Thailand neemt deel aan de Floriade in Almere

Door Redactie
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
25 maart 2022

Thailand gaat deelnemen aan de Internationale Tuinbouw Expo (EXPO 2022 Floriade Almere) die tussen 14 april en 9 oktober 2022 wordt gehouden in Almere, Nederland.

Permanent secretaris van Landbouw en Coöperaties, Thongplew Kongjan, heeft samen met Ambassadeur Remco van Wijngaarden en andere hoge ambtenaren, op 21 maart 2022 een persconferentie bijgewoond over de deelname van Thailand aan de  tuinbouwtentoonstelling.

De EXPO 2022 Floriade Almere wordt georganiseerd onder het thema ‘Growing Green Cities’, die in samenwerking met nationale en internationale deelnemers de creatieve, groene, duurzame oplossingen presenteert die nodig zijn om dit waar te maken.

Dr. Thongplew gaf aan dat Thailand zou deelnemen aan het Floriade evenement onder het thema “TRUST Thailand. “TRUST – Trendy, Bereikbaar, Veiligheid, Duurzaamheid en Technologie – heeft als doel vertrouwen te creëren in de kwaliteit en standaarden van Thailand’s landbouwproducten en gezondheidsproducten.

Hij zei dat de Floriade een platform zou zijn voor Thailand en andere deelnemers om van gedachten te wisselen over tuinbouw en hun samenwerking uit te breiden, terwijl ze bewust worden van milieubehoud en duurzame ontwikkeling. Het zal Thailand ook een kans bieden om zijn potentieel en vooruitgang in de landbouwontwikkeling te laten zien. Het subthema van Thailand bij dit evenement omvat “3S” – Veiligheid (voedselveiligheid), Beveiliging (voedselveiligheid) en Duurzaamheid (duurzaamheid van de landbouwsector). Dit is in lijn met het hoofdidee van het thema “Groeiende Groene Steden. ”

Thailand zal ook zijn beleid presenteren over de toepassing van het Bio-Circular-Green (BCG) Economy Model en over de introductie van “Smart City”, dat zal helpen om Thaise landbouwproducten onder internationale consumenten te promoten. De deelname aan de EXPO 2022 Floriade Almere biedt Thailand een goede gelegenheid om in 2022 het 418-jarig bestaan van de diplomatieke betrekkingen tussen Thailand-Nederland te vieren.

De opening van het Thailand Paviljoen op dit evenement, vindt plaats op 14 april. Dit met verschillende activiteiten om Songkran, het traditionele Thaise Nieuwjaar, te vieren. Het evenement voor de Thailand Week, met veel Thaise culturele activiteiten, wordt gehouden op 28 juli ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochoyuhua (Rama X).

Bron: PRD

1 reactie op “Thailand neemt deel aan de Floriade in Almere”

  1. Frans zegt op

    Geweldig. Wij wonen op fietsafstand en zullen zeker gaan kijken. Ik wil ze alleen adviseren om op de foto die verschrikkelijke mondkapjes af te doen. Dit is geen gezicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website