Air France KLM heeft aangekondigd dat alle Skyteam economy class passagiers, betaalde toegang hebben tot de lounge op Suvarnabhumi airport in Bangkok. Dat is interessant voor Nederlanders die met KLM of China Airlines vliegen.

Een lounge-pas kost 1.000 baht (23 euro) voor volwassenen en 750 baht voor kinderen onder de 17 jaar. Peuters onder begeleiding van een betalende volwassene, mogen gratis naar binnen. De pas geeft gedurende 24-uur toegang tot de Air France KLM-lounge bij de check-in in de buurt van rij P op de derde etage (vertrekhal).

De lounge heeft een capaciteit voor 140 personen en biedt gratis warme en koude gerechten, inclusief wijn en champagne. Verder kan je er gebruik maken van gratis wifi en zijn er lokale en internationale kranten plus tijdschriften beschikbaar. De lounge is 24 uur per dag geopend en beschikt tevens over een business corner en een douche.

Gezien het grote verschil in prijs tussen economy- en business class tickets is het de vraag of Air France KLM met deze openstelling voor alle Skyteam passagiers, niet voor ontevredenheid zorgt onder de business class passagiers.

23 reacties op “KLM komt met betaalde toegang tot lounge in Bangkok”

 1. Marcus zegt op

  Het is daar altijd vrij rustig maar nu vrees ik het ergste. Niet doen KLM

  • Cees Alberts zegt op

   Dus als er 140 kaartjes verkocht zijn kunnen business class passagiers niet meer naar binnen ?

  • Cú Chulainn zegt op

   Met alle respect, maar dit vind ik echt een reactie van een snob. Dus iemand die business reist, okay, voor zijn werk, moet als een koning behandeld worden, maar iemand die de vliegticket zelf betaald heeft, na 1 à 2 jaar hard sparen (ik heb een vrouw en 2 kinderen, niet echt goedkoop om te reizen), die moet tegelijkertijd als een vandaal beschouwd worden, die ongemanierd is, alsof de econimy reiziger een primaat is die niet weet hoe met vork en mes om moet worden gegaan. Ik weet uit directe ervaring dat die zogenaamde “business” reizigers vaak het ergst stelen uit hotels, waar ze vaak ook in een duur, door het bedrijf betaald hotel verblijven. Wat een arrogantie komt er uit dit artikel naar voren. Half Nederland liep in het verleden het apartheidssysteem in Zuid-Afrika veroordelen, maar wel een systeem in stand willen houden dat een verdeling geeft in een vliegtuig, en op een vliegveld in Bangkok, van een groep rijke reizigers, waaronder business lieden die geen cent voor de ticket betaalden (anders reisden ze wel economy), die met alle egards behandeld dienen te worden, en aan de andere kant een groep van reizigers, die niet over de financiële middelen beschikken om business te vliegen met hun familie, en die zouden als tweederangsburgers behandeld moeten worden, asof het bij voorbaad vandalen zijn die niet weten hoe ze zich moeten gedragen. Prima KLM, ik hoop dat vele maatschappijen dit voorbeeld volgen die dit soort “apartheidssysteem” nog steeds in stand houden. Lof voor de KLM!!!!

   • Cornelis zegt op

    Tsjonge, over ‘overreageren’ gesproken……… ‘Apartheid’ er bij halen zelfs.
    Het lijkt me vrij simpel: je kunt – en wilt – meer betalen voor meer comfort in het vliegtuig (en op de vliegvelden) of niet. Doe je dat niet moet je ook niet zeuren. Waar pleit je nu eigenlijk voor, afschaffen van de aparte klassen in het vliegtuig? Dan heb ik slecht nieuws voor je: je economy kaartje wordt dan een stuk duurder……….

