Nog een keer: Johan van Laarhoven

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
5 mei 2020

Een onderwerp wat op Thailandblog al vaak besproken is, de detentie van oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven in Thailand. Nu Van Laarhoven terug is in Nederland om daar de rest van zijn straf uit te zitten, dachten wij dat het boek dicht kon. Voor de geïnteresseerden is toch nog iets interessants te lezen in maandblad Quote.

Zij schrijven over de opmerkelijke rol van oud-landmachtgeneraal Toine Beukering, tegenwoordig lid van de Eerste Kamer voor Forum voor Democratie, die naar Thailand afreisde om eigenhandig de wegens witwassen veroordeelde Van Laarhoven uit de gevangenis te bevrijden.

Quote zegt over de zaak Van Laarhoven, dat zij het justitiële dossier in handen hebben:

‘Uit door de politie afgeluisterde afgeluisterde telefoongesprekken met zijn fiscaal adviseur, bleek dat Van Laarhoven een Nederlandse bokstrainer wilde helpen met het opzetten opzetten van een boksschool in Pattaya voor kansarme kinderen. Uit stukken die de politie later in beslag neemt, blijkt de bokser mogelijk als katvanger te moeten fungeren.’

Lees een deel van het verhaal hier: www.quotenet.nl/zakelijk/a32360716/fvd-generaal-wilde-van-laarhoven-thaise-cel-bevrijden of koop het maandblad voor het volledige verhaal.

No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Nog een keer: Johan van Laarhoven”

 1. Erik zegt op

  Wat een nobel streven! En wat een hardnekkig misverstand dat je kansarme Thaise kindertjes helpt met het leren van Muay Thai boksen, een wereld waarin alleen plaats is voor de echte topboys en -girls en de mindere goden terecht komen in een schimmige wereld van gevechten op achterafmarkten waar, zoals is gebleken, ook wel te jonge kinderen zonder fatsoenlijke bescherming voor de goklustige leeuwen worden gegooid. Zet ze liever op school, met eten en drinken en opvoeding en begeleiding, dan komen ze er ook, of misschien wel beter.

  Of die gesprekken tussen Johan van L en zijn adviseurs allemaal wel zo zijn gelopen is nog maar de vraag; dingen worden wel eens uit het juiste verband gerukt. Ik vind dat nu Justitie aan zet is om de met veel bombarie aangekondigde ‘fraude’-zaak eens voor de rechter te brengen. Dan horen we hopelijk ook of ter besparing van proceskosten en – tijd (‘Ach, de rechtbanken en hoven zijn al zo overbelast….’) de zaak net als met de Toekan-familie met een geheime geldtransactie wordt afgedaan.

  Dan sluit men alle zaken af, ook de stille uitlevering aan de Thaise justitie, en kan Nederland verder met de echt belangrijke zaken. Want in de wereldhistorie zie ik Johan van L slechts als een rimpeling in de vijver…..

  • Quote: Hij (en zijn broer Frans) worden onder andere verdacht van het leidinggeven aan een criminele organisatie. Justitie wil het duo ook financieel plukken, waarbij de ontnemingsvordering zomaar kan oplopen tot €30 miljoen. De Van Laarhovens zouden namelijk een zwart fortuin hebben vergaard, zo leert het opzienbarende justitiële dossier waar wij de hand op wisten te leggen.

   Ik denk dat Johan en zijn broer het niet als een rimpeling in de vijver zien als zij 30 miljoen moeten aftikken aan de Nederlandse staat.

   • Erik zegt op

    Peter, fraude moet eerst nog maar eens bewezen worden. Dat klinkt als een dooddoener, en het onderbuikgevoel spreekt ook vandaag weer een woordje mee in dit blog, maar procederen kent risico’s.

    Dat een package-deal gunstiger uitvalt voor de verdachten dan de definitieve ontneming na jarenlang procederen is ook in deze zaak niet onmogelijk. En het is ook nog mogelijk dat het ‘aftikken’ met een brede glimlach plaatsvindt……

    • Dennis zegt op

     Fraude zal bewezen worden en daarvan heeft de FIOD en Justitie de bewijzen wel in handen. Dat ze het niet met u en mij delen wil niet zeggen dat het er niet is.

