Pattaya is zonder meer de meest controversiële stad van Thailand. Volgens sommigen een poel van verderf en voor anderen het paradijs op aarde. Niet alleen de stad heeft last van de vooroordelen ook de overheid probeert al jaren het imago van ‘Sin City’ op te poetsen. Pattaya zou ooit moeten uitgroeien tot een familiebestemming. Een lastige opgave want diezelfde overheid begrijpt ook dat ze het kind niet met het badwater moeten weggooien.

Ondanks het niet geheel onbevlekt imago weten de toeristen Pattaya massaal te vinden. In 2016 bezochten 12 miljoen toeristen de stad, die beschikt over maar liefst 100.000 hotelkamers in 2.000 hotels in diverse prijsklassen. Van goedkope hotels tot dure resorts voor families en golffanaten. Na de hoofdstad Bangkok blijkt Pattaya een enorme aantrekkingskracht te hebben en niet alleen op mannen die op zoek zijn naar goedkope seks.

Imago oppoetsen

Al vele jaren vliegen de plannen van de gemeente Pattaya, maar ook van de centrale overheid over tafel. Er is fors geïnvesteerd in grote sportevenementen en familie-attracties om zo het imago enigszins op te poetsen. Het effect daarvan lijkt nihil. Wie naar Pattaya gaat doet dat vooral voor het bruisende uitgaansleven en de vele toeristische attracties die de stad te bieden hebben. Voor elk wat wils gaat zeker op in de voormalige vissersplaats.

Daarnaast laten de tienduizenden sekswerkers in Pattaya zich niet verjagen. Iedereen verdient er aan, het is web van financiële belangen waar politie, ambtenaren, bestuurders, ondernemers en investeerders van willen meeprofiteren. Dat geldt zeker ook voor de ladyboys en vrouwen die werken in de entertainment sector.

Dan maar de andere kant opkijken. Volgens de Patayaanse politiecommandant Apichai Kroppeth is er geen prostitutie in de stad, want dat is verboden in Thailand. Een meisje tegen betaling meenemen uit een bar is wel toegestaan, dat is slechts een vergoeding voor de bareigenaar omdat ze niet meer in de bediening kan werken. Wat de dame vervolgens met een toerist doet op een hotelkamer is haar zaak. Daar gaat de politie niet over…..

Andere aanpak gewenst

Om de prostitutie in te dammen moet je natuurlijk de bron aanpakken. Zorg er voor dat de dames een redelijk alternatief hebben waar ze geld kunnen verdienen voor de zorg van kinderen en familie. Zolang die er niet is zal prostitutie altijd blijven bestaan. Zelf een harde aanpak in Pattaya zal niets uithalen en het probleem slechts verschuiven. De dames pakken hun tas en gaan in een andere stad werken, want er moet rijst op de plank komen.

Een van de schaduwkanten van de prostitutie is dat het vaak gepaard gaat met criminaliteit. Een probleem waar ook Pattaya mee te maken heeft al lijkt het minder omvangrijk dan je zou verwachten. De stad is relatief veilig zeggen de expats en pensionado’s die er al jaren wonen. Pattaya is daarnaast ook betaalbaar en je hebt een enorme keuze aan accomodaties en vertier. Niet voor niets komen er jaarlijks zoveel toeristen naar de stad.

De grote vijf sterren hotelketens van naam zoals Hilton, Amari en InterContinental, lijken zich zeker niet druk te maken om het imago van Pattaya. Zij verbinden zonder enige schroom hun naam aan de stad door zich er te vestigen.

Iedereen wil dan ook een graantje meepikken van het succesverhaal ‘Pattaya’.

34 reacties op “Pattaya en de oneindige strubbeling om haar imago”

 1. jm zegt op

  Pattaya zal altijd Pattaya blijven.

 2. Pat zegt op

  Toen ik voor de eerste keer Thailand bezocht begin jaren 80, heb ik nooit de focus gelegd op de erotiek die in dit land zeer toegankelijk is en heb daarom bewust de eerste jaren Pattaya niet bezocht.

  Ik was met andere woorden geen sekstoerist, je weet wel het type sullige man die niet buiten de kerktoren komt van zijn dorp, maar met het zuurverdiende vakantiegeld als arbeider wel één keer per jaar naar Thailand of de Filipijnen reist om daar ‘eindelijk’ eens te scoren…

  Na enkele jaren begon ik naast het culturele aanbod ook met volle teugen te genieten van het seksaanbod in Thailand, omdat ik vond en nog steeds vind dat betaalde seks in Thailand niet zo baadt in een criminele sfeer zoals dat wel in de westerse wereld gebeurt.
  Van pooiers zie ik niets, dit in tegenstelling met onze Westerse steden waar bijna alle meisjes niet voor eigen rekening werken.

