“Cirque Du Soleil” Live In Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Agenda
Tags: , ,
15 juli 2015

Op een nieuw wereldtournee, komend uit Israël en op weg naar Australië, zal het beroemde Canadese Cirque du Soleil van 29 juli tot en met 3 augustus voorstellingen geven in Bangkok. De show, dat de naam Quidam draagt, is een synthese van circusstijlen uit de hele wereld.

Cirque Du Soleil

Cirque du Soleil is een Canadees entertainmentbedrijf. Het is de grootste theatrale producent in de wereld en is gevestigd in Montreal (Québec) in Canada. De shows zijn een aaneenschakeling van acrobatische kunsten waarbij de artiesten zelf voortdurend voor de decorwisseling zorgen. Klein begonnen met in 1984 slechts 73 mensen is het nu een bedrijf met 4000 medewerkers en 1300 artiesten. Meer dan 150 miljoen mensen hebben de shows van Cirque du Soleil sindsdien bezocht, ook in Nederland en België zijn ze meer dan eens opgetreden.

Quidam

De show Quidam is een klassieker aan het worden voor de Cirque du Soleil. Het is een wervelende voorstelling met clowns, mooie dansers en danseressen, die in prachtige kostuums onder begeleiding van passende muziek opmerkelijke staaltjes van artisticiteit tentoonspreiden.

Het verhaal in de show gaat over de hoofdpersoon Zoé, een jongedame, die zich verveelt. Haar ouders zijn afstandelijk en apathisch tegenover haar en het leven heeft voor haar alle betekenis verloren.

Op zoek naar iets om de leegte van haar bestaan te vullen, zwijmelt ze weg in een imaginaire wereld – de wereld van Quidam – waar ze personages ontmoet, die haar aanmoedigen om haar ziel te bevrijden.

Quidam: een naamloze voorbijganger, een eenzame figuur op een hoek van de straat, een persoon, die voorbijkomt en weer opgeslokt wordt door de menigte. Het kan iedereen, iedereen zijn. Iemand komen of gaan in het hart van onze anonieme maatschappij. Een lid van de menigte, een van de zwijgende meerderheid. Het is de persoon, die in iedereen huist, die het soms wel wil uitschreeuwen, erover zingen en er van dromen. Dat is de Quidam!

De voorstelling

De voorstellingen van Cirque du Soleil vinden plaat in de Impact Arena, Muang Thong Thani, Nonthaburi, Thailand. Toegangsprijzen van 1000 – 5000 Baht.

Kijk voor meer informatie en hoe u tickets online kunt bestellen via: www.cirquedusoleil.com/en/shows/quidam/tickets/bangkok.aspx

Hieronder alvast een voorproefje van de show:

[youtube]https://youtu.be/diQOtSlTNwk[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op ““Cirque Du Soleil” Live In Bangkok”

 1. Marc Van geyt zegt op

  Ook het melden waard is dat Franco Dragone (geboren in 1952) is een Italiaanse – Belgische theatermaker de oprichter en artistiek directeur is van Dragone, een bedrijf dat shows en evenementen zorgt voor de hele wereld. Hij is ook bekend van zijn werk met Cirque du Soleil en Celine Dion .
  Meer info hierover op ;
  https://en.wikipedia.org/wiki/Franco_Dragone

  Groetjes
  Marc

 2. YUUNDAI zegt op

  Zowel op Wikapedia als op Facebook is heel veel informatie te vinden over deze zéér artistiek opererende en enthousiaste tevens enorm grote groep van artiesten en iedereen die de voorstelling mogelijk maakt. Er wordt aangehaald dat één voorstelling wel 4000 mensen vergt, voor én achter de schermen.
  Zelf heb ik in 2006 ” ALEGRÍA ” gezien in Amsterdam, een adembenemend spektakel. Er zijn nu al kaarten te bestellen voor de uitvoering in BANGKOK, zal niet goedkoop zijn, maar de voorstellingen zijn het méér dan waard. Veel plezier.

 3. Christina zegt op

  We hebben heel veel shows van Cirque du Soleil gezien. Grandioos echt een aanrader niet goedkoop maar het was het waard. Voor dat je het weet is de show over adem benemend. Doen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website