     Coffeeshops zijn berucht voor hun witwas-praktijken en je hoeft geen academische titel te hebben om dat te begrijpen hoe dat werkt. Een simpele rekensom leert al snel dat van Laarhoven nooit de vele miljoenen met z’n coffeeshops KON verdienen, nog los van het milieu waarin dat gebeurde. Meneer van Laarhoven wilde weg uit de Thaise cel en dat is hem gelukt. Hij zal echter z’n tijd moeten doorbrengen in een Nederlandse cel en hij zal voor het witwassen zeker veroordeeld worden.

     Het zijn vooral de sentimenten van medelijden van mensen die van Laarhoven onterecht in de cel zien zitten. Juridisch is dit echter “appeltje eitje”. Z’n advocaten gaan graag het gevecht aan, want zij rekenen per uur af. Maar het zal niet helpen voor van Laarhoven

     • ruud zegt op

      Ik denk niet, dat het om medelijdende mensen gaat, maar om mensen, die door van Laarhoven worden betaald, om op fora te stellen, dat hij een onschuldig slachtoffer is van een onterechte veroordeling.
      Daarbij werd het witwassen dat hij in Thailand heeft gedaan en waarvoor hij veroordeeld is altijd zorgvuldig verzwegen.

      Het mag ook duidelijk zijn, dat je een drugshandel waar vele, vele miljoenen in omgaan, niet kunt behouden, als je niet in staat bent je bezit tegen andere criminelen te beschermen.
      Dat is vast niet zachtzinnig gegaan.

 2. Henk zegt op

  Heb hier op het blog veel reacties gelezen van mensen die het opnamen voor van Laarhoven. Soms had ik weleens het idee dat het “ strijdmakkers” waren van hem. Het wordt steeds meer duidelijk dat het gewoon een crimineel is, die maling had aan de wet. Ik las weleens ter verdediging van hem, dat hij keurig belasting betaalde in Nederland. Ame hoela!

  • eddy zegt op

   volledig met jouw eens Henk gewoon een man die drugs verkocht ( en niet alleen softdrugs ) om zich zelf te verrijken , en belasting betalen aan mijn hoela , toen ze hem wilde oppakken is hij snel met al zijn miljoenen euro’s zwart geld naar thailand gevlucht voor hier de de rijke uit te hangen en met wapens in zijn bezit luxe bungalow ….

  • Johan(BE) zegt op

   Akkoord met Henk dat Van Laarhoven een flinke straf verdiend heeft.
   Maar dan wel graag een straf in de juiste proporties.
   Van der Graaf, de naar mijn mening verachtelijke moordenaar van Pin Fortuyn, heeft alles bij mekaar 12 jaar in de gevangenis gezeten. Die is nu zo vrij als een vogeltje, heeft nooit spijt getoond.
   Wat van Laarhoven gedaan heeft is óók verachtelijk. Maar hij wordt niet beschuldigd van moord. Wel van witwassen en belastingontduiking, zoals gezegd óók verachtelijk.
   Van Laarhoven zit nu 5 jaar en 10 maanden in de gevangenis, waarvan ongeveer 5 1/2 jaar in Thailand. Die jaren in de Thaise gevangenis waren vreselijk en dat maakt ook wat uit in de strafmaat, vind ik.
   Wat van Laarhoven gedaan heeft wil ik niet minimaliseren, ik zeg alleen dat je de dingen in de juiste verhouding moet zien.

   • ruud zegt op

    Als je in Thailand niet in de gevangenis wilt zitten, moet je in Thailand geen misdaden plegen.
    Wat dat betreft hoef je helemaal geen medelijden met hem te hebben.
    Sterker nog de Thai in de gevangenis zijn slechter af dan van Laarhoven, want die mogen na een paar jaar niet naar zo’n luxe gevangenis als waar van Laarhoven zit.
    Goed beschouwd is dat erg oneerlijk tegenover de Thaise gevangenen.

 3. Johan (BE) zegt op

  De Thaise echtgenote van Van Laarhoven zou in Nederland getuige geweest zijn in de strafzaak. Door een “vergissing” (?) van Justitie in Nederland werd ze verdachte in Thailand. Voor zover ik weet zit ze nog altijd in de gevangenis in Thailand. We hebben allemaal wel een vermoeden hoe menswaardig het er daar aan toe gaat.
  Dhr. Van Laarhoven zal in NL waarschijnlijk slechts 1/3e van zijn straf moeten uitzitten. Voor zijn echtgenote in Thailand geldt die strafvermindering niet.
  Als zijn echtgenote al straf verdiend zou hebben, dan staat dit in ieder geval niet in verhouding tot de aanleiding.
  Ik hoop dat de Nederlandse diplomatie en politiek hun best doen om de door Nederlandse Justitie veroorzaakte ellende recht te zetten.

