Het Vegetarisch Festival is een van de meest unieke en levendige evenementen in Thailand en vindt zijn oorsprong in de Chinese cultuur. Men gelooft dat het vermijden van vlees en stimulerende middelen zal bijdragen aan een goede gezondheid en innerlijke rust voor zowel individuen als de gemeenschap.

Veel Thai, met name van Chinese afkomst, volgen gedurende negen dagen en nachten een strikt vegetarisch dieet met het doel van spirituele reiniging, het verdienen van verdienste, het aantrekken van geluk en het garanderen van welvaart.

Het Vegetarisch Festival, dat plaatsvindt in de negende maanmaand van de Chinese kalender, meestal in oktober, wordt dit jaar gevierd van 15 tot 23 oktober. Bezoekers hebben de kans om dit feest met zijn unieke charme te ervaren in grote steden door heel Thailand.

Hier volgen enkele aanbevolen locaties waar het vegetarische festival wordt gehouden:

 • Bangkok (China Town), 14-23 oktober 2023, op Yaowarat Road;
 • Chon Buri, 13-24 oktober, bij het Na Jasa Tai Chue Heiligdom;
 • Hat Yai, 14-23 oktober, in het Supasarn Rangsan Park, Songkhla;
 • Phak Hai, 15-23 oktober, bij het Tai Hong Kong Heiligdom, in het district Phak Hai, Ayutthaya;
 • Korat (“Jia-Chai”), 15-23 oktober, bij de Thais-Chinese Vegan Club, Nakhon Ratchasima;
 • Phuket, 15-23 oktober, bij 31 heiligdommen verspreid over de provincie;
 • Trang, 15-23 oktober, bij de heiligdommen in het Mueang District.

2 reacties op “Agenda: Thailand viert het Vegetarisch Festival 2023”

 1. Marijke Bakker zegt op

  Echt een beleving die je een keer mee moet maken.

 2. Michel zegt op

  Haha, en na die spirituele reiniging kan je weer volop zondigen door verder deel te nemen aan alle ‘geneugten des levens’.

  Mijn schoonouders houden zich tijdens deze periode strikt aan de voorgeschreven regels. Nadien kan met name schoonvader hervallen in zijn oude gewoontes, de ganse dag in de zetel hangen en zuipen tegen de sterren op. Wat kan het leven toch mooi zijn 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website