  Pattaya vond ik echt de stad voor het archetype van de sekstoerist en ik vermoedde dat er veel agressie bestond en veel lawaaierige dronken mannen met verwerpelijk gedrag op straat liepen die respectloos met de meisjes omgingen.

  Wel, toen ik Pattaya later toch eens gezocht, merkte ik daar weinig van. Ik zag de lusten maar niet de verwachtte lasten.
  Ik heb in Pattaya nooit meer verwerpelijke zaken gezien dan in Bangkok, Phuket, of Koh Samui.

  Het is er drukker en daardoor zijn er nog wat meer mogelijkheden, maar verder vind ik het veelzijdige stad waar ieder zijn of haar ding kan vinden.

  Dat men deze stad laat zoals ze is, Thailand heeft andere problemen dan Pattaya.

 3. Mevr. Boombap zegt op

  Ik denk dat Thailand al genoeg te bieden heeft aan gezinnen (papa,mama en stuk of wat kinderen) waarom Pattaya daar ook bij zou moeten komen is mij een grote vraag.
  Laat het voor wat het is. Ik kom al een tijdje in Thailand en mijn begin en eindpunt is altijd Pattaya, waarom? Omdat het super gezellig is, altijd wel iets open om te eten of te drinken en het bruist. Ik als vrouw vind het een geweldige stad en zou het overslaan als er alleen maar gezinnen gaan komen die zie ik altijd en overal al, ook leuk, maar voor mensen die zich lekker willen laten gaan en willen genieten van alles wat eigenlijk niet zo burgelijk is, is Pattaya mijn favoriete plek.
  Ik heb daar veel vrienden gemaakt en geniet altijd weer met volle teugen. Ik huur daar meestal een condo Na Klua of Jomtien en voel me als “thuis” Dus lekker zo laten en niet aan komen verder.
  Over een dag of 3 ben ik er weer te vinden overigens

  • Leo Th. zegt op

   Kan mij goed vinden in dit commentaar. Daarbij vraag ik mij altijd af wie degenen dan wel zijn die Pattaya verwerpelijk zouden vinden. Toch zeker niet de locals en alle andere Thaise bewoners van Pattaya, die dankzij al die Pattaya-gangers weliswaar geen belegde boterham maar wel een goed gevulde kom rijst verdienen. En ook de plaatselijke overheid mag zich in de handen knijpen met alle bezoekers, die komen voor een bruisend (nacht)leven in Pattaya. Zij denken daar in het gemeentehuis toch niet dat het strandje in Pattaya de magneet is? De landelijk overheid in de vorm van TAT maakt ook goede sier met al die miljoenen buitenlandse toeristen, die Pattaya in de der jaren als hun bestemming hebben verkozen en zorgen voor werkgelegenheid van duizenden en duizenden Thaise mensen in allerlei beroepen. Zijn het dan de ‘fatsoenrakkers’ die hun mening zo luid verkondigen? Deze lui vertrouw ik sowieso niet, vaak zijn het juist deze mensen, net als sommige gods fanatici, die de katjes graag in het donker knijpen. Misstanden en uitbuiting moeten uiteraard aan de kaak gesteld worden maar het verbannen van prostitutie zal de doodsteek van Pattaya inhouden.

   • Jacques zegt op

    Beste Leo,

    Waarschijnlijk zal je mij wel als een fatsoenrakker typeren en daar heb ik vrede mee. We hebben niet allemaal dezelfde waarden en normen meegekregen en onze opvoeding en dagelijkse leven. Ik heb de mensheid wel leren kennen in mijn meer dan veertigjarige politieloopbaan. Ik kan u delen dat er veel niet goed gaat in de wereld en daar moet blijvend op worden gereageerd.
    Ik ken toch wel de nodige fatsoenrakkers en daar is niets mis mee kan ik je delen. Daarentegen ken ik ook de nodige bar gangers en als ik die vergelijk, dan weet ik wel voor wie ik kies op vriendschappelijk gebied. De verleidingen m.b.t., sex en drugs zijn groot in de wereld en velen gaan hieraan ten onder of slaan zich op de borst dat zij zo zijn. Ze kunnen er niet bij dat anderen anders zijn en hoe zou dat nou toch komen. Het overmatige gebruik van drugs en sex doet de wereld geen goed anders dan de verslaafden die dit het welhalla vinden. 100 procent afschaffen is niet nodig, maar het kan en moet wel veel minder, want er is veel mis in de sex wereld. Wat mij betreft is de wereld er veel meer mee gebaat als de mensheid met respect met elkaar omgaat en de mens niet ziet als een gebruiksvoorwerp en daar naar handelt. Denk hierbij onder anderen aan de namaakliefde en gekochte sex. De mensen die verdienen aan de sex wereld die moeten maar ander werk gaan zoeken. Dus een aantal goede bars, discotheken met fijne muziek daar kan niemand op tegen zijn. Dat moet vooral blijven en tekent de sfeer en gezelligheid m.u.v., die figuren die ook dat weten te verpesten door overmatig drugs en drank verbruik en geweld.