   • mertens zegt op

    chapeau voor uw reactie,heb er daarom niks aan toe te voegen!zelfs hoop ik dat er nog maatschappijen volgen voor deze actie,want binnen een maand vlieg ik ook naar daar met maleisian ;

   • henk van berlo zegt op

    Ik weet niet hoe het in de business class is want dat kan ik niet betalen,vandaar dat ik altijd
    economy class reis.Als ik op de plaats van bestemming ben en ik kom door de elite class
    dan zie ik wel dat die er een grote puinhoop van maken.Alles word op de grond gegooid
    (niet door iedereen natuurlijk) maar het ziet er niet uit.
    Waarom zou iemand met meer financiele middelen zich niet netjes hoeven te gedragen
    en dan nog meer rechten krijgen.
    Houden zo KLM.

  • Louise van der Marel zegt op

   Hallo Marcus,

   Ben het helemaal met je eens.
   Je koopt een duur 1e- of business class ticket en denkt rustig in de lounge te kunnen zitten.
   Het is natuurlijk niet bij elke ouder, maar wat wij meemaakten, liet men de kinderen als razende rolanders rondhollen, zonder een keer te zeggen dat ook het grut rekening dient te houden met andere mensen.
   Ditzelfde ook meegemaakt toen wij nog ons bedrijf hadden.
   Optreden tegen je kinderen dat is tegenwoordig een vies woord of men heeft geen overwicht.

   En voor de bloggers die me nu dun willen schillen.
   Ja, ook wij hebben een kleuter.
   Is nu weliswaar 44, maar wist zich in een vliegtuig of restaurant keurig te gedragen.
   Hoe zou dit nu komen denkt u??

   Maar om dan iemand gelijk zo aan te vallen, om dat deze het zich wel kan veroorloven, vind ik een beetje te ver gaan.

   Ik denk dat Gerrie, Q8 er maar iets humoristisch tegen aan moet gooien.

   Prettig weekend.

   LOUISE

   • Gerrie Q8 zegt op

    Louise; 1 april (echt waar) vlieg ik terug naar ons kikkerlandje en zal mijn 1000 baht eens gaan besteden in de lounge van onze nationale trots. Mochten er dingen gebeuren die het noteren waard zijn, zal ik het niet nalaten. Er zijn ook veel mensen met een airmiles kaart die economy vliegen en gezien het aantal vluchten ook recht hebben op een toegang tot de KLM lounge!

 2. Frans Ermes zegt op

  Dat is nauw goed nieuws er zijn voldoende passagiers die daar gebruik van zullen maken en dat lijkt mij een uitstekend idee.PS waneer gaat et in.
  grt Frans

  • Cornelis zegt op

   Op veel vliegvelden zijn er al niet aan luchtvaartmaatschappijen gebonden lounges waar je tegen betaling terecht kunt. O.a. op het vliegveld van Singapore heb ik daar bij langere wachttijden voor een overstap gebruik van gemaakt. Overigens liep het daar bepaald geen storm…………………….

 3. Gerard zegt op

  @Cú Chulainn. Kijk dat vind ik nu een betoog van lik m’n …. (vul zelf maar in). Wat een zelfingenomenheid, bah. Overigens we spreken hier over een lounge dus wat ten hemel heeft apartheid hier mee van doen. Werkelijk een gefrustreerd verhaal. Tja kan het ook niet helpen dat u geen business class kunt betalen. Zo werkt het nu eenmaal. We rijden per slot ook niet allemaal in een peperdure Mercedes. Als ik en mijn vrouw op vakantie gaan ‘sparen’ wij een business class ticket bij elkaar omdat we rust willen en omdat we ruimte willen. Dus om nu iedereen over een kam te scheren dat de tickets door de baas betaald zijn is ook weer zo’n luchtbel-aanname. Als wij in de lounge zitten dan gebruiken we wat en lezen rustig ons boek voordat we vertrekken. Mag het? Ik betaal pakweg EUR 3.200 voor 1 ticket en dat jengelvolk soms EUR 600. Stigmatiseren mag hoor maar bent u bij mij aan het verkeerde adres. Wij nemen een business class ticket en u een economy class ticket. Ieder het zijne maar accepteer dan wel dat er genoeg mensen tegen deze maatregel zijn. Overigens heb ik al gelezen dat het een proef betreft voor 4 maanden en deze gaat zeker sneuvelen als de vele werkende mensen in de lounge gestoord worden of geen ruimte kunnen vinden. Dat kost KLM vele klanten in de voor hun populaire klasse op een populair traject zoals ze dat zelf noemen. Wij hebben er gelukkig geen last van want we hebben KLM-Air France al jaren terug de rug toegekeerd m.n. door de slechte service.

