CosminIftode / Shutterstock.com

Facebook heeft met een investering van maar liefst 200 miljoen pond (8,78 miljard baht) de uitzendrechten van de Engelse Premier League verworven voor seizoen 2019-2020. Facebook is van plan om uit te gaan zenden in Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos.

Volgens media-analisten zal door deze aankoop de hele industrie in Thailand, voor digitale en betaaltelevisie, in de nabije toekomst veranderen. Zij verwachten dan ook dat Facebook een grote concurrent gaat worden van exploitanten van digitale tv en betaaltelevisie. Niet alleen Facebook maar ook zoekgigant Google gaat YouTube waarschijnlijk gebruiken als TV-omroep. Dit soort initiatieven bedreigen de Thaise media industrie in haar voortbestaan.

BeIN Sports heeft nu de exclusieve rechten om Engelse Premier League voetbalwedstrijden uit te zenden. TrueVisions heeft een exclusieve sublicentie verkregen van BeIN Sports om vanaf 2016 drie jaar lang in Thailand uit te zenden.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website