    • Mevr. Boombap zegt op

     Beetje kortzichtig om mensen in 2 hokjes te plaatsen “fatsoenrakkers” of bargangers hoor je bij fatsoenrakker ben je ok hoor je bij de tweede groep ben je fout. Nou ik kan u vertellen ik heb een perfecte opvoeding genoten dus die normen en waarden ken ik beter als geen ander…Maar ik zie toch nu en dan graag een bar van binnen en dus ben ik per definitie niet vriendschap waardig? En omdat ik deze bars bezoek kan ik de verleidingen niet weerstaan van drugs en sex? Vreemde opvattingen, gelukkig weet ik zelf beter, en ik kan u ook vertellen tussen mijn vrienden zitten idd sexwerkers, zowel in Nederland als in Thailand en ik kan u verklappen, dit zijn mijn meest dierbare vrienden. Niet iedereen is per definitie slecht, zou u als ex agent toch moeten begrijpen. Daarbij zijn er vele “fatsoenrakkers” die ik in ieder geval nooit tot mijn vrienden zou rekenen. Er gaat heel veel niet goed in deze wereld maar dat heeft niet alleen met sex en drugs te maken. Ik ben er zeker mee eens elkaar met respect te behandelen, maar een beetje plezier op zijn tijd moet kunnen. En idd heb ik een vaste relatie als ik in Thailand ben, en die behandel ik al 3 jaar met heel veel respect en dat is wederzijds. Dus Pattaya is nog steeds in mijn ogen ok en die criminaliteit is all over the world!

     • Jacques zegt op

      Beste mevrouw bedankt voor uw reactie. Veel van wat u schrijft komt overeen met wat ik al had verwoord. Het leven is niet zwart wit en er zijn vele grijsschakeringen. Kennelijk zijn we het daar over eens. Ik vind ook dat er bars en discotheken voor de gezelligheid moeten zijn. Dat er in bars alcohol gedronken wordt is toch te doen gebruikelijk en liefst meer dan menigeen lief is daar lieg ik ook niet om toch. U kunt ook niet ontkennen dat er nogal wat discutabele personen in de bars vertoefd waar je beter weg van kan blijven. U bent, schat ik zo in, een vrouw van de wereld, die weet wat er leeft en speelt. Natuurlijk zijn er ook gelegenheidsdrinkers waar niet veel op aan te merken is. Ik ben al wat ouder en heb de jaren in Nederland nog gekend dat het not done was om naar de kroeg te gaan. Er was daar nogal wat mis kan ik u delen. Ik ben daar vaak beroepsmatig geweest en heb daar figuren aangetroffen, dat wil je niet weten. Die zitten er dus weldegelijk. Sex tegen betaling dat was ook not done, maar de norm vervaging werd van dien aard dat het zelfs een beroep is geworden in Nederland. Veel oostblok prostituees kregen in de 90 er jaren legaal verblijf in Nederland ivm de Europese landenaanwas. Dat had toen onder anderen als gevolg dat de criminele pooiers van de dames van lichte zeden, vaak oostblokkers uit Rusland, Roemenië, maar vaak ook uit Albanië niet behorende bij de EU, die wij het land niet meer uitkregen en de dames bleven misbruiken en uitbuiten. Ze waren zogenaamd hun partners en ze waren als de dood voor ze, waardoor ze er niets tegen dufden te ondernemen. Mevrouw de prostitué (meer dan 90 % zat gedwongen in de prositutie op mijn zo geliefde wallen) en het was frustrerend dit aan te zien. Ik moet toegeven dat we kwa opvatting over prostitutie niet op een lijn zitten. Maar de meeste mannen of vrouwen die naar Thailand komen om voor weinig geld de lokale dames te gebruiken voor hun genot daar wordt ik niet vrolijk van. Een zichzelf respecterend land moet paal en perk gaan stellen aan dit onzinnige gedoe en zorgen dat de wet wordt nageleefd. Dan zouden er veel buitenlanders die de wet overtreden weer uitgezet kunnen worden. De lokale sexwerkers kunnen dan wat zinnigers gaan doen voor hun inkomsten. Ziet de wereld er gelijk een stukje beter uit en kan er ingezet worden op wat mij betreft normale verhoudingen.

