Elk jaar wordt in Ubon Ratchathani het begin van de Khao Phansa gevierd (het Kaarsenfestival), ook wel de Boeddhistische vastentijd genoemd. Dit is een periode van drie maanden waarin de monniken zich terugtrekken in de tempels om te leren over de Verlichting van Boeddha. Dit jaar (2018) wordt de Khao Phansa Day gevierd op 28 juli. 

Het Kaarsenfestival in Ubon Ratchathani is één van de oudste festivals van Thailand en trekt ieder jaar duizenden toeristen. Het festival wordt gehouden in Ubon Ratchathani, gelegen in de Isaan, Noord-Oost-Thailand. Het festival vindt plaats rond de dagen van Asanha Bucha (die de eerste preek van Boeddha herdenkt) en Wan Khao Phansa (het begin van Vassa, de boeddhistische vastentijd).

Tijdens het festival staan er verschillende culturele -en amusementsactiviteiten op het programma, waarvan de traditionele parade met kaarsen het meest bijzondere is. Op Asanha Bucha dag worden de kaarsen naar Thung Si Muang gebracht, een park in het centrum van de stad, waar ze in de avond worden tentoongesteld. Op dezelfde avond worden er kleine processies met brandende kaarsen gehouden bij verschillende tempels. In de ochtend van Wan Khao Phansa worden de kaarssculpturen op uitbundig versierde praalwagens door de stad rondgedragen naar de lokale tempels, begeleid door dansers en muzikanten in traditionele klederdracht.

Op meerdere plaatsen in het land worden er ceremonies georganiseerd die gepaard gaan met een bijzondere kaarsenprocessie, culturele voorstellingen en muziek.

Video: Candles & Carving

In deze video zie je hoe de prachtige kaarsen en praalwagens gemaakt worden:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cwoN57_KAKg[/embedyt]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website