Foodforthoughts / Shutterstock.com

Foodforthoughts / Shutterstock.com

Volgende maand, op 4 mei, herdenkt Nederland alle oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit het toenmalige Koninkrijk der Nederlanden, en ook de slachtoffers die daarna vielen tijdens oorlog- en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was.

Ook in Thailand zal worden herdacht. Op de erevelden van Don Ruk en Chungkai in Kanchanaburi zullen op 4 mei herdenkingsbijeenkomsten plaatsvinden. Op deze erevelden liggen Nederlandse krijgsgevangenen begraven die omkwamen bij de aanleg van de beruchte Birma-Thailand spoorweg.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze herdenkingen op 4 mei om 11.00 uur (Don Ruk) en 12.30 uur (Chungkai) bij te wonen. Na afloop zal een gezamenlijke lunch plaatsvinden. Over logistieke planning volgt een nadere mededeling. Belangstellenden in Bangkok die op 4 mei niet in de gelegenheid zijn naar Kanchanaburi te reizen maar toch hun respect willen betonen, kunnen die dag bloemen leggen bij de vlag op het ambassadeterrein.

Als u dit bij wilt wonen geef u dan voor 29 april op via [email protected].

Bron: Facebook Nederlandse ambassade Bangkok

1 reactie op “Agenda: Dodenherdenking Kanchanaburi 4 mei”

  1. Ron Willems zegt op

    Diep Respect


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website