Het Departement van Nationale Parken, Wildlife en Plant Conservation heeft aangekondigd dat de Similan- en Surin-eilanden, gelegen in de Andamanzee voor de kust van de provincie Phang Nga, weer toegankelijk zijn voor bezoekers tot 15 mei 2024. Ze waren zes maanden gesloten om de natuurlijke omgeving te laten herstellen.

De Similan-eilanden vormen een kleine eilandengroep in het Nationaal Park Mu Ko Similan, gesitueerd in het subdistrict Koh Phra Thong van het district Khura Buri in de provincie Phang Nga. Ze staan bekend om hun prachtige koraalriffen en bijzondere vissoorten zoals walvissen, dolfijnen en murenen. Aanraders voor bezoekers zijn het verkennen van het eiland, een bezoek aan de zeilschipvormige rots “Hin Ruea Bai”, diepzeeduiken, snorkelen en het bewonderen van de indrukwekkende natuurlijke rotsformaties.

De Surin-eilanden bestaan uit een groep van vijf eilanden in het Nationaal Park Mu Ko Surin, gelegen in de Andaman zee nabij de maritieme grens tussen Thailand en Myanmar. Dankzij het diverse mariene ecosysteem vind je er tal van zeeschildpadden, zo nu en dan een walvishaai, en een kleurrijke onderwaterwereld. Bovendien trekken de eilanden bezoekers met hun koraaltuinen en hagelwitte stranden. Tijdens een bezoek is het fascinerend om kennis te maken met de levenswijze van het lokale Moken-volk. Deze etnische eilandbewoners hebben de traditionele levensstijl van hun voorouders behouden.

Voor wie de eilanden wil verkennen, zijn er zowel dagtrips als overnachtingsmogelijkheden beschikbaar.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website