Beste redactie,

Kennissen van ons komen in februari naar Thailand en maken gebruik van de “exemption rules”. Zij arriveren begin februari in Bangkok en krijgen dus een visumvrije toegang van 30 dagen. Geen probleem dus. Na een paar dagen Bangkok vliegen zij voor een paar dagen naar Laos. Weg 30 dagen dus!

Vraag: Na een paar dagen Laos vliegen zij weer naar Chang Mai met de bedoeling om nog eens 3 weken in Thailand te verblijven. Krijgen zij dan gewoon weer 30 dagen onder de exemption rules, wat voldoende zou zijn voor de rest van hun vakantie, of lopen zij de kans om als visarunners worden gezien en daardoor in de problemen kunnen raken?

Volgens mij moet dat allemaal kunnen maar ik wil er graag zeker van zijn voordat ik ze vertel dat dit allemaal kan.

Met vriendelijke groet,

Martin


Beste Martin,

Dit kan best. Ze zullen niet als visarunners aanzien worden en niet in de problemen geraken. Er is geen enkele indicatie dat ze langdurig in Thailand willen blijven op “Visa Exemption”, en ze zullen ook hun terugvlucht kunnen aantonen.

Bovendien komen ze telkens Thailand binnen via de luchthaven. Daar zijn de regels minder streng voor dan over land. Bij aankomst in Chiang Mai zullen ze opnieuw 30 dagen “Visa Exemption” bekomen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website