Vraagsteller: Emiel

Ik moet aan de pensioendienst (Belgie) bewijzen dat ik samenwoon met mijn echtgenote. We huren een huis en hebben een contract. Is er iemand die kan vertellen hoe ik kan bewijzen dat we samenwonen?


Reactie Lung Addie

– indien het huurcontract op beider namen staat kan je dit gebruiken als bewijs. Ik veronderstel reeds dat dit NIET zo is.

– je kan het ook bewijzen aan de hand van het adres van uw echtgenote op haar ID kaart en een ‘certificate of residence’ van jou, verkrijgbaar bij het immigratieoffice. Indien beide adressen identiek zijn, dan zal het genoeg zijn als bewijs van samenwoonst. Maar ik ga hier ook reeds van de veronderstelling dat dit NIET zo is.

– Je kan ook als bewijs, en dat zal waarschijnlijk in uw geval wel nodig zijn:

ga naar de Ampheu en vraag daar of zij kunnen/willen bevestigen dat jullie ‘beiden’ wel degelijk op dat adres samenwonen.

De voorwaarden hieraan verbonden moet je daar vragen. Jij, zowel als uw echtgenote, zullen zich, en dat is bijna zeker, moeten inschrijven in het bevolkingsregister van de ampheu, wat geen probleem op zich zou mogen zijn.

Ja, dat zijn de .voordelen, van Thaise mensen die zich niet inschrijven op de plaats waar ze echt wonen……TIT.

De pensioendienst vraagt dit omdat jij enkel recht hebt op een gezinspensioen indien je wel degelijk onder hetzelfde wonen.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan Lung Addy? Gebruik het contactformulier.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website