    • Leo Th. zegt op

     Nou Jaques, hoewel mevr. Boomhap al voortreffelijk gereageerd heeft op jouw bijdrage wil ik toch niet achterblijven. Volgens het woordenboek Van Dale is een fatsoensrakker een zedenmeester, iemand die zijn normen aan anderen wil opleggen. Het is niet aan mij om te beoordelen of jij wel of niet in deze categorie valt, ik ‘ken’ je sowieso enkel via Thailand Blog, maar schijnbaar schaar jij jezelf er wel eronder. Bargangers schuif jij voor het gemak op één hoop terwijl er toch ontzettend veel variatie onder hen is, van hoogopgeleiden tot lagergeschoolden, waarbij de één per definitie niet beter is dan de ander. Gezien jouw voormalige beroep ga ik er vanuit dat je goed kan observeren, dan moet het je toch ook opgevallen zijn dat de wereld van prostitutie in Pattaya totaal verschilt met red districts in Europa, zoals de Wallen in Amsterdam. In Pattaya is het bijvoorbeeld niet uitzonderlijk dat je, weliswaar tegen betaling, de hele avond, nacht, meerdere dagen of zelfs herhaaldelijk vakanties met één en dezelfde dame/heer vertoeft terwijl je op de Wallen binnen no-time weer buitenstaat. Nu jouw ex-beroep toch ter sprake is gekomen wil ik je ook herinneren aan een aantal op zijn minst onfatsoenlijke zaken waarbij hooggeplaatste politiemensen betrokken waren. In 2003 werd de voorzitter van de Politiebond, dhr. Kruizinga, veroordeeld wegens verduistering van ruim € 225.000,=. Een andere voorzitter van de Politiebond, de uit christelijke kringen komende heer Van de Kamp, zorgde in 2013 voor veel spanningen vanwege vermeende belangenverstrengelingen door zijn vriendin aan een mooi baantje te helpen. In afgelopen september 2017 kreeg de voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de politie, dhr. Giltay, strafontslag wegens zeer ernstig plichtsverzuim. Natuurlijk sta jij daarbuiten, evenals het leeuwendeel van de agenten die consciëntieus hun vak uitoefenen, maar ik wil hiermee benadrukken dat een vooraanstaande functie niet impliceert dat je de veronderstelde juiste waarden hanteert en dat je niet iedereen over één kam kan scheren dan wel volgens dezelfde norm kan beoordelen. Overigens meen ik zelf een uitstekende opvoeding genoten te hebben, waarbij mij o.a. bijgebracht is om anderen, ongeacht hun afkomst en beroep, met respect te bejegenen. En ja, ik heb menig bar bezocht, zeer zeker ook in Pattaya, en heb daar zelfs een aantal vriendschappen aan overgehouden.

     • Jacques zegt op

      Veel van van wat u schrijft is juist. Ik ben geen persoon die zijn wil oplegt, maar spreek wel mijn mening uit over in dit geval het aangehaalde onderwerp. Mijn fatsoensnorm ligt op een ander nivo en de definitie is niet op mij van toepassing. Het is niet mijn intentie om te generaliseren maar kennelijk kwam ik zo over. Dat is dus niet mijn bedoeling want er zitten ook zoals u stelt mensen bij die wel mijn vrienden zouden kunnen zijn en kwa waarden en normen redelijk overeen komen. Ik denk dat meerdere meningen op dit blog vertegenwoordigd mogen zijn. Nogmaals niet iedereen denkt het zelfde. U heeft ook gelijk dat de prostitutie in grote mate anders plaatsvindt als in Nederland. Het gaat er hier doorgaans vriendelijker aan toe en is heel bedrieglijk en als je niet verder kijkt dan je neus langs is zou je haast denken dat de dames het allemaal uit vrije wil doen en en er veel plezier aan beleven. Maar u en ik weten dat het toch draait om het armoedeverhaal dat speelt in Thailand bij velen. Dus bij de start van de prostitutie carrière is het al goed mis en moet er paal en perk gesteld worden. De doorgewinterde prostituee is van een andere orde geworden. Puur beroepsmatig en ze kunnen je zo inpakken en je zou ze zo geloven. Alleen is dit vak niet zonder problemen zoals we allemaal weten. Er is veel mis en ook gaat het vaak na vele jaren nog mis in de bovenkamer van deze dames. Het is een intensieve bezigheid, waar velen later berouw van krijgen en geestelijk een knauw. Ik zou het niet prettig vinden om dit op mijn geweten te hebben, maar velen zal dit een worst zijn.

