Mobiele telefonie aan boord van de Emirates A380

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
5 oktober 2012

Emirates biedt als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld, een inflight netwerk voor mobiele telefonie aan boord van de A380.

Vanaf nu kunnen passagiers aan boord van de A380 via internet en telefoon met vrienden, familie en collega’s in contact blijven. Deze nieuwe service is een aanvulling op de bestaande WiFi service aan boord van de A380.

Emirates lanceerde de afgelopen jaren verschillende services:

 • 1993: Telefoons aan boord van de gehele Airbus vloot
 • 1994: Faxen aan boord van de gehele Airbus vloot
 • 2003: Live het belangrijkste nieuws van de BBC in tekstvorm aan boord van de toestellen
 • 2006: In-seat e-mail en SMS-mogelijkheden voor de gehele vloot, in alle klassen
 • 2008: Een netwerk voor onboard mobiele telefonie
 • 2011: WiFi aan boord van de A380, in samenwerking met OnAir

Passagiers kunnen tijdens de vlucht via hun mobiele telefoon door middel van EDGE/GPRS verbinding maken met internet en het telefoonnetwerk, net zoals op de grond.

De eerste A380 met een volledig telefoonnetwerk vertrok van Dubai naar München op 2 oktober jongstleden. Het eerste geregistreerde telefoongesprek aan boord van een A380 was een telefoontje naar China, op een hoogte van 11.500 meter boven de Golf.

18 reacties op “Mobiele telefonie aan boord van de Emirates A380”

 1. Cornelis zegt op

  Jammer dat het mobiele bellen kennelijk ook al gaat doordringen tot in het vliegtuig – het is/was zo heerlijk rustig zonder al die ‘belangrijke’ gesprekken voerende mensen om je heen……..

 2. psm zegt op

  Maar het was toch leuk om met vrienden via je face time (apple) contact te hebben op 10,000m hoogte. Het plezier van het vliegen te laten zien bij Emirates airlines.

  Was van AMS naar DXB en verder naar BKK afgelopen maand.

  En dat heeft met belangrijke gesprekken niets te maken hoor 🙂

  • Cornelis zegt op

   Ik geef er de voorkeur aan contacten te leggen c.q. het evt.plezier in het vliegen te delen met mensen in datzelfde vliegtuig. Zie veel te vaak in restaurants mensen druk bezig met hun telefoons en hun schermpjes i.p.v. te communiceren met hun tafelgenoten………….
   Sociaal gezien bepaald geen vooruitgang.

 3. fransamsterdam zegt op

  Het zou vreemd zijn als mensen die graag willen kunnen bellen als ze in huis, op kantoor, in de auto, in de trein, op straat, in het hotel of in het café zijn, deze service opeens niet meer op prijs zouden stellen in een vliegtuig. Een logische ontwikkeling dus.
  Het is spijtig dat een groot aantal maatschappijen de komende jaren nog vele ´teleurstellende cijfers´ zullen moeten analyseren om tot dezelfde conclusie te komen.

  • Cornelis zegt op

   Een onlogische ontwikkeling is het zeker niet, maar één van de laatste plaatsen waar ik niet gedwongen word om de gesprekken van anderen aan te horen verdwijnt wel op die wijze.

 4. Piet zegt op

  Nou leuk zeg, dan zit je buurman/vrouw de hele tijd te bellen terwijl jij wilt slapen. Of wordt steeds gebeld, ook leuk.

  Nou zal Etihad wel snel volgen , die hebben ook teveel geld en willen Dubai de loef af steken….Etihad is wel goedkoper trouwens voor 6 mnd tickets.

  • math zegt op

   Moderator: reageer niet uitsluitend op elkaar maar op de posting. Thailandblog is niet bedoeld om te chatten.

  • frans van den broeck zegt op

   Hallo Piet,

   Etihad heb jij daar een emailadres van ?

   groeten Frans.

   • Cornelis zegt op

    Even googlen levert dit op:
    http://www.etihadairways.com/sites/etihad/NL/en/home/pages/home.aspx

 5. Frank zegt op

  Het is al moeilijk om ’s nachts een paar uur te slapen maar dat wordt nu helemaal een puinhoop. Je hebt nu al aso’s die ’s nachts hun raam openen waardoor het hele vliegtuig wakker wordt maar als er dan ook nog geluid bijkomt?
  Hopenlijk wordt het heeel duur !

  Frank F

  • Cor Verkerk zegt op

   Hallo Frans
   In een intercontinentale vlucht leeft niet ieder een in de tijd zone.Misschien vinden sommige medepassagiers het wel aso dat jij light te snurken.tolerant zijn is een kostbaar en moeilijk iets. Wees blij dat er toch telefonisch contact kan zijn als er iets dringend is en ja, Helaas maken veel menses gebruik van de mogelijkheid om te bellen voor elk wissse wasje.

   Sterkte

  • psm zegt op

   Frank, het raam openen in een vliegtuig ?? Ja, dat zal wel één of andere stoere aso zijn die erin slaagt om dat te doen 🙂

   Dat telefonisch contact wordt hier nogal overroepen hoor. Hoeveel mensen denken jullie dat hier gebruik van maken?

   Meestal gaat het om het e-mailen en daar zullen de meeste geen last van hebben.

   Ook die stilte in het vliegtuig? Nu is de A380 behoorlijk stil, maar je hoort nog steeds de motoren.

  • cor verhoef zegt op

   @Frank: “Je hebt nu al aso’s die ‘s nachts hun raam openen waardoor het hele vliegtuig wakker wordt maar als er dan ook nog geluid bijkomt?”

   Huh? Het vliegtuigraam openen? Volgens Mitt Romney, de Republikeinse presidentskandidaat kan dat helemaal niet en daar is hij zeer verbolgen over. Ik denk dat Mitt graag zou willen weten bij welke maatschappij dat kan, het vliegtuigraampje openen.

   Over deze extra service; vliegen blijft een vervelend, noodzakelijk kwaad, wanneer je een grote afstand af moet leggen. Met of zonder telefonie aan boord, leuk zal het nooit worden.

   • math zegt op

    Nou Cor, in die A380 richting Bangkok, kan het heel gezellig zijn aan de bar!

 6. Peeuw zegt op

  Telefoneren heb ik nog niet geprobeerd, maar mailen wel aan boord van de A380. Dat is mij toen nog niet gelukt. Uiteraard is e.a. wel tegen betaling, dus een creditcard bij de hand houden!

 7. Willem van Doorn zegt op

  Wat voor SIMkaart moet ik in mijn telefoon hebben als ik vanuit de stratospheer wil bellen? Eentje die in Thailand werkt werkt niet in Nederland en omgekeerd, maar eentje die de wereld rondvliegend overal werkt, bestaat dat?

 8. Song zegt op

  Als je de motoren niet meer hoort, dan is er een probleem…
  Ik vlieg jaarlijks vanuit Düsseldorf naar Thailand, helaas is dat ook komende februari niet in een A380. Ik vind het een prima maatschapij, goeie service, ik mag dan wel nog niet bellen tijdens de vlucht, maar er is wel een handige usb aansluiting om op te laden.

 9. Frits zegt op

  wat een geluk voor de mensen die vandaag, zondag, uit de A380 wilde bellen,

  20.30uur vertrokken richting Dubai, ipv 16.00uur

  wat zal er een hoop gebeld en gemaild zijn!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website