2p2play / Shutterstock.com

Het lijkt erop dat aanstaande maandag het begin van het regenseizoen in Thailand zal ingaan. Dit seizoen zal duren tot half oktober en betekent het einde van de lange hete zomer. Er wordt een voorspelling gedaan van ongeveer 5% minder regenval dan gemiddeld, volgens de Meteorologische Dienst.

In het merendeel van Thailand wordt meer regen verwacht. Dit komt doordat luchtstromingen op grote hoogte, ongeveer 3,5 km boven het aardoppervlak, zullen veranderen naar een zuidwestelijke richting, terwijl stromingen op nog grotere hoogtes naar het oosten zullen draaien.

Naar verwachting zullen deze weersveranderingen vochtigheid uit de Andamanse Zee over het gehele land verspreiden, aldus de weerman. Hij voegde eraan toe dat Thailand in juni en juli mogelijk te maken krijgt met een tekort aan regen, wat kan leiden tot droogte in bepaalde gebieden, voornamelijk buiten de irrigatiezones.

In de maanden augustus en september zal de regenval weer toenemen, en is er een kans op een tropische storm die over het noorden en noordoosten van het land trekt. Deze storm kan zware tot zeer zware neerslag veroorzaken, wat kan leiden tot plotselinge overstromingen of rivieroverstromingen in bepaalde gebieden.

Bron: https://www.thaipbsworld.com/dry-season-expected-to-end-next-monday-with-the-arrival-of-rainy-season/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website