Wie gaat er mee op 26-27-28-29 maart met de Bikerboys uit Hua Hin naar Kanchanaburi?

Kanchanaburi welke vooral bekend staat om de brug over de River Kwai, ligt zo’n 200 kilometer ten westen van Bangkok. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden ruim 100.000 dwangarbeiders onder bevel van Japan een spoorlijn tussen Birma en Thailand. Hieronder waren ook veel Nederlandse krijgsgevangenen. Binnen 20 maanden realiseerden deze gevangenen een spoorlijn van ruim 400 kilometer, waarbij de Bridge over the River Kwai en de Hellfire Pas de meeste levens eisten. Werkdagen van minimaal 18 uur op een rantsoen van water en rijst kostte aan tienduizenden het leven. Een zeer indrukwekkend stukje geschiedenis.

Programma

Maandag 26 maart 2018

9.00 u Samenkomst op de Parking van de BIG C in Kanchanaburi

We rijden door het westen van de provincie Phetchaburi en Ratchaburi in een zeer gevarieerd landschap dat bergachtig wordt langs de grens met Myanmar om te belanden in de provincie Kanchaburi.

Dinsdag 27 maart 2018

Bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Kanchanaburi met o.a. de wereldbekende brug over de rivier Kwai, het Burma-Thailand Railway Center die een indrukwekkend beeld geeft van verschrikkelijke omstandigheden waarin de krijgsgevenagen moesten werken. Verder bezoek aan de Kanchanaburi War Cemetery waar 7000 Commonwealth en Nederlandse soldaten die aan de Thailand-Birma spoorweg werkten begraven werden.

In de namiddag is er een raftingtocht gepland op de rivier of alternatief vrije tijd.

Woensdag 28 maart 2018

We rijden noordwaarts naar de Erawan watervallen. De Erawan watervallen zijn onderdeel van het Erawan National Park en zijn een een absolute must see in Kanchanaburi. Deze watervallen bestaan uit zeven treden en het water valt in totaal maar liefst 1500 meter naar beneden. De watervallen behoren tot één van de mooiste in Thailand.

Van de watervallen rijden we dan oostwaarts naar de Hellfire Pass.

De Hellfire pass is een doorgang in de rotsen die is uitgehakt door geallieerde krijgsgevangen (waaronder ook veel Nederlanders) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij moesten een doorgang maken, zodat er een spoor kon worden aangelegd van Birma naar Thailand. Dit gebeurde met slechts een kleine beitel. Door de enorme hitte, het zware werk en de slechte omstandigheden, zijn hier veel doden gevallen. Als nagedachtenis aan de slachtoffers, is er op deze plek een memorial en museum gemaakt.

Donderdag 29 maart 2018

Retourrit van Kanchanaburi naar Hua Hin

Informatie

Deelname is gratis. Persoonlijke kosten ten uwe laste zoals hotel, maaltijden, inkomprijzen enz… Wij rijden met scooters type Honda PCX150 met gemiddelde snelheid van 60/70 km per uur. Om het uur wordt er een rustpauze ingelast. Dagelijkse wordt er ca 200 km gereden met uitzondering van dag 2 (60 km). Om veiligheidsredenen houden we de groep beperkt in aantal en is er een volgwagen voorzien.

Op aanvraag krijgt u een uitgebreid programma – Robert 0926125609 of e-mail: [email protected]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website