Met je huisdier naar Thailand vliegen: Regels van KLM

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
30 oktober 2013

Wanneer je voor langere tijd naar Thailand vertrekt dan wil je wellicht jouw huisdier, zoals je kat of je hond meenemen. De kosten hiervoor zijn over het algemeen wel redelijk. Wel is het vliegen met je huisdier naar Thailand of elders aan regels gebonden. Deze regels verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Bij KLM kost het vliegen met je huisdier tussen de 20 en 200 euro. Verder dien je rekening te houden met de volgende voorwaarden:

 • Dieren mogen geen kalmeringsmiddelen krijgen en vanaf 4 uur voor de vlucht niet meer eten of drinken.

Transport in de passagierscabine

 • Bij de meeste vluchten kunnen kleine honden en katten worden meegenomen in de passagierscabine indien men in de Economy Class reist. Bij veel Europese vluchten is vervoer in de Business Class eveneens mogelijk.
 • De kooi of tas mag een maximale hoogte van 20 cm hebben, mits het dier kan staan en liggen.
 • De kooi of tas dient onder de passagiersstoel te passen.
 • Men dient uiterlijk 48 uur voor vertrek te reserveren, aangezien per vlucht slechts een beperkt aantal dieren kan worden meegenomen.

Transport in het bagageruim

 • Honden en katten kunnen als bagage worden ingecheckt, mits de transportkennel aan de richtlijnen van de IATA voldoet.
 • Het dier mag inclusief transportkennel niet zwaarder zijn dan 75 kg.
 • Tussen 1 november en 31 maart kunnen er geen dieren in het bagageruim vervoerd worden.
 • Elke passagier mag maximaal 3 huisdieren in het bagageruim vervoeren, maar het aantal beschikbare plaatsen is altijd beperkt.
 • Dieren die inclusief transportkennel zwaarder zijn dan 75 kg dienen als vracht vervoerd te worden.

Kosten

 • Kosten hangen af van de bestemming en liggen afhankelijk daarvan tussen de €20 en €200.
 • Indien tijdens de reis overgestapt dient te worden dient men €150 extra voor de verzorging te betalen.

Wel vraag ik mij af als je met een hond of kat ongeveer in 12 uur naar Thailand vliegt, zal het beest zal ook zijn behoefte moeten doen. Hoe gaat dat? Wie van de lezers heeft ervaring met het vliegen naar Thailand met een huisdier? Laat een reactie achter.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Met je huisdier naar Thailand vliegen: Regels van KLM”

 1. jan splinter zegt op

  Ben 3 maande geleden gevlogen met de KLM met m’n hond , moet zeggen ging perfect hij was niet gestrest toen doen we in Bangkok aankwam. En het papier werk heeft mijn vrouw op vliegveld in Bk geregeld maar was niet makkelijk zij ze .En de binnenlandse vlucht naar Chiang Mai ging helemaal makkelijker jammer dat die bij aankomst met de Bench op de bagageband stond .

 2. theo zegt op

  Moderator:Reacties zonder hoofdletters en punten worden niet geplaatst.

 3. Margreet Nijp zegt op

  Ik ben in juni met de hond naar Thailand gevlogen, enkel niet met KLM maar met Lufthansa en dat ging prima, de hond zat in het bagageruim en is perfect behandelt. Enkel op Chiang Mai kwam hij aan op de bagageband met bench en al en dat vond ik wel vreemd, maar ach hij zag mij en alles was goed. En als je alle papieren in orde hebt is de afhandeling zou gebeurd, stond met een half uurtje buiten met hond. En ja de hond zal zijn/haar behoefte doen in de bench, dus ff rekening mee houden dat je genoeg kranten doet in de bench cq tas….

  • Marjan zegt op

   Hai Margreet
   Je schrijft ” En als je alle papieren in orde hebt is de afhandeling zou gebeurd, stond met een half uurtje buiten met hond” Bedoel je daar de inentingen en papieren van de NVWA mee of ook papieren die je vooraf moet aanvragen in Thailand? Help please?
   groetjes, ook van mijn 2 kleine moppies ( hondjes dus)

 4. Marjan zegt op

  Beste Thailandbloggers
  Ook wij gaan eind November 2013 afreizen naar Bangkok voor 6 maanden met mijn 2 hondjes met de KLM.
  Tickets geboekt en hondjes in het bagageruim ( samen in een bench), kosten 200 euro per hondjes enkele reis, te betalen op Schiphol op dag van vertrek. Bij het reserveren van een ticket waren de hondjes op aanvraag, waarvan je dan 2 dagen later de bevestiging krijgt dat ze echt mee kunnen met dezelfde vlucht, waarna je de boeking pas definitief maakt.

  Dus de informatie in het artikel klopt niet helemaal ” Tussen 1 november en 31 maart kunnen er geen dieren in het bagageruim vervoerd worden.”.

 5. Marjan zegt op

  Sorry, toevoegend nog een vraagje/ reactie aan degenen die al ervaring hebben.
  Alles voor de hondjes is geregeld, laatste week nog gezondheidsverklaring dierenarts en NVWA legalisatie. Maar mijn onzekerheid is nog ” heb je een vooraf aangevraagd formulier voor inklaring nodig van Thaise autoriteiten?”
  Daar krijg ik gemixte informatie over via internet, ook de Thaise ambassade geeft geen eenduidig antwoord. En natuurlijk wil ik terwille van de hondjes de afwikkeling zo snel mogelijk kunnen doen op Suvarnabhumi.
  Dank jullie wel alvast

 6. Ton Peters zegt op

  Ben in Juni met Malaysia Airways, via Kuala Lumpur naar Bangkok gevlogen, hond (Jack Russel Parson)17 uur in bench, bij aankomst in Bangkok kon ik hem direct ophalen bij de afdeling grote bagage.
  Hij had niets in de bench gedaan, en liep er na betaling van 25 euro zonder controle van papieren/papoort naar buiten.
  Meteen water gegeven en plasje gedaan,hij maakt het fantastisch hier in Hua Hin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website