Wat Pho Bangkok - Temple of The Reclining Buddha

Wat Pho Bangkok – Temple of The Reclining Buddha

Wat Pho, of de Tempel van de liggende Boeddha, is de oudste en grootste boeddhistische tempel in Bangkok. Je kan er meer dan 1.000 Boeddhabeelden vinden en het is de thuisbasis van het grootste Boeddhabeeld in Thailand: De Liggende Boeddha (Phra Buddhasaiyas).

Naast de historische schatten en de religieuze kunst die je in iedere hoek van de tempel tegenkomt, is Wat Pho vooral beroemd om zijn kolossale standbeeld van de liggende Boeddha oftewel: Phra Buddhasaiyas. De liggende Boeddha is ontworpen tijdens het bewind van koning Rama III. De achtergrond bij het vergulde beeld van 46 meter lang en 15 meter breed,  wordt opgesierd door prachtige muurschilderingen.

De voeten van het Boeddha beeld beslaan maar liefst drie bij vijf meter en zijn ingelegd met parelmoer. De afbeelding symboliseert het heelal omringd door 108 symbolen van voorspoed en geluk. Het patroon is een harmonieuze mix van Thaise, Indiase en Chinese religieuze symbolen.

Op het tempel terrein  van Wat Pho vindt je een rij van stenen pagodes gebouwd in traditionele Chinese stijl, die ‘tah’ genoemd word. Wat Pho is tevens beroemd om de gelijknamige massageschool.

Video: Wat Pho Bangkok – Temple of The Reclining Buddha

Bekijk hier de video:

1 reactie op “Wat Pho Bangkok – Temple of The Reclining Buddha (video)”

  1. Tino Kuis zegt op

    De liggende Boeddha stelt de stervende Boeddha voor. Hij was tachtig jaar toen hij stierf, of beter gezegd, in het Nirwana werd opgenomen. Toch laten de beelden altijd een jonge man zien.
    Is er ook iemand die weet waar ik de kleinste Boeddha kan bewonderen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website