Agenda NVT: Viering Leids ontzet in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Agenda, Nederlandse Vereniging
Tags: ,
1 oktober 2015

De Nederlandse Vereniging Thailand gaat op donderdag 8 oktober in Bangkok met een groot aantal landgenoten het Leids Ontzet vieren in aanwezigheid van ambassadeur Karel Hartogh. Vanwege diens agenda vervangt deze bijeenkomst op de tweede donderdag deze maand onze vaste 1e donderdag.

Reeds decennia lang wordt dit beroemde gebeuren tijdens de 80-jarige oorlog door de NVT herdacht tijdens een van haar bijeenkomsten begin oktober.

Traditiegetrouw zal het Leids Ontzet met haring en hutspot worden gevierd, waarbij de NVT de haring gratis aan de gasten beschikbaar stelt, terwijl voor de hutspot met een smakelijke bal gehakt slechts 100 Baht behoeft te worden betaald. De rest past de NVT uit de gemeenschappelijke kas bij. Vanzelfsprekend kunnen de gasten ook nog kiezen uit verschillende andere typisch Nederlandse snacks. Onze vaste sponsoren Heineken en FarmFrites stellen voor alle gasten weer een paar gratis biertjes en een patatje ter beschikking, en de uit uitbater van Det5 (zie foto) biedt een borreltje aan. Gratis voor alle gasten.

Kortom, het belooft een buitengewoon gezellige avond te worden, waar alle Nederlanders in Thailand van harte welkom zijn, of ze nu lid zijn van de NVT of niet. Deze avond vindt plaats op het terras van restaurant Det5 aan soi 8 van Sukhumvit Road vanaf 19:00 uur, slechts een klein stukje lopen vanaf het BTS-station Nana.

Opgeven hoeft u zich niet, kom gewoon gezellig meevieren!

Deze activiteit markeert een een mijlpaal, die in het nieuwe verenigingsjaar bereikt wordt: de NVT bestaat dit jaar namelijk precies 75 jaar en de bedoeling is dat er tal van feestelijke activiteiten georganiseerd gaan worden in de komende maanden.

Betreft: Leids Ontzet
Tijd: 2015-10-08 om 19:00 uur
Plaats: Det5
Adres: 41 Sukhumvit Soi 8
BTS: Nana, uitgang 4

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Agenda NVT: Viering Leids ontzet in Bangkok”

  1. Gringo zegt op

    Een leuk initiatief, dat navolging verdient door de Groningers op 28 Augustus (Gronings Ontzet) en de Alkmaarders op 8 oktober (Victorie van Alkmaar)

    Enne ….geen wonder, dat de ambassadeur bij het feestje van Leidens Ontzet aanwezig zal zijn, want hij heeft in Leiden gestudeerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website