Strand van Pattaya tijdens de lockdown – Foto: Thailandblog

Na twee maanden van lockdown hopen de straatverkopers dat er weer toeristen naar Pattaya komen nu de stranden weer toegankelijk zijn.

De stranden bij Pattaya lagen ooit vol met toeristen uit alle windstreken maar dat lijkt opeens ver achter ons te liggen. Het aantal jetski’s, bananenboten en zonaanbidders is drastisch verminderd. Enige hoop op een snelle terugkeer naar de oude situatie was op maandag al vervlogen toen slechts twee bezoekers een boot hadden gehuurd.

“Buitenlandse toeristen – mijn belangrijkste klanten – zullen voorlopig niet terugkeren”, zo verteld de 53-jarige Nantika Mesnukul, de eigenaar van een massagesalon aan de zuidkant van het strand van Pattaya, aan Bangkok Post. Er zijn ook verkopers die hopen wat te verdienen aan binnenlandse toeristen, die 45% van alle bezoekers van Pattaya uitmaken, maar dat is niet realistisch. “Doordat de bars en Walking Street nog steeds gesloten zijn blijven de binnenlandse toeristen ook weg”, aldus Nantika.

Zelf heeft haar massagesalon zwaar te lijden gehad als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. De financiële bijstand van de regering heeft nauwelijks geholpen. Ze heeft een hypotheek op haar huis genomen om zo te voorkomen dat haar bedrijf failliet zou gaan.

De sluiting van de stranden in Pattaya heeft vooral de standverkopers hard getroffen. De 45-jarige Saichon Muanghong, die strandmatten verhuurde en ornamenten van zeeschelpen verkocht, woont al zeven jaar in het gebied en verdiende vroeger minstens 200 baht per dag. Om te overleven is hij nu afhankelijk van gratis voedsel.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Straatverkopers in Pattaya: ‘We bidden dat er weer toeristen komen’”

 1. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Ik vrees dat de ellende nog wel eventjes aanhoudt en het toerisme in Thailand zat toch al niet meer in de lift met goedkopere landen als Vietnam, Cambodja en Laos naast de deur. Ik heb het na negen keer eigenlijk ook wel gezien….

 2. Marijke. zegt op

  Ook voor ons was afgelopen maart de laatste keer thailand.Na 12 jaar met veel plezier naar changmai geweest.Helaas was onze laatste keer korter door de corona daar is niets aan te doen helaas.De laatste week was alles al dicht en waren nog de enigste gasten in ons verblijf.De eigenaresse deed van alles om ons te helpen en het verblijf nog enigzins aangenaam te maken.Met veel moeite op 26 maart terug naar huis met eva air.Jammer vond het altijd fijn in thailand maar de laatste paar jaar toch veranderd.Al hebben we persoonlijk nooit slechte ervaringen gehad.

 3. De Kind zegt op

  Saichon Muanghong verdiende minstens 200 baht per dag, dat is 5 € ? Type fout hoop ik ?

  • Nee, hoor.

  • Jos zegt op

   200 baht per dag is 6000 baht per maand. Dat is een meer dan gemiddeld inkomen. Ik zou degenen die 5000 of minder verdienen niet te eten willen geven.

   • Eric van Dusseldorp zegt op

    Een gemiddeld inkomen is ongeveer 15000 baht per maand. Misschien nog wat meer zelfs.

    • Erik zegt op

     Dat is wat ruim, Eric. Minimumloners buiten de grote steden hebben echt geen 10 k per maand en kleine boertjes hebben nog minder. Daar moeten ze met alle gezinsleden de kachel brandend houden.

     • Eric van Dusseldorp zegt op

      Het gaat om een gemiddeld inkomen. Niet om het minimumloon. Een gediplomeerd verpleegster heeft volgens mij al zo’n 20000-25000 baht per maand. Zo’n arm land is Thailand niet, maar er is wel een heel brede en arme onderlaag.

      • fred zegt op

       Thaise lonen zijn echt niet zo laag als velen denken. Minimumloon moet je vergelijken met onze leeflonen. De gemiddelde lonen van redelijk geschoold personeel liggen een heel stuk hoger.

       https://adecco.co.th/salary-guide

 4. chris zegt op

  De grenzen openen werkt volgens mij beter dan bidden.

 5. Ton zegt op

  Afgelopen jaar was ik 4 keer in Thailand en Pattaya. Totaal sinds de jaren 80 misschien meer dan 30 keer Thailand bezocht. Zolang ik de Thai met mondkapjes op straat zie lopen zien ze mij niet terug. Eerlijk gezegd ernstig verbaasd dat ze zichzelf zo in de maling laten nemen door de WHO en Bill Gates. Gelukkig heeft elke redelijke plaats in Nederland wel een of meerdere Thai massage salons. Ik wens ze sterkte en wijsheid


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website