  • ruud zegt op

   Ook in Thailand kennen ze strafvermindering bij goed gedrag.
   Ik weet niet of het overal hetzelfde is geregeld, maar volgens mijn informatie ben je 1/3 van je tijd gewoon gevangene.
   Heb je je in die tijd goed gedragen, val je voor het volgende 1/3 deel van je straftijd onder een verlicht regime en kun je voor het laatse 1/3 deel van je straftijd voor vervroegde vrijlating in aanmerking komen.

   Hierop zullen ongetwijfeld uitzonderingen bestaan, afhankelijk van je status, wie je kent en of je op de verkeerde tenen hebt getrapt.

 4. Leo Th. zegt op

  Wie niet wil toegeven dat er bij elke coffeeshop gesjoemeld wordt aan de ‘achterdeur’ heeft boter op zijn hoofd. Gezien de vaak lange rijen voor het afhaalloket, nu nog meer zichtbaar vanwege de corona maatregelen, zou de shop snel uitverkocht zijn wanneer zij zich hielden aan de wettelijke handelsvoorraad. Ondanks dat de verkoop, met in achtneming van bepaalde voorschriften, gelegaliseerd schijnt te zijn geldt dat dat de toelevering in feite nog steeds op illegale wijze plaatsvindt. Dat daarbij de belasting gedeeltelijk ontdoken wordt kan toch niemand verbazen? Wat mij nog altijd wel verbaast is dat er zo vaak uit de school geklapt wordt door nauw betrokkenen bij tal van zaken die de pers halen. Nu door een oud generaal, Toine Beukering. Op zich al opvallend dat hij zich op verzoek van een oude ‘gabber’, Henni Mandemaker die bovendien ook een rol in het verhaal lijkt te vervullen, voor het karretje laat spannen om zich te bemoeien met deze onverkwikkelijke kwestie. Dat Beukering tijdens een lunch met een persoonlijk karakter met de toenmalige ambassadeur van Nederland in Thailand, een oud studiegenoot van hem, na het noemen van de naam Van Laarhoven binnen 3 minuten het restaurant moet verlaten, neem ik met een baal zout. Wanneer ik met een vriend/kennis uit eten ga en diegene zou een mij onwelwillende kwestie aanroeren dan zou ik hem enkel antwoorden dat ik daar niet op in wil gaan en het gesprek over een andere boeg gooien. Het laatste over Van Laarhoven zal nog lang niet geschreven zijn. Spijtig vind ik dat zijn Thaise vriendin nog wel in Thailand achter de tralies verblijft.

 5. Jacques zegt op

  Jammer genoeg is de beste man naar Nederland gehaald met alle gevolgen van dien. Strafbare feiten zijn er genoeg tegen hem, maar deze voor een rechtbank bewezen krijgen in Nederland is een andere zaak. Een legertje van gelauwerde (lees dure) advocaten staat hem terzijde, betaald door onrechtmatig verkregen geld door Van laarhoven. Het zal ze een worst zijn, geld stinkt niet toch. De cliënt (klinkt mooier dan crimineel) vrij krijgen whatever it takes is het motto. Klinkt wel mooi, maar de mensen met fatsoen weten wel beter. De soap gaat door en de ergernis ook. Maar het recht is hier niet mee gediend, alhoewel er velen de mening zijn toegedaan dat het wetboek van strafrecht op meerdere manieren kan worden geïnterpreteerd. Zijn tijd in de cel doorgebracht in Thailand nemen ze hem in ieder geval niet meer af, dus enige genoegdoening is er wel geweest. Of er nog een deel achter komt, we gaan het meemaken. Ik hoop van wel, want mensen met de mentaliteit van Van Laarhoven daar vraag ik mij altijd bij af waarvoor die geboren zijn.

