Corona; kan ik nu nog wel op vakantie (video)?

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
8 maart 2020

Reisbrancheorganisatie ANVR en haar aangesloten reisondernemers beantwoorden deze dagen tal van vragen van vakantiegangers die meer willen weten over Corona en hun geboekte reis. Daarom heeft de ANVR een YouTube-filmpje gemaakt met antwoorden, tips en adviezen.

​Veel potentiële vakantiegangers vragen zich af of zij nog wel op vakantie kunnen, of zij hun mei- en zomervakantie kunnen boeken of misschien beter nog even moeten wachten, welke maatregen zij moeten nemen of waar zij op moeten letten als zij een vakantie boeken?

Het YouTube-filmpje geeft antwoorden op veelgestelde vragen van reizigers. Maar ook op www.anvr.nl en op www.wijsopreis.nl vind je Corona-informatie.

Frank Oostdam, directeur ANVR: “Het antwoord op de vraag of je nu wel op vakantie kunt, kan ik volmondig met ‘ja’ beantwoorden. We zien nu dat mensen terughoudend zijn, maar eigenlijk is er geen enkele aanleiding om dat te doen.” Naast tips van de ANVR geeft ook het ministerie van Buitenlandse Zaken reisadviezen. Reisadviezen verschillen per land en zelfs per regio. Gelukkig is op veel bestemmingen het virus nog niet te vinden. Maar belangrijk is wel dat de vakantieganger zijn pakketreis bij een betrouwbare partner boekt.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Corona; kan ik nu nog wel op vakantie (video)?”

 1. Harry Romijn zegt op

  Het is maar, wat je nog leuk vind en welk risico je wilt lopen.
  Mijn zoon en schoondochter hebben hun trip naar Japan laten schieten, om:
  1. Afgelastingen van te veel waar we heen wilden in Japan,
  2. Risico vermijden op ophokplicht in kamer van zeg 2 bij 2 m2,
  3. geen zin zelf paranoïde rond te lopen tussen paranoïde Japanners met mondkapjes om.
  4. Risico te verkleinen in quarantaine te komen gezien kans op besmetting in het vliegtuig terug resp. om anderen aan te steken bij terugkomst.
  5. Risico op verandering van situatie op het tijdstip van terugreis, zowel in Japan als in NL.

 2. Hein zegt op

  Wij zijn in Thailand .
  Het enige dat we merken is dat we via BVN horen dat je beter niet naar Brabant kunt gaan.

 3. Marc Van den Bosch zegt op

  Wij zijn gaan informeren bij een reisbureau omdat we een cruise wilde doen, indien u niet aanwezig kan zijn, bv. omdat er geen treinen rijden of iets anders, geen terugbetaling ! dus niet geboekt, verschoven naar een latere datum of volgend jaar…( er moet maar iemand op de boot zitten met corona en…) het reisbureau gaf ons zelfs gelijk en zei dat dit de drukste maanden waren voor boekingen, wel in 14 dagen waren wij de …tweede die iets boekten (zomervakantie) en vele die annuleerden…dus ff afwachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website