Het is weer regentijd in Thailand, goed voor de landbouw, minder goed soms door mogelijke overstromingen. Hier in Pattaya elke dag wel een buitje of een flinke plens, waardoor straten tijdelijk onderlopen. Ik vind het niet erg, ik vind regen wel leuk om naar te kijken, stromend water blijft boeien.

De regentijd betekent ook, dat de watervallen in menig nationaal park “actief” zijn en ook daarvan kan ik met volle teugen van genieten. Ik heb er al aardig wat gezien, maar niet alle, want er zijn er honderden door geheel Thailand, er is altijd wel een bij u in de buurt. Watervallen zijn er allerlei maten en soorten, kleintjes waar het water kabbelend verder stroomt, wat grotere, die op een tussenniveau een vijver vormt, waarin gezwommen kan worden en grote, waar je slechts de pracht van het vallende water kunt bewonderen.

Op Thailandblog vindt u meerdere posting over bekende watervallen en kijkt u op internet, dan is het aanbod van informatie nog veel groter. Een mooie link om de mooiste en bekendste watervallen te zien is: whatsonsukhumvit.com/the-13-most-beautiful-waterfalls-in-thailand

Voor dit verhaal koos ik voor een wellicht wat minder bekende waterval in het hoge noordoosten van Thailand, Namtok Phu Tham Phra in Ban Tham Phra, Tambon Sok Kam, Amphoe Seka, in de provincie Buengkan. Deze waterval is een beetje verscholen, want je hebt er een boottochtje voor nodig. Maar het loont de moeite, want de tocht er naar toe is al avontuurlijk en bovendien is het wel een aparte waterval met uitlopers, die een natuurlijke waterglijbaan gevormd hebben. De waterval zelf bevindt zich op een klitvan zo’n 50 meter hoog.

De route gaat van het Bang Khla district via Highway 212. Bij Ban Tha Dok Khlam, na ca. 24 kilomete, rechtsaf een zandweg op naar Huai Bang Rat, waar men de tocht kan voortzetten met een boot.

Van de waterglijbaan vond ik onderstaande aardige, korte video

5 reacties op “Watervallen in Thailand”

 1. Henk zegt op

  Een must voor iedereen die in de regentijd het noordoosten bezoekt. Goede wegen ernaartoe, de waterval staat goed aangegeven. Ook het boottochtje is heel mooi. Prachtige natuur rondom!

 2. Roy zegt op

  Leuk artikel Gringo, vele mooie herinneringen aan deze plek, eenmaal is me opgevallen dat we werden gevolgd door een familie apen die van de ene naar de andere boom slingerden tijdens de boottocht. Iets verderop, niet zo ver er vandaan, kun je ook “Wat Pu Thok” bezoeken en mits in een goede conditie eventueel beklimmen, ook leuk om te doen, als beloning een schitterend uitzicht, en als of je de Kilimanjaro hebt bedwongen.

  Video Wat Pu Thok https://youtu.be/mfcKAckonq8

  • Gringo zegt op

   Erg leuke klim naar die tempel, hoe hebben ze het in vredesnaam kunnen bouwen.
   Wel eten en drinken meenemen, lijkt me!

 3. janbarendswaard zegt op

  Ja leuk die watervallen en ik heb er ook diverse gezien en het leuke is de naam Naam Tok en de regen Fon Tok , alleen ik was in Sathani Naam Tok dat is de route van BKK naar de Birma sporlijn , maar ik heb daar geen waterval gezien ,wel verder naar de drie pagoden pas ,goeten Jan

 4. HG zegt op

  Inderdaad heel mooi. Vele watervallen (ook waar je onder kan staan)! De uitgesleten geulen zijn vooral voor de kinderen fantastisch.
  Vergeet geen safari naar 3-Whale Rock!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website