Thailand is wereldwijd geliefd bij reizigers vanwege zijn kristalheldere zeeën, spierwitte zandstranden en ongerepte eilanden. Daarnaast biedt het land een scala aan sporten en activiteiten. Wanneer je een strandvakantie in Thailand plant, is het echter belangrijk om rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden aan verschillende kanten van het schiereiland.

In de maand mei is het weer aan de kust van de Golf van Thailand doorgaans zonnig, terwijl de Andamanse Zee het begin van het regenseizoen ervaart. Het Thaise Departement van Nationale Parken, Wilde Dieren en Plantenbescherming heeft enkele nationale mariene parken aanbevolen die in mei ideaal zijn om te bezoeken:

– Nationaal park Khao Sam Roi Yot, gelegen aan de kust van de provincie Prachuap Khiri Khan;
– Nationaal park Khao Laem Ya – Mu Koh Samet, in Rayong;
– Nationaal park Mu Koh Chang, in Trat;
– Nationaal park Mu Koh Ang Thong, in Surat Thani;
– Nationaal park Mu Koh Chumphon, in Chumphon;
– Nationaal park Hat Khanom – Mu Koh Thale Tai, in Nakhon Si Thammarat.

Ondanks deze aanbevelingen kan het weer soms onvoorspelbaar zijn. Het is daarom cruciaal om de weersvoorspelling te controleren voordat je op reis gaat en goed te letten op eventuele waarschuwingsvlaggen op de stranden. Deze voorzorgsmaatregelen helpen om je veiligheid tijdens je strandbezoek te waarborgen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website