Mekong, de rivier van de negen draken (video)

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
25 augustus 2013

Deze prachtige documentaire over de Mekong duurt meer dan 50 minuten. De Mekong is met een lengte van 4909 kilometer één van de grootste rivieren op onze aarde (12e langste rivier ter wereld).

De rivier ontspringt op 5000 meter hoogte in het Tibetaans Plateau en kruist China, Birma en Thailand om vervolgen via Laos en Cambodja uit te komen in de Chinese Zee, ten zuiden van Vietnam. Hoewel de Mekong-delta wel in Vietnam ligt, stroomt de rivier niet onder de naam Mekong door Vietnam. Bij Phnom-Penh splitst de rivier zich in de Hậu en de Bassac. Vooral in Laos, Cambodja en Zuid-Vietnam leeft een belangrijk deel van de bevolking van de opbrengsten van de Mekong.

De rivier is van levensbelang voor velen in Azië en zeker voor Thailand en haar bewoners. De delta is zeer vruchtbaar en daarom belangrijk voor de rijstbouw in meerdere landen.

De Thai die wonen bij de oevers van deze machtige rivier, onderhouden zich met de opbrengsten van de visvangst. In de rivier leeft de grootste soort meerval ter wereld, die met uitsterven bedreigd wordt en waar in gedeeltes van Thailand ondanks een verbod op wordt gevist.

Video Mekong, de rivier van de negen draken

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/3Yu8nst95ug[/youtube]

1 reactie op “Mekong, de rivier van de negen draken (video)”

 1. Hans zegt op

  Geachte redactie,
  De titel suggereert anders.
  Ik was geïnteresseerd wat er te zien zou zijn over het gedeelte van de Mekong waar deze aan Thailand grenst. Mijn partner komt uit Bueng Kan ( de nieuwste provincie in Isan). Deze plaats ligt aan de Mekong. Dus wij komen daar vaak.
  Het Thaise deel wordt echter overgeslagen evenals vele andere gedeeltes.
  De film gaat meer over een aantal volkeren en de politieke ontwikkeling ten tijde van de rode Khmer.
  Op zich wel een mooie film, hij gaat alleen niet over de Mekong zelf.
  Mvg,
  Hans

  .

  .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website