‘Sommige mensen zeggen WD stelt harde vragen. Sommigen zeggen dat de vragen niet gepast zijn en te confronterend. Thais stellen dit soort vragen niet. So what? Zijn dat niet de dingen die je wil weten?’

Elke zondagavond komt Vuthithorn ‘Woody’ (WD) Milintachinda (36) in actie in het interviewprogramma Woody Talk. Het programma met zijn een-op-een interviews is populair, alhoewel Woody een van Thailand’s meest controversiële interviewers is. Vanwege de vragen waar Thais niet aan gewend zijn. Gasten zijn artiesten, mensen die de krantenkoppen halen, internationale beroemdheden en staatshoofden. Hij won er dit jaar de Nine Entertain Award mee als televisiegastheer van het jaar.

‘Ik houd ervan wanneer mijn show kritiek krijgt. Wanneer mensen niet over je show praten, heb je het niet gemaakt. De mensen verwachten van me dat ik eerlijke vragen stel. Ik vertegenwoordig ze wanneer ik vragen stel. Dat is nou het gekke van Thailand – als je harde vragen stelt, zeggen ze dat je gemeen bent. Maar wanneer je probeert softer te zijn, gaan de ratings naar beneden.’

‘Je wordt rijk als je economie studeert’

Woody komt uit een diplomatengezin. Na de lagere school in Singapore keerde hij terug naar Thailand. Daar ging hij naar een internationale middelbare school en studeerde economie aan de Thammasat universiteit. Hij was de enige in zijn klas die een F voor calculeren kreeg.

‘Alles wat ik weet is: je wordt rijk als je economie studeert. Ik pas de economische principes toe op mijn eigen leven. Zonder dat zou ik nooit een bedrijf kunnen leiden. Maar ik houd nog steeds niet van cijfers. Ik beschouw mijn werk als een kunstwerk. Als je voor de camera staat, kun je jezelf niet als zakenman zien.’

Na beëindiging van zijn studie speelde hij in musicals en toneelstukken in New York, hij werkte als DJ bij A-Time Media en VJ bij MTV en richtte in 2004 zijn eigen bedrijf op. Het eerste programma dat het produceerde was Hiso Bannok, Thailand´s eerste reality show.

‘Het kostte me een jaar om aan de kritiek te wennen’

In 2008 werd de talkshow Woody Talk gelanceerd en vorige maand Morning Talk ter vervanging van een ochtendshow die twee jaar geleden begon. Vijf personen praten in het programma over de dingen die in Thailand gebeuren. De ochtendshow is vriendelijker dan het interviewprogramma en trekt een gevarieerder kijkerspubliek.

In het begin vond Woody het moeilijk de kritiek op zijn wijze van interviewen te accepteren. ´De mensen reageerden als gekken. Ze snapten het concept niet. Waarom spreekt deze gozer Engels en Thais, waarom is hij zo vol zelfvertrouwen en recht voor zijn raap? Het kostte me een jaar om aan de kritiek te wennen.’

(Bron: Bangkok Post, 29 april 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “‘Waarom is deze gozer zo recht voor zijn raap?’”

 1. Pim zegt op

  Hopelijk komen er meer van deze mensen .
  Zelf maak ik mee met mijn pas begonnen bedrijf het verschil tussen 3 generaties .
  Mae, in leeftijd had het mijn vrouw kunnen zijn, is het opperhoofd slim genoeg ,toch denk ik dat zij bewust dom is gehouden.
  Haar man ,een beste vent die voor menige Nederlandse vrouw het einde zou zijn is zeer behulpzaam en de domheid zelve
  Zijn specialiteit is wat hij met zijn handen maakt breekt hij met zijn voeten weer af .
  Ook hij is niet te vervangen omdat hij in de morgen om 5 uur het vuurtje opstookt voor het ontbijt wat anders niemand zou willen doen .
  Mijn vriendin wat eigenlijk in Europa als mijn dochter gezien zou worden heeft zich al aardig opgewerkt door Engels te leren en de Universiteit te gaan volgen kan je haar als VGLO er naar voren brengen .
  Hierbij is dan de computer bijgekomen terwijl Mae nog aan anderen moet vragen hoe je 1 van de 3 kanalen om kan zetten op de T.V.
  De kleinkinderen kan je niets meer wijsmaken over een p.c. hebben intussen ook de universiteit achter de rug .
  Zij mij wel .
  Enkel dat verdomde facebook moeten zij af zien te blijven.

  Al met al hebben wij een goed team met de juiste mensen op de plaats waar zij horen loopt het bedrijf waar wij met diverse internationale zaken te doen hebben boven verwachting.
  Zij danken Buddha , ik dank mijn scholing .

  Dit is wat ik denk, dat de bevolking bewust dom wordt gehouden zodat de Hi So hun macht niet verliest .
  Door de komst van de computer is dit niet meer tegen te houden .
  Vuthithorn zou wel eens een doorbraak kunnen zijn .
  Persoonlijk maak ik het mee in een gehucht in de Isaan .

 2. Dirk Haster zegt op

  Op welk net is Woody Talk te zien? Er is niets op tegen om helemaal compleet te zijn, ook met de uitzendtijden.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Dirk Haster Terechte vraag. Het artikel bevatte die informatie niet. Ik had het in de tv-gids kunnen opzoeken, die in Thailand in elke kiosk te koop is. Ben nu op vakantie in Nederland, dus kan uw vraag niet beantwoorden. Zal er een volgende keer aan denken. Bedankt voor de tip.

   • Jacques zegt op

    Hallo Dick en Dirk, De show zou iedere zondagavond om 22:30 uur op Modernnine TV zijn. Volgens Wikipedia.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website