Tropische storm Muhjigae in aantocht

Door Redactie
Geplaatst in Weer en klimaat
Tags: , ,
3 oktober 2015

De regentijd in Thailand is nog niet voorbij. Na de tropische storm Vamco is er een nieuwe storm op komst, die de naam Mujigae (het Koreaanse woord voor regenboog) kreeg.

Een voorproefje kreeg vooral Bangkok al te verwerken, waar in meerdere delen gisteren (vrijdag) hevige regenval voor overstromingen zorgde (zie foto onderaan).

De Meteorologische Dienst heeft gisteren al een waarschuwing doen uitgaan voor de nieuwe storm, die enorm veel regen voor Thailand zal betekenen vanaf zondag tot dinsdag. De verwachting is, dat vooral het noorden, het noordoosten en het oosten van Thailand zullen worden getroffen.

Muhjigae bevindt zich nu boven de Zuid-Chinese Zee ten westen van de Filipijnen, trekt richting het Chinese eiland Hainan en zal op zondag de noordkust van Vietnam bereiken.

U bent nu dus ook gewaarschuwd, haal de lieslaarzen, de rubberbootjes maar weer tevoorschijn, haal genoeg te eten in huis als je de deur niet uit wilt of kunt, enne…. zandzakken voor de deur!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Tropische storm Muhjigae in aantocht”

 1. Simon zegt op

  In geval U, Uw vakantie naar Thailand, in de maanden september t/m oktober (regentijd,) regelt. Zal U hier altijd rekening mee moeten houden.
  In de meeste gevallen, is het mogelijk, Uw reisprogramma aan de plaatselijke omstandigheden, aan te passen.
  Maar in het ergste geval (2011) kan het reizen binnen Thailand, U behoorlijk onmogelijk worden gemaakt.

  Niet dat ik het U wil ontraden, want op zich is het best wel attractief, vindt ik persoonlijk. Want een echte planning heb ik nooit als ik in Thailand ben.

  Ook de berichtgeving, over diverse plaatselijke omstandigheden is in orde. Daarmee kunt U behoorlijk inschatten of het blijkt, dat U aan het eind van Uw vakantie in Thailand, gestrand bent. 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website