  • kees 1 zegt op

   Moderator: niet uitsluitend op elkaar reageren svp. Reageer op het artikel.

  • Cú Chulainn zegt op

   Moderator: Svp niet te persoonlijk worden.

 4. Tak zegt op

  Klm business class kost 3-5 maal economy class. Deze laatste groep reizigers kunnen alleen maar goedkoop vliegen omdat er een KLM business class bestaat. Zou KLM de business class afschaffen dan gaan de economy class passagiers meer betalen.

  Ik vlieg al 20 jaar prive Business Class gewoon omdat ik het prettig vind en geen enkele behoefte heb om in de ecomy class te reizen. Daar heb ik zo mijn eigen redenen voor. Ik bereid om daar grif voor te betalen

  • henk van berlo zegt op

   Wat denk je,als de KLM de economy class af zou schaften wat uw ticket zou gaan kosten.
   Je kunt wel redenen hebben om business class te vliegen,maar als je het niet kunt betalen
   houd het op.En die mensen die alleen economy class kunnen betalen hebben toch ook recht om
   op vakantie te gaan,en wat verwend te worden door de KLM.

 5. Tak zegt op

  Klm business class kost 3-5 maal economy class. Deze laatste groep reizigers kunnen alleen maar goedkoop vliegen omdat er een KLM business class bestaat. Zou KLM de business class afschaffen dan gaan de economy class passagiers meer betalen.

  Ik vlieg al 20 jaar prive Business Class gewoon omdat ik het prettig vind en geen enkele behoefte heb om in de ecomy class te reizen. Daar heb ik zo mijn eigen redenen voor. Ik bereid om daar grif voor te betalen.

 6. top martin zegt op

  Uitstekend te weten, dat de oa. de KLM eindelijk een manier gevonden heeft, DIE service op de grond te bieden, tegen geringe betaling, die ze in de lucht niet voor mekaar krijgt.

  Zelfs een gratis KLM tiket zou voor mij geen reden zijn, met hun te vliegen. Maar het is wel een klap in het gezicht van de business vlieger. Exklusiviteit stond nog nooit groot in het KLM vaandel geschreven.

 7. Jan W. zegt op

  Het mag ook eenvoudiger benaderd worden.
  Bij de lange wachttijden , drie uur voor de vlucht aanwezig zijn zeker midden in de nacht, dan is er zeker behoefte aan comfort. Die harde stoeltjes en dan nog 11 uur sardienen comfort , wie vindt dat nu leuk.
  Goed , SkyTeam biedt deze optie , simpelweg om er geld aan te verdienen.
  Dat er onvrede ontstaat bij die genen die een duur ticket gekocht hebben en de lounge moeten delen ,dat is niet zo handig van het SkyTeam , want dat kan makkelijk contraproductief blijken.
  Maar dat is de betalende gebruiker niet te verwijten .
  Betalen voor anders soortige comfort ,om de wachttijd te veraangenamen ,daar is een markt voor.
  Voorlopig toch maar € 23 . p.p.

 8. Farang tingtong zegt op

  Mooi toch je vakantie begint tenslotte al op het vliegveld, er zijn altijd mensen die hier graag gebruik van willen maken of het normaal gesproken financieel niet kunnen veroorloven.
  Vooral als je zo een lange reis voor de boeg hebt kan na een uurtje in de lounge er een zeer relaxte werking van uit gaan.
  Na in de Lounge gezeten te hebben en te hebben genoten van een heerlijke champagne of van een gehemelten strelend wijntje ben je een heel ander mens, en zet je alle stress of zorgen zoals apartheid van je af, want de vakantie is begonnen! Die 11 uurtjes vliegen is een lachertje, je mede reizigers zijn je vrienden geworden want zij houden ook van Thailand, er is geen apartheid meer en er zijn geen snobs meer. Jammer dat ik altijd met Eva air vlieg dus ik kan er geen gebruik van maken, maar ik vind de service aan boord bij Eva weer beter dan bij de KLM.
  Ga zo door KLM misschien verander ik dan nog wel eens een keer van maatschappij.