      Dat u op een korps van 55.000 politiemensen er een paar benoemd die geen schoonheidsprijs verdienen zult u uw redenen voor hebben. Gelooft u mij dat ik mij daar ook aan erger en voor schaam, dit hoort niet en moet bestraft worden. De laatste persoon kende ik persoonlijk en behoort niet tot mijn vriendenkring voor wat het waard is. Het zijn sterke schoenen die de weelde kunnen dragen. Maar zwakke types tref je niet alleen in bars maar ook in restaurants, zo zie je maar weer.

      • Leo Th. zegt op

       Beste Jacques, nog een laatst antwoord van mij. De kern van het verhaal is het imago van Pattaya en mijn betoog is dat juist dat imago Pattaya geen windeieren heeft gelegd. Er is in de loop van tientallen jaren een bruisende stad ontstaan waar ik om tal van redenen bij tijd en wijle graag verblijf. Het nachtleven is zeker één van die redenen. Vanwege jouw beroep ben jij veel met de zelfkant van de maatschappij in aanraking gekomen. Wellicht, ik zeg niet dat het zo is, heb jij daardoor een ander beeld van bargangers dan ik. Ik kan je verzekeren dat verreweg de meeste bargangers geen louche figuren zijn en niet uit zijn op trammelant. Net zo min als dat bijvoorbeeld elke voetbalsupporter een raddraaier zou zijn.
       In je reactie op mevr. Boomhap spreek je over ‘mijn geliefde wallen’. Dat begrijp ik nu niet. Jij wilt het liefst de prostitutie geheel uitbannen en als de Wallen ergens voor staan dan is het wel (keiharde) prostitutie.
       En de reden dat ik een aantal zaken heb genoemd waarbij hooggeplaatste politie-ambtenaren betrokken waren, lijkt mij evident. Het was bedoeld als voorbeeld van personen, die over de schreef gaan terwijl je daarvan juist onkreukbaar gedrag mag verwachten. Nu hoef jij je daar niet aan te ergeren of voor te schamen; waarom zou je, jij kan daar toch niets aan doen! Wil alleen duidelijk maken dat in alle geledingen van de maatschappij ‘fatsoensnormen’ aan de laars worden gelapt en dus zeker niet alleen door bargangers.
       Hierbij wil ik het laten Jacques, het ga je goed.

       • Mevr. Boombap zegt op

        En bij deze sluit ik mij aan bij Leo…

        We kunnen hier heel lang op door gaan, maar dat is beetje zonde tijd, er zijn namelijk ook mensen die dames die dit werk doen juist een kans geven en zelfs trouwen, is dat ook uitbuiting? Geen idee zo zien vele van deze meisjes het echter niet. Ik ga hier geen uitleg over geven ik vind nog steeds dat het lekker simpel gezegd wordt “lokale sexwerkers kunnen dan wat zinnigers gaan doen voor hun inkomsten”, zoals??? Ik ben fel tegen op heren die de dames slecht behandelen, maar zolang daar geen sprake van is vind ik dat men zelf moet beslissen of men wel of niet wil betalen voor sex. Als beide partijen het eens zijn het blijft eerlijk werk. En wb bargangers er zijn onruststokers absoluut maar wederom dat geldt ook voor andere plekken in het uitgaansleven. Waar veel mensen samen komen kunnen er problemen ontstaan. Geniet gewoon van het leven… het duurt maar even!

    • Leo Bossink zegt op

     Amen.

 4. Gerard zegt op

  Seks is over de hele wereld te koop. op de ene plek wat duurder dan de ander en hier wat meer duister dan dan daar.
  Ik heb Pattaya bezocht en vond het een el dorado.
  Niet wat seks betreft, want dat zoek ik niet direct. Dat kom ik tegen.
  Maar vanwege de ongedwongen sfeer en het is er minder druk dan in Bangkok.
  Het strand van Pattaya is heerlijk toeven. Veel mogelijkheden om je tijd te verbrengen.
  Ik zit niet te wachten op gezinnen Dat heb ik het hele jaar al om me heen.
  Laat het in Pattaya maar zoals het is.

