Reisje maken? Even het internet op, vlucht boeken, hotel erbij en klaar. Het kan natuurlijk voor een stedentrip of snelle zonvakantie, maar wie optimaal wil genieten van voorpret en goed beslagen ten ijs of op het strand wil komen, gaat in januari 2019 naar de Vakantiebeurs, want die is dit jaar interessanter dan ooit!

Het grootste reisevenement van Nederland zet namelijk komend jaar nog meer in op specifieke en persoonlijke, op maat gesneden informatie over vooral heel veel nieuwe en bijzondere bestemmingen.

Droom je bijvoorbeeld al jaren van de oogverblindende historische Iranese stad Isfahan of het bruisende Beiroet in Libanon, dan is een reisje naar Utrecht misschien wel verplichte kost. Beide landen zijn aanwezig in de Jaarbeurs en nemen hun eigen toeristische experts mee die iedereen voorzien van allerhande lokale tips die niet één, twee, drie op het wereldwijde web te vinden zijn.

Wie weet bijvoorbeeld dat je in Libanon op wintersportvakantie kunt? Dat kan in Mzaar, op een goed uur rijden van de hoofdstad Beiroet. In bergen tot wel 2500 meter hoog ligt daar een skigebied met 40 afdalingen over in totaal 80 kilometer goed onderhouden pistes. Wie eens wat anders wil dan met Anton naar Tirol, komt dus voor meer gedetailleerde info deze winter van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs.

1001 nacht

Reizigers voor wie Abu Dhabi en Dubai geen geheimen meer hebben of mensen die niet tussen letterlijk en figuurlijk schitterende wolkenkrabbers in het Midden-Oosten op vakantie willen, doen er ook verstandig aan om naar Utrecht te komen. Voor het eerst bezoekt namelijk een toeristische vertegenwoordiging van misschien wel de meest exotische van de zeven Verenigde Arabische Emiraten de Vakantiebeurs: Ras Al Khaimah. De bestemming spreekt wellicht nu nog niet tot ieders verbeelding, maar dat gaat gegarandeerd veranderen. Grote reisorganisaties en cruiserederijen hebben het emiraat niet voor niets al een tijdje in de smiezen. Ras Al Khaimah, dat op steenworp afstand ligt van Dubai, biedt namelijk een combinatie van het beste en het mooiste wat de Emiraten te bieden hebben. Naast de in deze regio bekende woestijn beschikt het authentieke Emiraat namelijk ook over onverwacht groene gebieden en schitterende tropische stranden tegen de sprookjesachtige achtergrond van 1001 nacht. Meer weten en zien? Vakantiebeurs 2019!

Daarnaast komen ook Palestina, Rusland en Georgië voor het eerst met een stand naar Utrecht. Zeker voor Georgië lag dat natuurlijk voor de hand, nadat er ongekend veel toeristische belangstelling ontstond na uitzending van het populaire televisieprogramma Wie is de Mol, dat op locatie in het prachtige land werd opgenomen.

Natuurlijk is er voor de liefhebbers van Thailand en/of Azië ook genoeg te zien.

De Vakantiebeurs vindt dit jaar plaats tussen woensdag 9 t/m zondag 13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Woensdag 9 januari is uitsluitend bedoeld voor vakbezoekers.

Openingstijden voor publiek

 • Woensdag 9 januari (voor vakbezoekers) 10.00 – 17.30 uur
 • Donderdag 10 januari 10.00 – 17.30 uur
 • Vrijdag 11 januari 10.00 – 17.30 uur
 • Zaterdag 12 januari 10.00 – 20.00 uur*
 • Zondag 13 januari 10.00 – 17.30 uur

* Ook dit jaar is de Vakantiebeurs op zaterdagavond geopend met een aantrekkelijk programma van activiteiten, eten, drinken en multicultureel entertainment.

Hier nog een impressie van vorig jaar:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Agenda: Vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht van 9 t/m 13 januari 2019”

 1. Enrico zegt op

  Libanon, Dubai, Rusland…… Is er ook een stand van het Thais Verkeersbureau?
  Wat kan de bezoeker daar over Thailand vinden? Is er informatie over onbekende streken?
  Welke reisorganisaties met een Thailand-aanbod staan daar? Is Asian Way Of Life (www.awol.nl) aanwezig?
  Zijn er leuke Thaise resorts? Is er Thaise Massage? Hoe zit het met Thais eten?

  • Vera Steenhart zegt op

   Greenwood Travel staat er in ieder geval.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website