Op dinsdag 15 augustus a.s. vindt de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst plaats in Kanchanaburi ter nagedachtenis van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië.

Hierbij wordt in het bijzonder stilgestaan bij de Nederlandse slachtoffers van de aanleg van de Birma Spoorlijn. Bijna 3000 Nederlanders kwamen hierbij om het leven. Veel van de Nederlandse slachtoffers vonden hun laatste rustplaats op de Don Rak en Chungkai Erebegraafplaatsen in Kanchanaburi.

Bij voldoende belangstelling zal door de NTCC en NVT Bangkok gezorgd worden voor gezamenlijk vervoer (NTCC) van Bangkok naar Kanchanaburi en terug, en voor een gezamenlijke lunch (NVT Bangkok). Bij gebruikmaking van gezamenlijk vervoer zal een eigen bijdrage van de deelnemers worden verlangd en deelname aan de lunch komt op eigen rekening van de deelnemers.

U kunt zich tot en met maandag 31 juli bij de ambassade aanmelden voor deelname via het volgende e-mailadres: [email protected].

Gaarne bij uw aanmelding vermelden of u gebruik wilt maken van gezamenlijk vervoer en een gezamenlijke lunch.

U kunt het gedetailleerde programma van de bijeenkomst raadplegen op de website van de ambassade via de volgende link: www.nederlandwereldwijd.nl

Bron: Facebook pagina van de Nederlandse ambassade in Bangkok

 

3 reacties op “Agenda: Herdenkingsbijeenkomst Kanchanaburi 2017”

 1. ton zegt op

  Via de vermelde link krijg ik de mededeling dat de site niet kan worden gevonden.
  meerdere keren geprobeert maar helaas

 2. NicoB zegt op

  Juiste link al bij redactie bekend en aangepast, probeer het nog eens.
  Groet.
  NicoB

 3. niek jansen zegt op

  Thais vertonen een merkwaardige ongevoeligheid of onwetendheid over hun en ook ons oorlogsverleden.
  Een Duitser die in SS-uniform op een van onze markten zou paraderen, zou daarvoor snel afgestraft worden.
  Niet zo met een Japanner die ik onlangs in oorlogstenue met samoerai zwaard trots zag paraderen op de zondagmarkt in Chiangmai en ik heb hem dat andere jaren ook al zien doen zonder enig protest uit te lokken.
  Zo herinner ik me ook de internationale protesten tegen een Hitleriaanse parade ter jaarlijkse viering van de prestigieuze ‘Sacré Coeur’ school in Chiangmai, compleet met in Nazi-uniformen uitgedoste scholieren, met Hitler-snorretje in ganzepas lopend met hakenkruisvlaggen, toegejuicht door de schoolgemeenschap incl. het leraren corps.
  Na veel protesten, ook van de Israelische ambassade, hebben de school en ook de hoofdzetel van “Sacré Coeur’ in Los Angeles hun verontschuldigingen aangeboden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website