  tingtong

 9. Rob Jansen zegt op

  De KLM is verkeerd bezig. De exclusiviteit die je krijgt door meer te betalen om business class te reizen wordt hiermee teniet gedaan. Ik reis zelf altijd business class omdat ik niet in de rij wil staan bij het inchecken en rustig in de lounge kan wachten tot het boarden begint. Ik wil niet naast Tatoeage Bob zitten die met blote armen in zijn ondergoed mouwloos hemdje reist en zonodig zijn gouden kettingen erbuiten wil laten hangen, En ik wil ook niet naast een agressief kaalgeschoren bloot hoofd zitten, daarom betaal ik graag extra, en begrijp niet wat de KLM bezield om zo de lounge te willen gaan exploiteren. Ik hoop dat de proefperiode uitwijst dat het een verkeerde beslissing is.

  • Cornelis zegt op

   Zoals uit mijn eerdere reacties blijkt vind ook ik het een beslissing die een verkeerd signaal afgeeft in de richting van degenen die veel geld betalen voor een businessclass-ticket. Anderzijds ben ik er niet zo bang voor dat het storm gaat lopen, want zeer velen zullen niet bereid zijn 23 euro p.p. neer te leggen voor dit extra comfort.
   Overigens boek ik mijn eerstvolgende vlucht ook in businessclass – op die manier begint het genieten al bij vertrek!

 10. Cú Chulainn zegt op

  Moderator: u bent aan het chatten.

  • kees 1 zegt op

   Beste Cu Chulainn
   Van mij ook 2 reacties geweigerd ik begreep niet waarom.
   Ik heb er over na gedacht. Ik snap het nu ik begon verkeert. Ik probeer het nog een keer

   Ik vlieg altijd Bus (zo noemen ervaren Business Class vliegers zich zelf)
   Nu behoor ik ook tot het selecte groepje regeerders op deze pol. En verwerf daar mee het recht om van alles te mogen vinden van de Jan Modaal die niet Bus vliegen.Bus vliegers hebben nu eenmaal meer rechten ook buiten het vliegtuig.
   Om on topic te blijven. Ik vind het vreselijk dat het Jengel volk nu ook toegang krijgt tot
   de Lounge (kantine) voor jan met de pet. Waar moet ik nu mijn krantje lezen .
   Dat gaat nooit lukken met al die slecht op gevoeden jengelende kinderen om me heen.
   En aan het tafeltje naast mij Tato Bob zit. Die in zijn ondergoed een glas bier naar binnen zit te slurpen
   Wat hem moeizaam af gaat wand zijn gouden ketting hangt er in.
   Tot mijn grote schrik neemt aan het tafeltje tegen over mij een grote agressieve kaal geschoren
   Bloot hoofd plaats. Wat mij doet besluiten om snel de Lounge te verlaten.
   Nee de KLM is verkeerd bezig. Ze moeten toch weten als wij niet meer Bus vliegen het Jengel volk ook niet meer vliegt. Dan word het veelte duur voor ze.
   En dat er daar door geen vliegtuig meer de lucht in gaat. Wand met dat handje vol Bus vliegers kan je moeilijk een Boeing de lucht insturen. Dan zou het ticketje wel erg duur worden. Gelukkig dan maar dat het Jengel volk zich massaal in de economy laat proppen. Dan vliegen wij goed koop Bus.

   Heb om de rest van de tijd te doden toch maar een biertje in een gewone mensen baretje gedronken
   Ik zat er naast 2 gezellige vriendelijke mensen ze vlogen niet Bus jammer

   Met een Vriendelijke groet Van een niet Bus vlieger Pon en Kees


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website