  Ik heb genoten en hoop snel terug te komen.

  • johannes zegt op

   Beste “Pattaya-bloggers”.

   ‘t Is al ‘t 15de jaar dat ik Thai-gek ben. En ik geniet nog ieder dag ervan. Met name van Pattaya en omgeving.
   Maar waar ik redelijk misselijk van ben geworden,de laatste jaren, zijn de russen die hun hele gezin meenemen. D w z; als ze door de “walking street” trekken. En ook als ze ‘snachts van hun legubere expeditie in hun hotel of condo terugkeren, straalbezopen!! Zowel de mannen alsook de vrouwen.
   En dan komt er ,zoals normaal, de zeer a-sociale luide ruzie bij kijken, terwijl de kinderen door de hele omgeving, hotel of condo, hun gang kunnen gaan.

   Wie doet er wat aan ???
   Sawasdee

 5. Jan Ponsteen zegt op

  Ik woon al een tijdje hier in Thailand en ben er nog nooit geweest. Het trekt mij ook niet aan en ik zal die plaats vermijden. Misschien heb ik vooroordelen maar ik hou nu eenmaal niet van Urbanisatie in Asia. Ik ben liever op het platteland. Isaan

  • Stan zegt op

   Niets op tegen dat je het platteland van de Isaan verkiest: prachtig vredige rust Maar waarom dan hier die negatieve comment “ik zal die plaats vermijden” als je er nog nooit geweest bent? Waarom stel je nog in vraag: “Misschien heb ik vooroordelen” Sorry, ik wil je niet persoonlijk kwetsen en hou het hierbij.

 6. Erik bkk zegt op

  Je zal bij de seks werkers er weinig zien met een goeie schoolopleiding. Dat is ook een reden waarom er zoveel zijn.

  • Thomas zegt op

   Zolang sekswerken beduidend meer opbrengt dan een reguliere baan waarvoor een hogere opleiding vereist is, kun je uw stelling met succes bevechten. Ook in Nederland overigens vinden steeds meer goed opgeleide vrouwen en mannen deze weg naar het ‘gemakkelijke’ snelle geld. Alleen lijkt het bij hoger opgeleide sekswerkers vaak eerder een middel te zijn in dienst van een ander ideaal: eigen bedrijf financieren, opleiding, huis bouwen, etc. Is het doel behaald, dan stoppen ze ermee.

   • Mevr. Boombap zegt op

    Zowel in Thailand als in NL gebruiken velen dit werk om hun studie te bekostigen, de stelling dat veel sexwerkers dom zijn is dan ook overdreven. Het is puur een baan en deze mensen verdienen evenveel respect als mensen met een andere baan. Degene die baanloos zijn en alleen maar leven van een uitkering omdat ze geen zin hebben in werken dat zijn degene die van mij weinig respect krijgen. Ieder zijn of haar keus sexwerk moet je kunnen maar er zijn er ook die het echt leuk vinden om te doen, daar is ook niks mee. Live and let live is mijn motto en heb respect voor elkaar.

   • Tino Kuis zegt op

    ‘Gemakkelijk snel geld’, Thomas? Ik heb geen moreei oordeel over prostitutie maar weet wel dat het een zwaar beroep is. Dat lees en hoor ik vaak. Veel psychische problemen, en vergeet ook niet de honderdduizenden die nog met HIV leven, en de velen die aan AIDS overleden. Wat ik heel erg vind zijn de ouders die optreden als pooiers en hun dochters min of meer dwingen geld te gaan verdienen als sekswerker. Het is lang niet altijd een vrije beslissing.

 7. chris zegt op

  Uit bovenstaande commentaren blijkt wel dat Pattaya een sex-imago heeft en dat dat nog wel een tijd zal aanhouden omdat iedereen dat eigenlijk wil en er belang bij heeft. Het gaat natuurlijk zolang goed totdat het verkeerd gaat. En dan gaat het echt verkeerd. De sex-industrie in Pattaya is al lang geen exclusief Thaise aangelegenheid meer. Meer en meer buitenlanders en buitenlandse ondernemers ruiken het geld en willen ook graag snel rijk worden. Ruzies tussen de clans ligt op de loer, zeker bij een afnemend belang van de bar als ontmoetingsplek.
  Een vrijgezelle mannelijke kennis van me, wonend en werkend in Bangkok, komt op websites steeds meer dames uit Rusland en Afrikaanse landen tegen die hier een ‘werkvakantie’ hebben zoals zij zelf zeggen. Zij reizen tussen Bangkok, Pattaya, Singapore en Hongkong en zijn actief op websites die bekend staan om het vinden van snelle sex-contacten. Het internet is in sneltreinvaart de functie van bars aan het overnemen om kennis te maken met een dame die haar sensuele diensten aanbiedt. DAT lijkt me het grootste gevaar voor het imago en de bars van Pattaya.