  • Johnny BG zegt op

   De belangrijkste reden om geboren te worden is om nageslacht te verwekken. Die taak is volbracht en in die zin heeft hij zijn burgerplicht vervuld.
   Daarnaast heeft hij ook een rol gespeeld om in de behoefte van veel van uw landgenoten te voorzien wat vanuit volksgezondheid toegejuichd werd en wordt en vanuit het schijnheilige kringetje als een vijand werd en wordt gezien.
   Waarschijnlijk vindt u al die blowers ook maar minderwaardig gespuis en was het leven in de jaren 50 de beste tijd van uw leven. Dat kan zo zijn maar de wereld draait door en nu is het wel een hard gelag dat Nederland links en rechts wordt ingehaald door landen die wat minder kritisch naar een plant kijken en wat een mooie aanvulling kon zijn voor de Nederlandse landbouw.
   Voor de een zijn grenzen om opgerekt te worden en voor de ander om verder in te perken.

   • Jacques zegt op

    Beste Johnny ik ken de invloed van blowen op de geestesgesteldheid van vele mensen. Er is nog geen mens beter van geworden, anders dan op medische gronden verstrekt , maar dan is het wel erg met je gesteld en dan is het beter dan niets. Dat de gebruikers de ware schuldigen zijn aan dit soort van praktijken zal ik zeker niet ontkennen. Met uitzonering van die zieken natuurlijk. Als die rotzooi niet wordt afgenomen dan spelen deze kwesties niet. Kan je wel zeggen dan is er weer wat anders, maar daar gaat het nu niet om. Van Laarhoven en consorten maken misbruik van vele mensen, de zwakken in de samenleving zijn hier zeker de dupe van of ze dit bewust zijn of willen inzien is een tweede. Een hoop gebruikers vinden dit normaal, maar kijk maar wat er gebeurt om je heen aan negatieve zaken dan weet je genoeg. Dus open eens de ogen en zie wat er werkelijk speelt. Mijn jongste zoon was ook bevattelijk voor softdrugs zo rond zijn zestiende jaar met zijn toffe vriendjes. Hele nachten heeft hij ons wakker gehouden met zijn gehoest en gekuch. Ik vroeg hem wat is er aan de hand, maar daar krijg je geen antwoord op. Zoonlief naar de huisarts gestuurd en er was volgens mijn zoon niets aan de hand. Bellen met de huisarts,.maar die heeft geheimhoudingsplicht want mijn zoon was 16 jaar oud. Later kwam ik er achter dat hij vaak blowde en hier niet tegen kon. Zijn stemmingen vanwege dit geblow waren ook wat ons zorgen baarde. Mijn mening over drugs kende hij en daarom kon hij niet zeggen wat er speelde. Nu bijna 22 jaar later gaat het goed met hem. Ouder en wijzer zullen we maar zeggen. Soms duurt het even bij de mensen tot ze inzien dat ze verkeerd bezig zijn. U zult begrijpen dat ik het verwerpelijk vind om je met drugs in te laten, doe maar gewoon dan ben je al gek genoeg zei mijn moeder altijd. Mensen die zich toch willen verrijken met deze business daar heb ik geen goed woord voor over, het is een bepaald slag mensen die mij tegen staat. Als u dit stukje gelezen heeft begrijpt u wel waarom.

    • Johnny BG zegt op

     Nu begrijp ik u beter en snap uw verhaal.
     Opvoeden is ook een kunst en daar ligt wellicht een groter probleem waar je als ouder weinig invloed op hebt..of juist wel.

    • Henk zegt op

     Een goede uitleg Jacques, ook ik heb met mijn kinderen een dergelijk gevecht moeten doorstaan. Een dramatisch gevecht. Het heeft zoveel impact gehad, en slachtoffers gekost. Als je eigen kinderen alles doen om aan die troep te komen. Achter je rug om als ouder. Figuren als van Laarhoven, die alleen maar aan geld denken en totaal niet bezig zijn met hun slachtoffers, zijn a-sociale randfiguren, met een criminele inslag. Een ieder die het opneemt voor een dergelijk individu, en dat waren er velen op dit blog, daar heb ik veel moeite mee, helaas. Tijden veranderen, maar ik ben het eens met Jacques, dat dit semi- of harddrugs gebeuren, geen goede zaak is. Maar er gaat verschrikkelijk veel geld in om, en de grootverdieners, zullen er alles aan doen hun business te behouden. Money rules the world!

     • Erik zegt op

      Henk, als ik in jouw commentaar op Jacques de naam ‘Van Laarhoven’ vervang door ‘Heineken’ of ‘Chang’ dan komt er precies hetzelfde verwijt uit; het stille verwijt van jou naar de politiek die softdrugs gedoogt.

