 

Wat Tham Suea in Kanchanaburi

 

 

 

Big buddha in Singburi

 

 

 

Wat Pho Tempel in Bangkok

 

 

 

Phanom Rung historical park in Buriram

 

 

 

Wat Hyua Pla Kang in Chiang Rai

 

 

 

Wat Samphran Dragon temel in Nakhon Pathom

2 reacties op “Tempels, Boeddhabeelden, chedi’s en andere relikwieën kijken in Thailand (deel 4)”

 1. l.lagemaat zegt op

  Als ik soms die wanstaltig grote Boeddha beelden, zoals hier Big buddha in Singburi zie staan, geeft dat bij mij een gevoel van weerzin.

  Hoe groter hoe meer eerbied?
  Of competitie met een andere plaats?
  Bedenkt de plaatselijk monnik dat?

 2. maryse zegt op

  Alledrie Lodewijk. Denk aan de kathedralen die in de middeleeuwen in veel Europese landen gebouwd werden. Religie heeft overal hetzelfde doel: het volk kort houden.
  Desalniettemin zijn zowel de kathedralen, de moskeeën als de Boeddha tempels altijd prachtige bouwwerken die van veel deskundigheid getuigen. En dat is de discrepantie tussen kunde en macht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website