Waterfeest (Deviatov Aleksei / Shutterstock.com)

De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Kunplome, laten weten dat het Songkran waterfestival in april zal terugkeren, waarbij de stad een officiële “wan lai” -viering sponsort.

Vorig jaar gooide de coronapandemie nog roet in het eten, maar dit jaar zal Songkran weer groots gevierd worden.

De burgemeester zegt dat het stadsbestuur al op 5 maart is begonnen met de voorbereidingen van de Songkran-activiteiten nadat de Thaise regering groen licht had gegeven voor festivals in het hele land. De regering is van mening dat zij de de coronapandemie voldoende onder controle hebben om een grootschalige viering van Songkran toe te staan.

In Pattaya zal de officiële viering op 19 april plaatsvinden. Naast de ‘wan lai’-dagen van 18-19 april, zal de stad een seniorendag organiseren in de Chaimongkol-tempel, het kong khao-festival in het Lan Po Public Park in Naklua en nog een kong-khao- ceremonie in de Nong Yai-tempel.

Extra dag

Songkran wordt normaal gesproken landelijk gevierd van 13-15 april, maar dit jaar komt daar 12 april als extra officiële feestdag toe, zodat de Thai 6 dagen aaneengesloten vakantie hebben. In Pattaya wordt Songkran zelfs 9 dagen gevierd en met deze extra dag worden dat er 10 (pech voor de Songkran haters dus).

Bron: Pattaya Mail

3 reacties op “Agenda: Songkran groots gevierd in Pattaya (met een extra dag)”

 1. carlo zegt op

  Songkran is werelderfgoed. Lol, voor mij althans.
  Als senior voel ik mij terug een twintiger en ginder is er geen discriminatie van grijzende toeristen, wat je in Het westen niet kunt zeggen.
  Ik heb mij nog nooit zo geamuseerd met water en zeker de laatste dag met die optredens op Beachroad Pattaya. Het is lijk iedereen familie is, zo’n goeie sfeer.
  Jammer, maar dit jaar zal ik terug moeten passen door die verdomde corona.

  • R.Kooijmans zegt op

   Ik ga hem dit jaar juist voor het eerst meemaken,ben nooit eerder met April inThailand geweest maar nu met pensioen Ik ben heel benieuwd !

   • Caspar zegt op

    Voor de kinderen is het leuk bij mij in de straat een grote bak met water , voor de volwassen mannen en vrouwen is het toch raar en met mondmasker op lekker plakkerig in je gezicht dit jaar 5555.Zorg dat je telefoon niet nat wordt en als je een scooter huurt pas dan maar zeker op, het zijn de gevaarlijkste dagen van het jaar , met veel doden en gewonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website