 8. jan scheys zegt op

  ik heb zopas ergens gelezen waar de cijfers van het toerisme in Thailand werden weergegeven en heb gemerkt dat het grootste deel van de bezoekers uit India, Malleisie, Taiwan, Hong Kong e.d. komen en NIET meer uit Europa en het Westen.
  daarom dat ze op die toeristen mikken omdat die niet voor de sex maar voor andere dingen komen zoals strandvakanties en shopping.
  daarom dat ook in Pattaya er alles aan gedaan wordt om meer voor die mensen te bieden en er meer en meer op gezinsvakanties wordt gemikt.
  ik vrees dat het oude Pattaya op sterven na dood is tenminste in de verre toekomst.

  • Thomas zegt op

   … op sterven na dood is tenminste in de verre toekomst … Dat wordt een lang ziekbed dan. Ik denk dat het nogal mee zal vallen. De stad lijkt te bruisen en het bestuur heeft gewoon zakelijk inzicht als ze meer markten willen aanboren. Dat geeft een stabielere basis van inkomsten.
   De seksmarkt is zo oud als de mensheid zelf. De bron aanpakken betekent per saldo uitroeiing van het menselijk ras, en dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren.
   Iets anders is dat ze het meer zouden mogen reguleren ter bescherming van hen die erin werken. En de Thaise regering moet het voortouw nemen in het erkennen van het bestaan van prostitutie en aandacht besteden aan de zorg en nazorg voor degenen aan de donkere kant ervan. Want die is er ook, ook al zie je die nooit: afgedankte ernstig zieke ex-prostituees, vaak verslaafd en letterlijk verstoten.

 9. Anton zegt op

  Laat pattaya zo als het is, hier kan iedereen vinden wat hij zoekt en dat 24/7,het enige wat ik mis zijn de banken die na de renovatie van de beachboulevard vrijwel verdwenen zijn.Weet iemand hier waarom ze verdwenen en komen ze misschien terug ?

 10. jan scheys zegt op

  opgelet mijn bijdrage was niet als kritiek bedoeld maar als objectieve opmerking. ik heb mijn ex ook leren kennen in Pattaya waar ze in de ochtendshift van een bar werkte en geen woord Engels sprak. ik veroordeel ook NIEMAND omdat ik, voor mijn ex te leren kennen heb ook een man van vlees en bloed was!

 11. Luit zegt op

  Ben ongeveer 15 jaar naar Thailand op vakantie geweest, altijd naar Pattaya. De eerste jaren met mijn vrouw en toen die relatie over was, ging ik 2 keer per jaar naar Pattaya. Altijd het zelfde meisje die de hele vakantie bij me bleef, Als je een probleem hebt met het imago van Pattaya, gewoon daar weg blijven. klaar….

 12. Tino Kuis zegt op

  Iedereen die in Taailand betaald voor seks, en zij die er geld voor vragen zijn illegaal bezig en bezoedelden de mooie Thaise cultuur. (ironie).
  Het grootste probleem in Pattaya is niet de prostitutie op zich maar het illegale karakter er van. Dat moet worden veranderd. Een veel groter probleem of de criminaliteit en de corruptie die de onwettigheid met zich brengt. Verreweg de meeste verdiensten gaan naar de uitbaters, waaronder de autoriteiten. Dat is wat mij tegenstaat in Pattaya en elders. Dat is het echte verderf. Maar ja, ik ben een gast in dit land en mag niet mopperen. Gewoon je ogen sluiten.

 13. Lung Theo zegt op

  Wat liggen jullie te schrijven over prostitutie aanpakken? Enkele zinnen daarvoor wordt gezegd dat prostitutie niet bestaat in Pattaya. Hoe kun je iets aanpakken dat er niet is? Leg me dat eens uit.

