Hoewel er heel wat veranderd is in de wijze waarop haring wordt gevangen is Vlaggetjesdag blijven bestaan. Vlaggetjesdag Scheveningen volgt tegenwoordig op de verkoop van het eerste vaatje nieuwe haring. Gedurende die dag is er van alles te beleven voor jong en oud op en rond de haven van Scheveningen.

Vlaggetjesdag in Scheveningen is een gezellig en cultureel evenement waarbij wordt gevierd dat er weer haring kan worden gevangen. Scheveningen is natuurlijk van oudsher een echte vissersgemeente en de komst van grote hoeveelheden haring was van levensbelang voor de bevolking en de economie. Vlaggetjesdag is tegenwoordig vooral een gezellige dag waarbij de folklore van vroeger nog wordt opgeroepen. Er worden allerlei leuke spellen gespeeld, er zijn muziekoptredens en tal van andere activiteiten.

Deze traditie zetten we graag voort en wel in Hua Hin. Vandaar dat iedereen welkom is om Haring te komen happen op 22 juni bij SAY CHEESE in Hua Hin – we beginnen om 17:00 uur.

Kenners zeggen “hij is beter dan vorig jaar”. Bij SAY CHEESE kun je de haring vers van het mes opeten en bestellen. Haring in het land, dokter aan de kant! Jazeker, haring zit bomvol voedingsstoffen als Omega3, vitaminen en eiwitten die ideaal zijn voor o.a. het verlagen van je cholesterolgehalte en de kans op hart- en vaatziekten verlaagt. Start daarom zaterdag 22 juni met een gezond harinkje! Haringhappen behoort naast o.a. oliebollen en beschuit met muisjes eten tot de top 10 van meest bekende Nederlandse tradities.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Agenda: Haringhappen bij Say Cheese in Hua Hin op zaterdag 22 juni”

 1. Bob, jomtien zegt op

  Hoe kan ik in Thailand Hollandse nieuwe van oude onderscheiden?
  En is er iets over de prijs te voorspellen in Thailand?

 2. hans hu zegt op

  Kenners zeggen: hij is beter als vorig jaar….wat een onzin want hij is nog niet aan land.
  De haring van afgelopen jaar was van grote klasse in tegenstelling tot die van een jaar ervoor. Hopelijk is de nieuwe van dezelfde kwaliteit als de oude……we gaan het weten.

 3. Jasper zegt op

  Oude, nieuwe…. Ik at gisteren in Amsterdam een haring, zo geweldig lekker, glimmend van het vet, geen spoortje tranigheid. Uitje, zuurtje, bleven onaangetast liggen, want overbodig.

  Bleek het gewoon de “oude” haring te zijn. We mogen hopen dat de nieuwe er alleen maar al in de buurt komt!!

 4. Emile Schoutrop zegt op

  Wanneer komt de Hollandse nieuwe naar Bangkok
  Ik woon in de buurt van taling chan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website