      Maar zowel bij drugs als bij alcohol is het niet de verkoper maar de koper die besluit het spul te gebruiken. Johnny BG slaat de spijker op de kop: het is ook een kwestie van opvoeding. De schuld leggen bij de verkoper is me te goedkoop.

      In Nederland zijn een kleine 600 coffeeshops waar je cannabis op voorwaarden kunt kopen. Je maakt mij niet wijs dat die allemaal van Van Laarhoven waren maar jij wijst er maar één aan als ‘schuldig aso randfiguur’. Dat is jouw mening maar realiseer je dan dat die ‘randfiguren’ van de overheid een pand mogen huren, spul mogen verkopen, een BV mogen oprichten, notarissen, accountants en advocaten mogen raadplegen en belasting betalen alsof ze legaal bezig zijn, behalve dan het bestaan van het monstrum van het aanleveren via de keukendeur………

      Alcohol en drugs hebben aantrekkingskracht en het is aan ouders en kinderen om daar verstandig mee om te gaan. De berichten lezend over de laatste ‘drooglegging’ in Thailand en het massaal inslaan afgelopen weekend geeft mij geen garantie dat dit verstandig omgaan voor alcohol geldt in Thailand. Dat is bepaald geen goed voorbeeld voor de nieuwe generatie!

      • Henk zegt op

       Sorry Erik, dit is wat ik letterlijk schreef:
       Figuren als van Laarhoven, die alleen maar aan geld denken en totaal niet bezig zijn met hun slachtoffers, zijn a-sociale randfiguren, met een criminele inslag. M.a.w. Ik heb niet EEN iemand aangewezen. Het hele softdrugs gebeuren grijpt mij erg aan. Het is weer een bron van inkomsten van de (r) overheid. Daarom laten ze het ook toe! Ik zal mij verder onthouden van reacties.

 6. GeertP zegt op

  Het valt mij op dat de meeste reacties voortkomen uit een soort van onderbuik gevoel, als je wil reageren hou je dan aan de feiten.
  Er was zelfs een reactie van iemand die wist te vertellen dat de heer van Laarhoven ook in harddrugs zou hebben gehandeld , als je zulke beschuldigingen uit dan heb je natuurlijk daar bewijzen van of niet?
  Johan van Laarhoven heeft 5 jaar vast gezeten voor witwassen van geld dat uit drugshandel afkomstig is,niks meer en niks minder.
  Dat die zogenaamde drugshandel in Nederland gedoogd wordt maakt dat alleen het witwassen overblijft, als je daar 5 jaar cel voor kunt krijgen in Thailand dan zijn er heel wat Nederlanders in Thailand die zich zorgen moeten gaan maken.

  • chris zegt op

   “voor witwassen van geld dat uit drugshandel afkomstig is,niks meer en niks minder.”
   Voor de goede orde: van Laarhoven is ook veroordeeld voor verboden wapenbezit. In Thailand (waar hij het vergrijp pleegde) wellicht niet zo erg, maar in Nederland wel. Maar dat telt niet.

 7. Henk zegt op

  Met alle respect GeertP, er is veel meer aan de hand dan u suggereert U probeert het gedrag van van Laarhoven te vergoelijken. Het verdedigen van criminelen mogen alleen advocaten. De journalisten van Quote hebben inside information. En hebben kunnen constateren dat er veel meer aan de hand is dan witwassen alleen, wat u schrijft! Van Laarhoven dacht slim te zijn. Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

 8. Desiree zegt op

  Hoe hij zijn geld ook verdient heeft, je moet belasting betalen…
  Hij koos voor witwassen en een luxe leven in Thailand.
  Wat mij het meest stoort aan deze man is de terugkeer
  naar Nederland vanwege de barbaarse omstandigheden
  in de cel in Thailand. Daar is NL weer goed genoeg voor.
  Maar zijn vrouw, met wie hij nog niet heel lang een relatie
  heeft gezien de leeftijd van haar oudste kind, en die dus
  weinig te maken heeft met zijn verleden, mag verder
  bloeden…
  Voor mij is die man dus gewoon een loser en jankerd eerste klas.

