In 1784 werd aan de voorkant van het Devasathan heiligdom de Sao Ching Cha, de “Grote Schommel” geplaatst in opdracht van koning Rama l. Deze werd tegelijkertijd gebouwd met het Brahma Devasathan heiligdom op aanbeveling van de Brahmanen uit de provincie Sukhothai omdat een dergelijke ceremonie de nieuwe hoofdstad zou versterken.

Deze 21,5 meter hoge sculptuur is door de tijd heen niet zonder problemen geweest. Blikseminslag tijdens het bewind van Rama ll, daarna ernstige schade door de elementen. Eind oktober 2006 werd de schommel afgebroken, om onder voorzitterschap van Zijne Koninklijke Hoogheid Bhumibol in september 2007 weer onder ceremonieel vertoon ingewijd te worden.

Het originele hout wordt bewaard in het Nationaal Museum in Bangkok. Deze Sao Ching Cha is een van de iconen van Bangkok . Echter het bouwsel zal nu opnieuw gerenoveerd moeten worden waarmee een bedrag van twee miljoen Baht gemoeid zal zijn. Volgens Sakchai verwacht men bijna een jaar daarmee bezig te zijn en het gebied is gedurende die periode niet toegankelijk voor publiek.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website