Om de veiligheid in de Walkingstreet te verhogen gaat politiechef Apichai Krobphet mogelijk een nieuw wapen in de strijd werpen. Hij wil gebruik gaan maken van drones om een beter overzicht te krijgen van wat zich afspeelt in dit uitgaansgebied.

Verder wil hij meer vrijwilligers inzetten om gedupeerde toeristen terzijde te kunnen staan. Mensen, die lastig gevallen zijn of beroofd, kunnen nu snel een aangifte doen. Met deze maatregel hoopt men een nog grotere zekerheid en veiligheid aan de toeristen te bieden.

Echter voordat dit plan kan gaan werken, moet de straat eerst “vliegveilig” gemaakt worden. Dat betekent dat de vele kabels verhangen moeten worden en ook reclameborden waar nodig aangepast of op een andere plaats moeten komen.

Wie de drones gaan besturen en vanaf welke plek moet ook nog onderzocht worden. Er moet nog veel werk verzet worden voordat dit plan tot uitvoering zal komen.

3 reacties op “‘Walkingstreet veiliger met behulp van drones’”

 1. Art zegt op

  Als je een goed beeld wil hebben wat er zich afspeelt hang dan een paar camera“s neer,zodat alles overal en altijd gecontroleerd kan worden en niet alleen als die drone in de lucht is.

 2. Kees 2 zegt op

  Vliegen boven een drukke straat is toch volgens de wettelijke bepalingen betreffende drones verboden?
  En als je heel Walking Street tegelijkertijd wilt bekijken, heb je er misschien wel 5 of 10 nodig… dan kunnen er net zo goed vaste camera´s geplaatst worden.

  Als het doorgaat, is het slechts wachten op de eerste drone die neerstort en een toerist verwondt…
  Kan daarna overgegaan worden op vaste camera´s

 3. eduard zegt op

  iedere 20 minuten terug halen en batterij verversen……met die kabels is het geen doen………dus vaste camera s met een monitor kamer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website