Vrijlaten van schildpadden in de zee

Het kan gezegd worden dat met de maand maart, in heel Thailand de hete periode is aangebroken. Temperaturen van ongeveer 30-40°C zijn dan zelfs mogelijk. Wat voor activiteiten ga je ondernemen met die hitte? Aan het strand liggen wellicht, maar wacht er is veel meer te beleven in de maand maart.

Ondanks het warme weer zijn er nog steeds vele leuke attracties en fantastische activiteiten, zoals watersport en stranden, die perfect zijn voor de hete maand maart. Een traditioneel festival dat in deze maand plaatsvindt, is het “Vrijlaten van schildpadden in de zee van Phang Nga”. Zodra het festival is afgelopen, beginnen de zeetochten van Phang Nga.

Een andere keuze is om naar de noordoostelijke regio te gaan, waar weliswaar geen stranden zijn, maar wel een rijke en waardevolle cultuur en tradities. Voorbeelden van traditionele festivals zijn “Bun Phawet” of ‘Bun Mahachat’ in Roi Et, wat een groot traditioneel evenement is dat jaarlijks in maart plaatsvindt.

Koh Similan in Phang Nga

De hete maand maart is de tijd om de zonnestralen te trotseren, in het water te springen en de warme bries uit te dagen. Begin bij Kok Similan in Phang Nga, het grootste eiland van Mu Ko Similan. De zee is erg helder en groen als smaragd, en het strand ziet er wit uit vanwege het fijne zand. Deze plek is perfect voor wateractiviteiten zoals duiken om de koralen te zien en de schoonheid van de vissen en zeeschildpadden te verkennen. Een ander hoogtepunt is de gigantische rotsklif met een panoramisch uitzichtpunt. Klim erop om het uitzicht met je eigen ogen te waarderen. Het is fenomenaal en het is geen wonder dat zowel Thaise als buitenlandse toeristen hier blijven komen.

Koh Similan in Phang Nga

Vrijlaten van schildpadden in de zee

Een ander festival dat ook in maart wordt gehouden, is “Vrijlaten van schildpadden in de zee”, wat zowel Thaise als buitenlandse toeristen aantrekt. Er zijn veel activiteiten, zoals de tentoonstelling over het behoud van zeeschildpadden, OTOP-producten te koop, wat entertainment om te genieten tijdens de avonduren, etc. Naast Thale Phang Nga is Phu Khao Ya in Ranong een ander herkenningspunt waar je de warme bries in maart kan trotseren. Phu Khao Ya zijn complexe grasheuvels, zonder bomen. Een van de mooie plekken die totaal uniek is. Er zijn in maart meer uitdagende activiteiten. Gewoon het water in springen, raften, genieten van een waterval-excursie zijn fantastische activiteiten.

Niet alleen in het water springen helpt om aan de hitte te ontsnappen, maar het is ook een goede gelegenheid om de natuur van dichtbij te bewonderen. Raften op de rivier kan worden gedaan in veel regio’s van Thailand; bijvoorbeeld bij de Srinagarind Dam, SaiYok, Thong Pha Phum, Kanchanaburi provincie; Rajjaprabha Dam, Surat Thani provincie; Patho raften, Chumphon provincie; Sirindhorn Dam, Ubon Ratchathani provincie, of zelfs in de noordelijke regio, dat is Mae Ngat Dam, Chiang Mai provincie.

Grotverkenning in Lam Khlong Ngu nationaal park

Grotverkenning in Lam Khlong Ngu nationaal park

Een andere activiteit die avontuurlijke liefhebbers niet kunnen missen en geweldig is om te ontsnappen aan de hitte van maart, is “Grotverkenning in Lam Khlong Ngu nationaal park” in Kanchanaburi, een plek van overvloedige natuur, zowel bomen als wilde dieren. Het hoogtepunt is het verkennen van vele grote grotten in dit gebied. De meest populaire grotten zijn Sao Hin Cave en de Swallow’s Cave.

Je hebt een goede conditie nodig vanwege de activiteiten die je te wachten staan, inclusief trekking, springen en drijven in het water. Sommige delen van de route zijn glad, terwijl andere delen steil en vol met rotsen zijn. Het kan worden gezegd dat dit absoluut een uitdagende plek is voor avontuurlijke reizigers.

Bun Phawet Fair -Redactionele bronvermelding: indyeyes / Shutterstock.com

Bun Phawet Fair

Naast de avontuurlijke activiteiten en geweldige attracties is er nog een interessante religieuze ceremonie die in maart wordt gehouden en die moet worden bijgewoond. Het is de Bun Phawet Fair of Mahachat Merit-making Fair van de provincie Roi Et. Deze beurs wordt jaarlijks gehouden aan het begin van maart. Het is een religieuze beurs met veel traditionele waarden. De monniken komen naar de beurs voor een preek over Phra Wessandon en tijdens de preek zijn er 13 processies die de 13 hoofdstukken van de Mahachat preek volgen. Op de beurs zijn er wat Khao Pun-winkels waar bezoekers een giveaway Khao Poon Pun (Thaise vermicelli) kunnen krijgen. De doelstellingen van de beurs zijn om het boeddhisme te promoten, de traditionele cultuur van Roi Et te behouden, te promoten, het toerisme te bevorderen en de goede relatie tussen de  bevolking te versterken.

Het klinkt helemaal perfect voor de attracties, activiteiten en ceremonies die plaatsvinden in maart. Er is echter nog veel meer te ontdekken en te ervaren voor bezoekers.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website