  • Chris van het dorpje zegt op

   De productie van wiet is illegal en de handel en verkoop ook .
   Maar heb je een coffeeshop , dan is het pseudo – legal ,
   zo lang je maar belasting betaald .
   Heb je belasting betaald over je verdiensten dan is het doch wit geld .
   Hoe kan je dan verordelt worden over het wit wassen van geld ?
   Hoe weet iemand , hoe veel je verkoopt ,
   Wanneer niemand weet hoe veel je in koopt ?
   En die producent , die aan jou levert betaald keen belasting ,
   omdat niemand maag weten , wie dat is ,
   omdat die illegal bezig is !
   Daar klopt doch iets niet >

 9. chris zegt op

  Ik heb de zaak van van Laarhoven niet in detail gevolgd omdat het juridisch om haarkloverij gaat (en ik geen jurist ben) maar alles overziend heb ik de volgende opmerkingen:
  1. de meeste mensen zijn verontwaardigd omdat van Laarhoven in een Thaise gevangenis terecht kwam en het daar heel anders toegaat dan in Nederland. Dat geldt echter voor alle gevangenen in Thailand, Thais en buitenlanders. Het is een verschrikking maar niet alleen voor hem.
  2. Als de advocaat van van Laarhoven hem nou zou hebben aangeraden in hoger bereoep schuld te bekennen (ipv te blijven volhouden dat hij onschuldig was) zou zijn straf gehalveerd zijn. Met zijn terugkeer naar Nederland zou hij dan bijna op vrije voeten zijn.
  3. Als de Nederlandse justitie al wat te verwijten valt heeft men het goedgemaakt door hem terug naar Nederland te halen.
  4. Hij zit nu vast en kan niet meer weglopen voor de rechtzaken die hem nog boven het hoofd hangen. Van Laarhoven had in de Thaise gevangenis weinig keus: in handen van de Thais en in de gevagenis of in handen van de Nederlandse justitie maar dan vanuit een Nederlandse gevangenis.
  5. Ik heb in het verre verleden wel eens geopperd dat Thaise vrouwen er goed aan zouden doen om – naast het geld – naar de achtergronden van hun buitenlands lief te vragen. Ik werd toen door bijna iedereen uitgelachen. De vrouw van van Laarhoven lacht niet. Zij weet nu beter.

  • Tino Kuis zegt op

   Citaat:

   ‘2. Als de advocaat van van Laarhoven hem nou zou hebben aangeraden in hoger bereoep schuld te bekennen (ipv te blijven volhouden dat hij onschuldig was) zou zijn straf gehalveerd zijn. Met zijn terugkeer naar Nederland zou hij dan bijna op vrije voeten zijn.’

   Echt waar, chris? Je hebt inderdaad weinig verstand van de Thaise justitie. De politie probeert altijd met bedreigingen (‘u krijgt anders de doodstraf’) en lokkertjes als halvering van de straf een bekentenis af te dwingen. Dat leidt heel vaak tot onterechte veroordelingen. Verder is Johan van L. veroordeeld tot ruin honderd jaar celstraf (meer dan 20 keer geld uit witwassen overgemaakt is 20 keer de 5 jaar straf voor witwassen). Bij een bekentenis zou dat 50 jaar geworden zijn waarvan hij er dan toch 20 jaar van had moeten uitzitten.

   • Johnny BG zegt op

    @Tino
    Ik snap je punt dat strafvermindering bij toegeven een rol kan spelen. Je weet ook dat het een heel proces is bij een rechtbank te komen.
    Kom je daar dan is er in het traject ervoor veel misgegaan en dat is inderdaad niet eerlijk.
    Aan de andere kant zijn er wellicht onschuldige Birmezen die ook geslachtofferd worden om een zaak rond te krijgen.
    Zijn er ergens cijfers bekend over recherlijke dwalingen?

   • chris zegt op

    Ik heb het over hiso gevallen als van Laarhoven. De hiso’s die weten dat ze schuldig zijn verklaren tot aan de Supreme Court dat ze onschuldig zijn en komen op borgtocht vrij. Die zitten niet in de gevangenis. Een paar weken voor de uitspraak van de Supreme Court geven zij – ineens, en na jaren op borgtocht te hebben geleefd – dat zij schuldig zijn. De straf wordt automatisch gehalveerd en indien deze dan nog te lang is, vlucht je beter naar het buitenland. Na verloop van tijd kom je in het geheim terug en leeft gewoon thuis (zie Kamnan Poh) terwijl je in het gevang moet zitten. Er zijn niet enkele, maar tientallen hiso voorbeelden.

 10. peter zegt op

  Moderator: off-topic


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website