 14. Yan zegt op

  Zolang de politiebonzen de bars in beheer hebben en er grof geld aan verdienen zal er niets veranderen…

 15. Henk zegt op

  Pattaya is en blijft Pattaya .en een ieder die dit leest zal het ook niet meer gaan meemaken dat deze stad met dit imago ooit gaat veranderen .Als je over Parijs praat dan komt de Eiffeltoren in beeld .Praat je over Nederland in het buitenland dan zijn het de tulpen en de Dam in Amsterdam .Heb je het over Italie dan komt de toren van Pisa ter sprake .Praat je over Brussel dan komt het bekende manneke Pis aan de orde .
  Ja en Inderdaad als je het over Thailand hebt dan komt gegarandeerd Pattaya en de duizenden mooie meisjes die je voor een prikkie (letterlijk en figuurlijk) mee naar je hotel kan nemen .Laten we dan hopen dat het onderwerp de sex met minderjarige buiten het gesprek blijft .Eigenlijk is het ook te gek voor woorden om dat te veranderen .Iets waar zeker een stad maar ook een gedeelte van het land groot mee is geworden om dat uit te roeien ..Mooi zo laten en aantrekkelijk maken voor de bewuste doelgroep dat zijn tenslotte ook mensen die niet als een dwaas achter een vlaggetje aanhollen en geen Baht uitgeven ..(Je kan er een knappe woning van kopen wat ik daar heb achtergelaten ) Dus nogmaals :: zolang de lezers van Thailandblog allemaal in leven zijn zal dit imago van Pattaya NOOIT verdwijnen ,dit staat gewoon in ons geheugen gegrift en gaat er nooit meer uit .

 16. fred zegt op

  Ik vind Pattaya prima. Je houdt er van of je blijft er gewoon weg . Niemand verplicht je om er naartoe te gaan. Idereen weet wat hij of zij daar kan verwachten.Ik vind de prostitutie er één zoals die overal ter wereld zou moeten zijn. Openlijk gezellig sfeervol veilig en zonder pooiers . De meisjes zijn er vrij om mee te gaan of niet. Ze vermaken zich en hebben met regelmaat een tijdelijk of vast vriendje of een one night stand. Is dat zo veel verschillend met Europese vrouwelijke nachtbrakers ?
  En net dat er zo weinig families rondlopen maakt Pattaya uniek.
  Ik heb op vele vakantie plekken in de wereld een pak meer last van die happy families dan van de sekswerksters of bargangers in Thailand.
  Zijn er dan niet genoeg plaatsen in Turkije Spanje of waar dan ook voor die happy families ? Laat Pattaya in de eerste plaats aan de single mannen en de meisjes van vertier. Zij en alleen zij hebben Pattaya gemaakt.
  Ik heb in plaatsen als Chersonissos Budrum en Ibiza een pak meer schorremorrie zien rondlopen dan ik ooit in Pattaya bij elkaar heb gezien. Ik heb in Pattaya zelden grote vechtpartijen meegemaakt en dat was in voornoemde plekken wel even anders.
  Mensen die wat hebben tegen Pattaya zijn gewoon gefrustreerde mensen die jaloers zijn op de vrijheid van alleenstaanden.

 17. Hans zegt op

  Het sekstoerisme is maar een klein onderdeel van de totale seksindustrie in Thailand. In elk dorpje of stadje in Thailand is wel een (karaoke)bar te vinden voor de lokale mannen. Ook langs de wegen in Thailand zijn vele barren te vinden voor de vrachtwagenchauffeurs.

 18. wannee zegt op

  Ik was afgelopen week in Pattaya en kom er al 30 jaar maar het is nog steeds hetzelfde
  alleen is het een stukje verplaats richting soi bakouw.
  Maar als je het wat netter voor gezinnen wil maken moet je eerst zorgen dat je alle go go baren sluit in
  walking street, ik liep er een avond en je wordt er helemaal gek van.
  want dat is toch een straat waar gezinnen kunnen wandelen.
  Maar als er betaald wordt mag alles in Pattaya.
  Hetzelfde met nep spullen als je betaald mag je het gewoon verkopen,
  als je niet betaald komt het groot in het nieuws dat de politie een grote slag heeft geslagen
  met nep spullen.
  corruptie dat is ook het grootste probleem van Thailand
  maar het blijft een mooie plaats

 19. Frits zegt op

  Zoals al enkele keren aangegeven zijn mijn vrouw en ik nu in Thailand o.a. als voorbereiding op een al dan niet permanent verblijf vanaf 2019. Zo ook gingen we weer eens naar Pattaya. We hebben weer even genoeg. Pattaya bestaat om wille van haar sex-aanbod, getuige ook de vele artikelen, idem deze en de daaraan gerelateerde reacties.Prostitutie is overal. Maar Pattaya kent tevens uitbuiting. Mede van overheidswege. Dat is waarom Pattaya mij tegen staat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website