(ponsulak / Shutterstock.com)

Een ‘must do’ in Bangkok is een bezoek aan Chinatown. Omdat er zoveel te zien is waar je ongetwijfeld vragen over hebt, is een rondleiding door de smalle straatje met een gids wel aan te bevelen.

Eén van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok is Chinatown, de historische Chinese wijk. Deze levendige wijk loopt langs Yaowarat Road naar Odeon Circle, waar een grote Chinese poort de toegang tot het Ong Ang kanaal markeert.

Chinatown in Bangkok behoort tot de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld. Het is er kleurrijk, exotisch en druk. Naast de marktkramen vindt je er de grootste concentratie van goudwinkeltjes in de stad.

De Chinese gemeenschap, verhuisde rond 1782 uit Rattanakosin (de oude stad), naar de huidige locatie. Ooit was de Chinese wijk het financiële centrum van Bangkok. Het gebied kenmerkt zich door een doolhof van honderden smalle steegjes, kleine winkeltjes en vele marktkraampjes.

(AppleDK / Shutterstock.com)

Ervaar de levendige marktsfeer en probeer hapjes waar je nog nooit eerder van gehoord hebt! Ontdek al wandelend de Thaise & Chinese kookkunsten.

Er is zoveel te zien dat je wel 5-6 uur mag uittrekken voor een bezoek aan dit stukje China in Thailand. Het iconische Chinatown; is een wijk rijk aan bezienswaardigheden, geluiden en geuren!

Samen met de lokale gids ga je naar een 100-jaar oude koffiebar op Phat Sai Road, hier wordt je getrakteerd op een kopje koffie en een snack. Neem de tijd om te genieten van de sfeer. Bij de marktkraampjes krijg je de kans om los te gaan en van alle, voor jou onbekende, gerechten te proeven.

Met een buik vol Bangkok delicatessen, wordt de tour vervolgd richting de Saphan Phut markt. Een levendige markt waar veel kleding, schoenen, tassen en accessoires wordt verkocht. De tour eindigt bij Talat Pak Khlong, de grootste bloemen-en groentemarkt in Bangkok.

Door de vele kleuren een de perfecte plek om een ​​aantal mooie foto’s te maken.

Deze tour is te boeken bij diverse aanbieders waaronder Urban Adventures.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

5 reacties op “Bangkok Chinatown culinaire wandeltour met gids”

 1. Leo Th. zegt op

  Prima initiatief, met regelmaat in China town gewandeld en mij vaak afvragend, met name bij kramen die etenswaren verkopen, wat het nu eigenlijk was. Ach, het maakte in feite ook niet uit, er hangt een heel fijne sfeer waar je neus, ogen en oren overwerk maken en je je om de haverklap blijft verbazen. Ook over de volgeladen scooters, waarvan de berijders met grote stuurmanskunde zich een weg banen door de met publiek volgepakte smalle steegjes. Een tour met een gids lijkt mij wel wat.

 2. Ank Scherf zegt op

  Er schijnt ook een diner fietstour te zijn.
  Helaas ben ik daar het adres van kwijt.

  Wie kan mij daar aan helpen

 3. brabantman zegt op

  Opvallend is dat de scooters allemaal zeer oude Vespa’s zijn. Een wellust voor de verzamelaar/liefhebber. Heb zelf in het verleden wel eens geprobeerd deze te kopen. No way! Weet echt niet a. hoe ze daar komen b. waarom het juist Vespa’s zijn

 4. Fred zegt op

  dit is veruit al jaren de BESTE food tour organisatie in Thailand

  https://www.bangkokfoodtours.com/

 5. Patrick zegt op

  Tsja, ook daar was ik afgelopen donderdag, wilde een bezoek brengen aan de Wat Traimit, met de Golden Budha.
  Ook dat kun je vergeten, gesloten wegens….covid-19.
  Geld wisselen, euro’s wisselen voor Thaise batjes, ook dat ging zeer moeizaam, van de 10 banken die we bezochten waren er 2 die het konden doen, ook onder het mom van covid-19, hoe verzin je het.
  Goud ja, dat kun je wel kopen, niemand gesloten….
  Op de Yaowarat is een wisselkantoor, was woensdag geopend, maar donderdag gesloten.
  Je kunt beter thuis blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website