Het “Amazing Muay Thai Festival 2023” wordt gehouden op 4-6 februari 2023 in Rajabhat Park, Hua Hin (provincie Prachuap Khiri Khan). Het evenement heeft als doel het cultureel toerisme te promoten met Muay Thai boxen, waardoor het wereldwijd nog meer erkenning krijgt.

Enkele voorbeelden van activiteiten die zullen plaatsvinden in Rajabhat Park zijn de Wai Kru ceremonie, een ritueel dat door strijders wordt uitgevoerd vóór een gevecht, evenals een tentoonstelling over de geschiedenis van Muay Thai. Verder zijn er promotieactiviteiten over Muay Thai en de verkoop van provinciale merchandise en lokale gerechten.

Het Sea Pine Beach gebied zal worden aangewezen voor het trainen van de Muay Thai sporters. De Muay Thai-oefeningen met Muay Thai-supersterren waaronder Buakaw Banchamek worden op het strand gehouden. Er wordt een International Amateur Muay Thai Tournamen georganiseerd en Muay Thai Wereldkampioenschap wedstrijden. Naast die plaatsen zal de gemeente Hua Hin de hele week door een Muay Thai festival organiseren met demonstraties op straat.

Muay Thai, ook wel bekend als Thaiboxen, is een unieke Thaise vechtkunstvorm die gratie en soepele bewegingen combineert en handen, ellebogen, knieën en schenen als wapens gebruikt. Het wordt wel eens de “kunst van acht ledematen genoemd”. De sport is wereldwijd populair en de geschiedenis gaat terug tot tenminste de 16e eeuw.

Meer informatie over het Amazing Muay Thai Festival 2023 vind je op www.amazingmuaythaifestival.com.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website